Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Користам PPPoE, ама не од мтнет, туку од кабелскиов оператор во Ресен.
Имаат база на податоци со MAC адреси и за секоја адреса во базата има различен username и password.

konekcija na on net wadsl.
prv pat ja staviv na stariot kompjuter.. si rabotese se ok, go smeniv kompjuterot i na noviot rabotese se kako sto treba.
Probav da go uklucam stariot a da go isklucam noviot od internet.... samo sto sega mi vika deka pasvordot i userot se gresni... a gi pisuvam se kako sto se na noviot kompjuter.
virus ili ???
mu se slucilo na nekoj ?

Не. Јузерот ти се врзал со MAC адресата на мрежната карта на претходниот компјутер. Јави се во Он.нет, идентификувај се со матичен број и ќе средат за да можеш од новиот компјутер да се конектираш. Тоа е превентивна мерка против злоупотреба - да не може некој од друг компјутер да се конектира со твојот јузер.

Користам PPPoE, ама не од мтнет, туку од кабелскиов оператор во Ресен.
Имаат база на податоци со MAC адреси и за секоја адреса во базата има различен username и password.
Ресенчанец, ако неможеш поинаку ке мора со рутер. Во рутерот се внесуваат јузер, пасворд и IP адресата, и тој пристапува до интернет. А потоа можеш да го делиш интернетот на колку сакаш компјутери, нема да имаш никаков проблем.

Не. Јузерот ти се врзал со MAC адресата на мрежната карта на претходниот компјутер. Јави се во Он.нет, идентификувај се со матичен број и ќе средат за да можеш од новиот компјутер да се конектираш. Тоа е превентивна мерка против злоупотреба - да не може некој од друг компјутер да се конектира со твојот јузер.

ne si me svatil najdobro :)
na noviot imam konekcija...
probav denes na negovo mesto da go stavam stariot i da ko konektiram a da go trgnam od konekcija noviot... i ne raboti...
znaci najverojatno se vrzal so MAC adresata na mreznata karta na noviot ?
mozno e da e preventivna merka za da nemoze da se deli konekcijata so switch? zasto kolku sto mi kazaa od on net.. mozelo samo so ruter.. zasto, ne znaese da mi objasni taa

Не, ти не си ме сфатил најдобро... Прочитај ме уште еднаш - тоа е „проблемот“ и решението :)

Може да се дели со свич. Треба само да дозволат да можеш со 2 (или повеќе) MAC адреси да се конектираш.

Имам проблем со internet explorer секогаш кога ќе ја отворам страната од он.нет и кога ќе одберам некоја статија за да продолжам да е читам компјутеров ми блокира и ми употребува преголема рам меморија дали е до мојот ком. или имат проблем од он.нет дали му се има случено ова на некого и дали има решение.

Имам проблем со internet explorer секогаш кога ќе ја отворам страната од он.нет и кога ќе одберам некоја статија за да продолжам да е читам компјутеров ми блокира и ми употребува преголема рам меморија дали е до мојот ком. или имат проблем од он.нет дали му се има случено ова на некого и дали има решение.
Од таму е проблемот. И Firefox се блокира на он.нет :)
Се надевам дека ќе го средат наскоро.

Да не знае некој да наведе неколку веб страни со rapidshare или ако има (дај боже) линкови од други сервери за симнување на игри, филмови, програми....

Р.Ѕ. Поздрав до Princ :)
http://www.rslinks.org

Korun, имам еден линк за тебе, една бројка и еден совет.
Линкот: тука
Бројката: 7
Советот: Избриши си го постот додека не ти го избришал некој друг.

Korun, имам еден линк за тебе, една бројка и еден совет.
Линкот: тука
Бројката: 7
Советот: Избриши си го постот додека не ти го избришал некој друг.

Ете бидна :)

И ако имаш на лагер некоја таква слична веб страница, пиши ми ја по ПП :):):)

Ми треба помош, значи ... нa speedtest.com ми го покажува ова:
52158566yl6.jpg

... а јас симнувам со 20кб/с и качувам со 10кб/с, дали е до мене или сајтот лаже?!

179kbit/s:8 = 22.3kbyte/s
54kbit/s:8 = 6.75kbyte/s

Сајтот не лаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom