Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
имам еден мал а може да е и голем проблем. имам дома бежичен рутер linksys wrt54gl на кој сакам да поврзам 2 компјутери. ги поврзав се е ок на прв поглед ама проблемите идат после некое време. рутерот ги исклучува двата компјутери после некое време (не е исто секој пат) додека ако сакаш да се поврзиш бежично тогаш можеш да се поврзеш на рутерот. што е проблемот што ми ги исклучува од интернет статичните компјутери. пробав со ресетирање на рутерот и наново конфигурирање ама најверојатно ја правам истата грешка. ако некои имал исти или ваков сличен проблем нека каже како да го решам оти веќе :jaj:

имам еден мал а може да е и голем проблем. имам дома бежичен рутер linksys wrt54gl на кој сакам да поврзам 2 компјутери. ги поврзав се е ок на прв поглед ама проблемите идат после некое време. рутерот ги исклучува двата компјутери после некое време (не е исто секој пат) додека ако сакаш да се поврзиш бежично тогаш можеш да се поврзеш на рутерот. што е проблемот што ми ги исклучува од интернет статичните компјутери. пробав со ресетирање на рутерот и наново конфигурирање ама најверојатно ја правам истата грешка. ако некои имал исти или ваков сличен проблем нека каже како да го решам оти веќе :jaj:

Тие рутери се склони кон заебување. Пробај да му ставиш најнов фирмвер и слично.

!!! сајт или торентсајт за симнување на хд филмови и виедеа??

Имам проблем со четот на Фејсбук.Кога ќе стиснам да видам кој е онлајн, само двајца ми дава... Цело време така :tapp: Ако може некој да ми помогне... :helou:

:nesvest::nesvest::nesvest: а дали пак може некако да му го дознавам ип-то??? бидејки адсл е конекцијата и се менува нон стоп

на мсн чатуваш со особата, праќаш фајл поголем од 1025 кб и се отвара директен порт према компјутерот на кој праќаш, за да не се оптоварува тоа као и да севика, преку кое сите пораки помионуваат.
коа ке се отвори портот, имаше една фора.. идеш у cmd И пишуваш нешо и имаше таму под која шифра да го бараш ип-то на компјутерот.
Pain in the ass е целиот процес, и не секад успева...
е сеа, можеш да отидеш на компјутерот на особата и да намсетиш статична IP адреса и да не се умараш многу...
али најискрено, најлесно да дознаеш што има на тој компјутер е едноставно да го грабнеш куќиштето и да бегаш.
It's that simple... :smir:

да ама на пр сакам да бувтам од рапид па шо да прам за да можам после? пошо одкако спуштиш еднаш треба да чекаш...
пошо тогаш си праев реконект и готово... а сеа?

Вадиш рутер од струја, и пак го уклучуваш, адресата ти се менува.

Имам проблем со фејсбуков.Кога пишам со некого ми скролат нагоре она вертикална црта и на секое пишење морам со глушецов да ја спуштам долу за да видам што имат напишано.ЧАРЕ:

момци имам еден многу голем проблем со рутерот. имам пц и лап топ е сеа земав пред месец ипол нов рутер и лаптопот ми е на вирелес. вчера даунлоадирав некој филмови и ми падна интернетот и сеа еве го на пцто работи а на лап топот ми прави проблем нејќе. што може да биде пробав да преинсталирам драјвери, да рестартирам, да сменам кабелче да не е прекинато нешто ама нема чаре. при инсталирање од почеток кога прави проверка на конекцијата ми вика дека има проблем помеѓу модемот од интернетот и рутерот .. ааа има ли чаре за ова ? :( ај ве молам помогнете. фала позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom