Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Не е до DNS, не се стига ни по ip адреса до тие сервери (не само по домен). Некаде во странство е заебот, рутите заглавуваа на некоја 49.* ip адреса. И мене од дома прееска не ми се отвараше Google, Youtube и некои други сајтови. Yahoo и Kajgana.com ми се отвараа без проблем :)

И пак излегува она - кај некој има проблем, кај некој не. И јас сум на ТК (исто како Чекич кој има пријавено), па никогаш не сум приметил таква работа.. се` си отвора нормално.

Не е до DNS, не се стига ни по ip адреса до тие сервери (не само по домен). Некаде во странство е заебот, рутите заглавуваа на некоја 49.* ip адреса. И мене од дома прееска не ми се отвараше Google, Youtube и некои други сајтови. Yahoo и Kajgana.com ми се отвараа без проблем :)
Ако е вака ништо неможете, чекајте и молете се, тоа е :)

Отвора бе...
Само тие што пишаа пред тебе, пишаа пред скоро 24 часа.
Во моментот не отвараше, сега е во ред.

Може да продолжиме со темата. Барајте помош поврзана со интернет и мрежи, ама почекајте барем 20-тина минути пред да прашате некое беспотребно прашање од типот: "абе, работи YouTube?". И да не работи, ќе проработи. Ако мислите дека е само кај вас проблемот, прашајте некој другар на MSN дали кај него функционира. Темава нека остане за малку посериозни прашања.

Дали има опција да се види на МySpace кој ми го посетувал профилот?

Ми треба помош..
Имам на лаптопот интегрирано Wi-Fi Intel 2200..
Купив денеска Edimax Wireless Hi-Gain Usb Adapter, со којшто наводно би требал да имам подобар сигнал, и подобра брзина и стабилност.
Ги инсталирав и драјверите и софтверот, и сеа преку Edimax-ot фаќам 2 мрежи со околу 10% сигнал, а со Intel-от фаќам 7 мрежи со на 60% сигнал..
Може некој да ми каже во што е проблемот?

Edit: Кога го користам Edimax-от, Intel-от ми е исклучен, и обратно.

НемаТ проблем, изгледа интегрираната бежична картичка е подобра од онаа на стапче.

хај фајфери, иам проблем. коа идам на страницата ми се отвара оваа подоле
http://klczy.com/?pid=2POT3NN41&dn=hi5.com

иам вирус? шо е работава? F1,F1!!!
изгледа на погрешно место го пишав ова па си викам боље овде требаше. тенкс аген.

Изглеа ние шо сме на кабелски не може нешо.Ваљда ке средат...сеа најдоа да ми праќаат реквест бее:)

хај фајфери, иам проблем. коа идам на страницата ми се отвара оваа подоле
http://klczy.com/?pid=2POT3NN41&dn=hi5.com

иам вирус? шо е работава? F1,F1!!!изгледа на погрешно место го пишав ова па си викам боље овде требаше. тенкс аген.

Изглеа ние шо сме на кабелски не може нешо.Ваљда ке средат...сеа најдоа да ми праќаат реквест бее:)

Ако не ви се чека сменете DNS, ќе се отвара :)

Ај објасни бе ...ние неписмениве да сфатиме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom