Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не ти ја разбирам логиката ем користиш бесплатен интернет , па и се жалиш зошто бил бавен сега. Нормално дека от многу слични јузери како тебе ставиле ограничување на брзината. Нема како да се избегни .
Ок е шефе, уживај, не сум им јас крив шо не си ја заштитиле мрежата него ја оставиле отворена за сите. Иначе најдов начин, можело да се избегни.

Ок е шефе, уживај, не сум им јас крив шо не си ја заштитиле мрежата него ја оставиле отворена за сите. Иначе најдов начин, можело да се избегни.

и сеа пошо си фраер нема да го споделиш?

и сеа пошо си фраер нема да го споделиш?
Абе јас јес да сум фраер али ете чим инсистираш споделувам ОДМА :icon_lol: Најверојатно ставиле некој филтер за торент клиенти/програми па преку онлајн торент клиент преку хром или мозила или кој и да е browser го отворам торентот и си шиба без гајле. Ура :icon_mrgr:

Не најдов тема за фејсбук тука, и не знам дали ја погодив темата за поставување на прашањево :)
Вака... пред неколку дена активирав Facebook Mobile, ама од љубопитност стиснав на една опцоја Си го изгубил мобилниот телефон и ми пишува Already logged out - You are already logged out of your account on your phone. Се исто си функционира. Добивам пораки и сл. ама некој дали можи да ми објасни што значи ова (превод фала Богу знам).

се работи за гембирд рутер има конеција поврзан со компјутер но сакам да го поврзам со мобилен имам конеција но не сака да се конектира мобилниот дали нешто сум згресил во опциите ако знае некој нека ми каже што без пасворт се поврзав а кога го ставив пасвордот нејке

Сакам да започнам да работам на vworker.com, па ако има некој што веќе е запознаен со сајтот, или работи на него, нека пише овде, за да го прашам нешто. :)

Не можам да гледам онлајн филмови, затоа што бара да имам инсталирано Java, а не може да се инсталира не знам зашто...Ја спуштив Java for Windows, и све како што пишува таму и на крај кога ќе треба да се инсталира ми се отвара прозорче и пишува Internal Error и све така цело време... :unsure:

Не можам да гледам онлајн филмови, затоа што бара да имам инсталирано Java, а не може да се инсталира не знам зашто...Ја спуштив Java for Windows, и све како што пишува таму и на крај кога ќе треба да се инсталира ми се отвара прозорче и пишува Internal Error и све така цело време... :unsure:
Дај скриншот од грешката, вака, тешко дека некој ќе погоди што е проблемот.
Windows XP или 7?

Дај teamviewer на пп ID и pass.

http://www.teamviewer.com/en/index.aspx

Нема ID и pass. Ај кога ќе има ќе кажеш :)
--- надополнето: 20 септември 2012 во 17:13 ---

Се изгуби а имаш толку многу вируси... Кај ги собра жити се.
Имаш све во порака пратено...Ајде да продолжиме...

Сакам да поврзам два компјутери преку свич со цел и двата компјутери истовремено да имаат интернет. Проблемот е тоа што главната линија која иди, иди преку лан кабел и свич а конекција правам со јузер нејм и пассворд доделени од сервер. Сакам на главната линија да ја ставам во свич дома и да поделам од свичот кон 2 компјутери. Нели треба конекција преку свич да се направи со јузер нејм и пасс!? Јас имам еден јузер нејм и доколку направам вака како што велам не ќе можат двата компјутери да имаат истовремено интернет. На првиот свич не иди во можност да се конектирам зошто тоа е мрежата на кабловците :) Доколку се конектирам ќе треба да ми доделат јузер нејм и да плаќам дополнително.. Има некој начин? Нешто шер да и направам на главната конекција. На едниот ми е ВИН хп на другиот 7ка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom