Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
До сега Google веќе требаше да ти каже, ама ајде, 1 слика 1000 зборови

capture23dt9.jpg

Ја како што дознав (од мои испитувања :) ), сите што се на Телекабел, неможат да ја отворат www.hi5.com. А другите што можат да ја отворат се на on.net, mt.net, (adsl, wadsl)....

EDIT: Али и тоа со DNS помага :)

сакав да прашам во врска со rapidshaer... зошто пред download ми дава код кој што е подолг од нормалниот? во тој случај неможам да downloadiram... позз

Треба да ги пишеш буквите позади кои има мачиња, не сите

Ај некој што е на он.нет нека ми каже дали му ја отвара страницава
www.investbroker.com.mk .Јас сум на он.нет wadsl и кога ке ја отварам ми пишува страниците се во изработка и логото на он.нет. А на другар на мт.нет му ја отвара страницата како што треба.
(Не дека ми треба вебов само ме чуди зашто е така)

И мене ми ја отвара како што треба. :)

www.investbroker.com.mk .Јас сум на он.нет wadsl и кога ке ја отварам ми пишува страниците се во изработка и логото на он.нет. А на другар на мт.нет му ја отвара страницата како што треба.
Пробај напраи хард рефреш ctrl + F5 или може е до днс серверите нешто.

mi ja otvora stranata
a ja sum na adsl od on.net

Ај некој што е на Wadsl нека каже дали му ја отвара.

Страницата е во изработка!

Иам Кабелски Интернет..Си сурфам, и одеднаш сама си праи Disable Мрежата, го снемува прозорчето од таскбар и кога одам во Network Connections да му даам Enable, ми вика Enabling.... И после -> Connection Failed! .. Да не знае некој што е работава ? им се јавив у телекабел викаат некој вирус е, праев Scan, нема вирус

Вирус е, или мрежната не ти е во ред... Отштрафи ја, стави нова, не се скапи. Ако пак ти прави така, скенирај го детално компјутерот во сејф мод.

Иам Кабелски Интернет..Си сурфам, и одеднаш сама си праи Disable Мрежата, го снемува прозорчето од таскбар и кога одам во Network Connections да му даам Enable, ми вика Enabling.... И после -> Connection Failed! .. Да не знае некој што е работава ? им се јавив у телекабел викаат некој вирус е, праев Scan, нема вирус

Прво пробај исклучи го модемот од струја и пак вклучи го.

ме интересира да прашам дали некако можам на мсн да ги гледам и контактите што се apperar offline? ај ако некој знае некое програмче нека пише... :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom