Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Можеш, само пренеси ги сите фајлови и истиот торент пушти го да симнува на местото каде што ќе ги пренесеш фајловите.

Еј ај некој нека ми каже како се наоѓа ип адреса на рутер ми треба за да направам конекција од интернет на два компјутери преку лан мрежа?

Еј ај некој нека ми каже како се наоѓа ип адреса на рутер ми треба за да направам конекција од интернет на два компјутери преку лан мрежа?
на рутерот е 192.168.1.254(томсон) а ако сакаш да си видиш која ти е надворешната адреса иди на whatismyip.com

Рутерот ми е Гембирд нема врска што е различен или може и така со таа ип адресеа.

може да е 192.168.0.1 или 192.168.1.1 или некоја трета али овие три се најчесто

Оди во RUN, пиши CMD и стисни ENTER.

тука пиши IPCONFIG, стисни ENTER и барај која адреса е кај Default Gateway, таа ти треба.

Значи вака-- Имам 3макс пакетот шо е имам интернет на мојот(стариот)пц... сега си земав лаптоп и како да направам и на него да имам интернет... инаку во рутерот има лан 1 , лан 2,3,4.... помош ми треба итно .... како да го повразам лаптопот да има интернет ви благодарам однапред,,,...:smir:

Значи вака-- Имам 3макс пакетот шо е имам интернет на мојот(стариот)пц... сега си земав лаптоп и како да направам и на него да имам интернет... инаку во рутерот има лан 1 , лан 2,3,4.... помош ми треба итно .... како да го повразам лаптопот да има интернет ви благодарам однапред,,,...:smir:

Каков рутер ти дадоа со 3Mах-от?

Дали може да ја откријам лозинката на администраторот(сопственикот) на некој компјутер.
значи при уклучување на ком. ми бара пасфорд кој секако ја ставил сопственикот на ком.
а ако го начекам уклучен ком. дали може да ја дознаам лозинката со помош на некоја програма или сл. на пример преку старт менито или контрол панелот.:nesum:

Дали може да ја откријам лозинката на администраторот(сопственикот) на некој компјутер.
значи при уклучување на ком. ми бара пасфорд кој секако ја ставил сопственикот на ком.
а ако го начекам уклучен ком. дали може да ја дознаам лозинката со помош на некоја програма или сл. на пример преку старт менито или контрол панелот.:nesum:

Може да се дознае, ама не така просто како што ти мислиш. Значи неможеш да дознаеш.

начин/програма за да симнам веб страна? ама ми треба за една страна...не цел сајт :pipi:

е вака сега ми треба помош за компјутерите на училиште
нон стоп некој пробува да влезе во компјутерот и сака да ми избрише се што имам на работна површина
дали има начин да откријам кој е односно неговата ип адреса

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom