Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби проблемот е во он.нет што не можеш да се конектираш.
А можно е и некој вирус да си закачил.

Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later
Apache/2.0.63 (Unix) mod_ssl/2.0.63 OpenSSL/0.9.8b mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 PHP/5.2.5 Server at www.celaplata.mk Port 80
zosto ova mi go kazuva

Зошто го прекорачиле месечниот трансфер. И сега дремат до следниот месец или може ако си доплатат. Е сега страмота е ова да се јавува на ВЛАДИН сајт. Резил ејјјјјјјјјјјјј..... Дури не ми се верува :toe::toe::toe:

Имам едно проблемче,всушност не е мое туку на еден пријател.Значи вака,човекот си имаше поврзано два компјутери во мрежа,е сега едниот беше со инсталиран Xp или П4,додека другиот беше П2 со Виндовс 98.П4 му беше како главен т.е сите песни т.е цела музика му беше на тој хард диск,додека на П2 немаше ама баш ништо,освен некоја програмичка како Winamp и слично.Сега купи нов компјутер и му го поврзале во мрежа,но плеј листите во Winamp кои му се на стариот П4,не се пуштаат на новиот компјутер,т.е ги регистрира Winampot како да не постојат,зборувам за плеј листа не за мп3 фајлови и слично.Тие работат нормално.Интересно е тоа што на новиот компјутер нена никакви музички фалјови туку само некои програмички,додека цела музика е на стариот Пентиум 4,и сите плеј листи во Winamp се правени во него.(на стариот П4)додека новиот зема инфо од него т.е од стариот П4,на новиот П4 нема ништо.Додека со стариот компјутер П2 се си било нормално т.е плеј листите иако не биле правени на него се пуштале.Некој совет?

Имам едно проблемче,всушност не е мое туку на еден пријател.Значи вака,човекот си имаше поврзано два компјутери во мрежа,е сега едниот беше со инсталиран Xp или П4,додека другиот беше П2 со Виндовс 98.П4 му беше како главен т.е сите песни т.е цела музика му беше на тој хард диск,додека на П2 немаше ама баш ништо,освен некоја програмичка како Winamp и слично.Сега купи нов компјутер и му го поврзале во мрежа,но плеј листите во Winamp кои му се на стариот П4,не се пуштаат на новиот компјутер,т.е ги регистрира Winampot како да не постојат,зборувам за плеј листа не за мп3 фајлови и слично.Тие работат нормално.Интересно е тоа што на новиот компјутер нена никакви музички фалјови туку само некои програмички,додека цела музика е на стариот Пентиум 4,и сите плеј листи во Winamp се правени во него.(на стариот П4)додека новиот зема инфо од него т.е од стариот П4,на новиот П4 нема ништо.Додека со стариот компјутер П2 се си било нормално т.е плеј листите иако не биле правени на него се пуштале.Некој совет?

Бреееееееееее, ко на испит да сум.

Нека проба со постар винамп т.е. како тој што е на стариот т.е. со ХР од кај што ги пуштал претходно т.е. од П4.

Бреееееееееее, ко на испит да сум.

Нека проба со постар винамп т.е. како тој што е на стариот т.е. со ХР од кај што ги пуштал претходно т.е. од П4.
добро ќе му кажам,тој работеше со 2,7 или 2,6 верзија сега му снимале 5,11 Винамп и на двата Пц-а.фала за советот,може ќе му помогне на пријателот мој.А зошто ко на испит???,поради тоа што е опширно напишано или???

добро ќе му кажам,тој работеше со 2,7 или 2,6 верзија сега му снимале 5,11 Винамп и на двата Пц-а.фала за советот,може ќе му помогне на пријателот мој.А зошто ко на испит???,поради тоа што е опширно напишано или???

Ко голема текстуална задача со многу (непотребни) информации што има на едниот РС, што на другиот, како се викаат, што праат, па сеа има нов РС па тој што има, па што не прави.......

А се ова се праи у 1 реченица од 1 ред :)

Или нека проба со стар винамп, или нека си напраи нови плеј листи, или нека ги отвори со стариот компјутер да ги види кои песни се, па да ги напраи и на новиот.

Ко голема текстуална задача со многу (непотребни) информации што има на едниот РС, што на другиот, како се викаат, што праат, па сеа има нов РС па тој што има, па што не прави.......

А се ова се праи у 1 реченица од 1 ред :)

Или нека проба со стар винамп, или нека си напраи нови плеј листи, или нека ги отвори со стариот компјутер да ги види кои песни се, па да ги напраи и на новиот.
heh ако поубаво е кога е по објаснето вака,некој сакаат се да биде кажано.хех.позз

Kako da ja setiram mrezata doma preku pirelli ruterite na t-home, i kako mozam na ruterot preku usb-to da go povzam receiverot MR 300 t.e. MR300 da mozam da go gledam kako hard drive na drugite pc-a?

Дали знаете некои финти како да најдам семинарски на интернет што се "га-га", т.е директно да ги превземам без да морам да аплоудувам прво јас моја за тие посе да ми вратат? п.с може и било каков материјал, секако не мора само семинарски од областа на правото.

Пред два месеца земав лап топ ASUS X59SL, лап топот работеше супер, по еден месец користење, интернетот ненормално ми паѓа, т.е не паѓа нетот туку коа ке отворам страна кај шо има слики (а на секоја страна има слики), ми се губи мрежната конекција и повторно се појавува, а воедно и паѓа и нетот, као да си направил disable/enable на мрежната конекција, доколку на стариот компјутер со го иам (PC) интернетот работи добро но после 30тина минути online паѓа интернетот.. Лап топот ми рекоа дека бил во ред, но сепак јас го форматирав, снимив Windows XP со SP3 и update-и од декември 2008, и го инсталирав цело CD со driver-и што ми го имаа даено со лап топот... проблемот со интернетот не се реши, и понатака паѓа ненормално, но сеа не сака да ми го инсталира Wireless-от, ги снимив driver-ите и Wireless console-ата, и од нет спуштив и никако не ми го препознава Wireless-от, а коа ке одам во Device Menager ми пишува Drivers for this device are not instaled, а коа ке го уклучам Wireless-от пишува Wireless ON, но нигде нема за детектирање мрежи и се тоа.. иначе wireless-от е Atheros... Решенија или совети за проблемов? :) :)...

...................i kako mozam na ruterot preku usb-to da go povzam receiverot MR 300 t.e. MR300 da mozam da go gledam kako hard drive na drugite pc-a?

Па неможе ... УСБ портот на М300 е сервисен т.е. служи за или за апдејт на софтверот (преку посебен ај да речеме флеш софтвер) или може да служи и за поврзување со модем/рутер или компјутер за конекција со интернет (кога нема можност од ЛАН конекција). На м300 од т-хоме оваа можност е оневозможена во самиот фирмвер. Ова е направено бидејки преку ИПТВ-то има можност за снимање на материјал кој ако би можело да се пренесе на компјутер би можело да се делиу бесправно (нешто како заштита).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom