Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе 2 пат ми се дешав да не ми отваре некои страни првиот пат ми пишеше DNS FAILED гуглах по интернет ми даде решение смених тама некои бројки напишах и се управи. Од пред малце не ми отваре пак некои 2-3 страни как минатио пат и ми излева ERR CONNECTION TIMED OUT.
Напишах на гугл ми излева да дадам renew на DNS.

Некоо помош до шо може да е ?!?!

Како да одблокирам на компјутерите од работа пристап до фејсбук? Ќе ве молам за помош.

Благодарам однапред!

"Еthernet doesn't have a valid ip configuration"

кога го ставам кабелот за интернет од компјутер во лаптопот?

"Еthernet doesn't have a valid ip configuration"

кога го ставам кабелот за интернет од компјутер во лаптопот?
Исклучи рутер/модем на минута/две со исклучен лаптоп. Вклучи по ист редослед и ќе биде ОК. Сигурно DHCP серверот не ти дава автоматски адреса. Ако не помогне, кај конекциите направи disable/enable на самата конекција и би требало да даде. Ако и ова не работи, отвори cmd како администратор и напиши внатре IPCONFIG /RELEASE, а после IPCONFIG /RENEW Не мора големи букви, само пред косата црта имаш едно празно место :)

Дали менувањето на ип адресата ке прави проблем со нетот рутерот такви ствари??

Здраво дали некој може да ми помогне како може да ѓи одстранам тие срања од реклами и глупости што ми излегуват на сите страни што ѓи отварам и ком ми се побркува од тие реклами отварам едно автоматски ми отвара други глупости и тн. и ѓи има многу по цел дисплеј имам едно инсталирано за блок реклами ама нема многу ефект .
А не сакам да го форматирам компјутерот пошто не е за форматирање со лиценциран windows си е оригинал..

Здраво дали некој може да ми помогне како може да ѓи одстранам тие срања од реклами и глупости што ми излегуват на сите страни што ѓи отварам и ком ми се побркува од тие реклами отварам едно автоматски ми отвара други глупости и тн. и ѓи има многу по цел дисплеј имам едно инсталирано за блок реклами ама нема многу ефект .
А не сакам да го форматирам компјутерот пошто не е за форматирање со лиценциран windows си е оригинал..

инсталирај adblock во extensions и ќе немаш проблеми.

инсталирај ги сите што ти ги нуди

На рутерот не ми свети АДСЛ сијаличката, а телефонот ми работи како што треба, со оглед на тоа дека телефонската линија е поврзана со сплитерот.

Помош?

Фала

руски торент сајт. Претежно луѓето го користат за симнување музика оти има секаква музика на него.

ете го: http://rutracker.org/forum/tracker.php
се зафркавав само. нема гајле рутракер, си работи без проблем. ако не ти отварал сајтот претходниве 3 дена тогаш на твоја страна бил проблемот.

се зафркавав само. нема гајле рутракер, си работи без проблем. ако не ти отварал сајтот претходниве 3 дена тогаш на твоја страна бил проблемот.
Nezbaev oti zezas, ozbilno mislev :D

Raboti i kaj mene bez problem :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom