Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Simple Tv 0.4.7 r3 (Vlc 2.0.5) Portable
Download Link
Код:
http://content.wuala.com/contents/Raptor660/Archivos%20rtmpdump/SimpleTV%200.4.7%20r3%20(vlc%202.0.5)%20Portable%20by%20Dasck.rar?dl=1&id=3,1698395,11-7892,1698395,18
Pozdrav

Дали некој има искуства со Xbmc?Се работи за free and open source media player,ми го препорача еден другар и синоќа го инсталирав.Може да се гледаат филмови во HD(дури 1080p),пренос во живо од многу телевизии и повторно во HD,слушање музика,играње игрици и слично.Јас сум ептен лаик во областа,па ако некој има искуство нека сподели со нас на форумов,може да препорача и популарни add-ons.

Дали некој има искуства со Xbmc?Се работи за free and open source media player,ми го препорача еден другар и синоќа го инсталирав.Може да се гледаат филмови во HD(дури 1080p),пренос во живо од многу телевизии и повторно во HD,слушање музика,играње игрици и слично.Јас сум ептен лаик во областа,па ако некој има искуство нека сподели со нас на форумов,може да препорача и популарни add-ons.
и јас го инсталирав и сега како се гледа Тв на него ?

Sega odi vo (USER) AppData - Roaming - XBMC - USERDATA - Playlist -Mixed.
i tuka dodaj ja tvojata lista (m3u) Potoa pusti go XMBC odi vo video - playlists i ke ja vidis tvojata m3u lista i pustija.... Toa e toa

Откако ќе ја симнеш и инсталираш Xbmc програмата,преку google пребарај ги адоните-Navi x и Icefilms.Важно е да знаеш каде ти се симнати и каде се наоѓаат овие два адона.Потоа ја пушташ xbmc,одиш во system->settings->addons и ја бираш опцијата install from zip file.Откако ќе ги одбереш веќе симнатите адони кои ги споменав и ќе ги зипуваш,програмот е спремен за користење.Одиш во programs,одбираш navi x и на менито ќе ти се појават 10 фолдера.Го бираш првиот navi extreme media portal и во зависност од потребата одбираш most viewed 24 hours или most viuewed 7 days.И цепаш,си бираш кој канал сакаш да го гледаш.
Ако сакаш да гледаш филм,одиш videos-addons-icefilms и си бираш категорија.Филмовите можеш и со превод да ги гледаш,секако доколку е достапен.
Јас толку и се разбирам,прочепкај си сам,нема да зажалиш.Навистина страшна програма(y)
Еве и видео водич:

SBB molim pls... kanali ima neko ?? ?

Steta dobri bea :)

Inaku dali imas nesto Fox(Life,Crime,Movies) i sportskite ,, sto bea na sbb...
Стварно штета ,супер беше бар гледав Sk prime,Fox Movies,Travel tv :( ама тоа е тоа толку за беспари .

Словенските Sport klub сеуште работаат

Во VLC работаат супер
--- надополнето: 6 април 2013 во 16:04 ---
и Премиер лига каналот работи
optimatv.weebly.com/premierleague.html

Kade mozat da se gledat makedoskite kanali osven na zulu nadvor od Makedonija .;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom