- Член од
- 11 февруари 2009
- Мислења
- 1.072
- Поени од реакции
- 1.144
На нешто вакво мислиш: кликВо државава има некаде ваква работа? http://www.ebay.com/itm/802-11n-300...osters_Extenders_Antennas&hash=item2ed6787753
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На нешто вакво мислиш: кликВо државава има некаде ваква работа? http://www.ebay.com/itm/802-11n-300...osters_Extenders_Antennas&hash=item2ed6787753
Linksys ruter/.modem/.? Telekabel 40mbit ??? hm..... smenile paketi ili ??Дечки, ај за помош да ве замолам.
Имам интернет дома ТЕЛЕКАБЕЛ (прилепски провајдер). Е сеа, брзинава треба да ми биди 40мБ, и реално иди толку по кабелов, ама преку рутеров, на wireless ми вади само 20мб.
Јас сум во куќа, и имам Lnksys cisco рутер(Овај е примарен рутер). Од рутеро имам пуштено еден кабел за статичнио компјутер, и таму ми вади 40мб. Имам уште еден кабел пуштено долг за во другата соба кај шо имам уште еден рутер ТП Линк(секундарен рутер), шо ми служи за зголемување на сигнало низ цела куќа (значи на истата конекција само го појачувам сигнало) и таму вади 20мб. Ако го извам кабело од рутеро(секундарнио) шо ми е во другата соба и го ставам директно во лаптопо пак ми вади 40мб брзина.
Прашањето ми е, дали има шанси нешто да чепнам да ја попрам брзинава преку Wireless?
И уште едно прашање, тогаш ко сменував адресата на вторио рутер(тп линкот) за да нема конфликт со тој во другата соба, заборајв кој број последен го кладов 192,168,1,ХХ.
Има шанса да проверам кој број сум го ставил? Или да почнам од 1 до 99?![]()
Рутер Linksys, и мене ми е чудно со 40mbps...Linksys ruter/.modem/.? Telekabel 40mbit ??? hm..... smenile paketi ili ??
mozebi toa se novosti te bidikov sto gi najavi ::Рутер Linksys, и мене ми е чудно со 40mbps...
Kabelnet brat, moja greska. Prilepski provajder.mozebi toa se novosti te bidikov sto gi najavi ::
Toa e drugo,probaj so reset i smeni kanal na wi_fiKabelnet brat, moja greska. Prilepski provajder.
Toa e drugo,probaj so reset i smeni kanal na wi_fiKabelnet brat, moja greska. Prilepski provajder.
Kaj nas toa go vikame Gladna Kokoska proso sonila,tolku od raduvajneto[emoji2]Рутер Linksys, и мене ми е чудно со 40mbps...
Не те разбирам, не поддржува линксисов толкава брзина?Kaj nas toa go vikame Gladna Kokoska proso sonila,tolku od raduvajneto[emoji2]
Probaj za pocetok.bez ruter dali ke bide ok internetot direkt na modemАј и мене помош со рутерот си иам муки, имам интернет 5-6 минути па 1-2 минути неам. има сигнал, на модемот се е во ред ама треба да почекаш да ти се врати интернетот, го ресетирав... се среди неколку саати и пак исто... незнам што да му правам
Имам рутер TrendNet