Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
21 февруари 2011
Мислења
382
Поени од реакции
486
Не ти ја разбирам логиката ем користиш бесплатен интернет , па и се жалиш зошто бил бавен сега. Нормално дека от многу слични јузери како тебе ставиле ограничување на брзината. Нема како да се избегни .
Ок е шефе, уживај, не сум им јас крив шо не си ја заштитиле мрежата него ја оставиле отворена за сите. Иначе најдов начин, можело да се избегни.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ок е шефе, уживај, не сум им јас крив шо не си ја заштитиле мрежата него ја оставиле отворена за сите. Иначе најдов начин, можело да се избегни.
и сеа пошо си фраер нема да го споделиш?

Член од
21 февруари 2011
Мислења
382
Поени од реакции
486
и сеа пошо си фраер нема да го споделиш?
Абе јас јес да сум фраер али ете чим инсистираш споделувам ОДМА :icon_lol: Најверојатно ставиле некој филтер за торент клиенти/програми па преку онлајн торент клиент преку хром или мозила или кој и да е browser го отворам торентот и си шиба без гајле. Ура :icon_mrgr:

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Не најдов тема за фејсбук тука, и не знам дали ја погодив темата за поставување на прашањево :)
Вака... пред неколку дена активирав Facebook Mobile, ама од љубопитност стиснав на една опцоја Си го изгубил мобилниот телефон и ми пишува Already logged out - You are already logged out of your account on your phone. Се исто си функционира. Добивам пораки и сл. ама некој дали можи да ми објасни што значи ова (превод фала Богу знам).

Член од
23 јуни 2009
Мислења
958
Поени од реакции
23
се работи за гембирд рутер има конеција поврзан со компјутер но сакам да го поврзам со мобилен имам конеција но не сака да се конектира мобилниот дали нешто сум згресил во опциите ако знае некој нека ми каже што без пасворт се поврзав а кога го ставив пасвордот нејке

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.161
Поени од реакции
10.125
Сакам да започнам да работам на vworker.com, па ако има некој што веќе е запознаен со сајтот, или работи на него, нека пише овде, за да го прашам нешто. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Не можам да гледам онлајн филмови, затоа што бара да имам инсталирано Java, а не може да се инсталира не знам зашто...Ја спуштив Java for Windows, и све како што пишува таму и на крај кога ќе треба да се инсталира ми се отвара прозорче и пишува Internal Error и све така цело време... :unsure:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Не можам да гледам онлајн филмови, затоа што бара да имам инсталирано Java, а не може да се инсталира не знам зашто...Ја спуштив Java for Windows, и све како што пишува таму и на крај кога ќе треба да се инсталира ми се отвара прозорче и пишува Internal Error и све така цело време... :unsure:
Дај скриншот од грешката, вака, тешко дека некој ќе погоди што е проблемот.
Windows XP или 7?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Дај teamviewer на пп ID и pass.

http://www.teamviewer.com/en/index.aspx

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Нема ID и pass. Ај кога ќе има ќе кажеш :)
--- надополнето: 20 септември 2012 во 17:13 ---

Се изгуби а имаш толку многу вируси... Кај ги собра жити се.
Имаш све во порака пратено...Ајде да продолжиме...

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Сакам да поврзам два компјутери преку свич со цел и двата компјутери истовремено да имаат интернет. Проблемот е тоа што главната линија која иди, иди преку лан кабел и свич а конекција правам со јузер нејм и пассворд доделени од сервер. Сакам на главната линија да ја ставам во свич дома и да поделам од свичот кон 2 компјутери. Нели треба конекција преку свич да се направи со јузер нејм и пасс!? Јас имам еден јузер нејм и доколку направам вака како што велам не ќе можат двата компјутери да имаат истовремено интернет. На првиот свич не иди во можност да се конектирам зошто тоа е мрежата на кабловците :) Доколку се конектирам ќе треба да ми доделат јузер нејм и да плаќам дополнително.. Има некој начин? Нешто шер да и направам на главната конекција. На едниот ми е ВИН хп на другиот 7ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom