Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако може некој да ми помогне прв пат ми се случува ова.Сакам да симнам нешто од рапишаре ја користам Операта како прелистувач добро симнав едно 5 дела од филмот после тоа кога сакав да го симнам шестиот дел ми вика ERROR: Please enable JavaScript.Проверив вклучено е го исклучив па пак го вклучив исти курац пробав со Мозилата исто ми вика.Му направив рестарт пак не сака.Пробам и со други фајлови од рапидшаре не сака пак иста мана.Да не имал некој проблеми овака или знае па да ми помогне или можеби е проблем со рапидшерот нешто.Фала однапред.

Тој дел што ти покажa еrror избришан e од самиот автор; од местото каде што е поставен или од rapidshare пробај да го најдиш тој филм на друга локација.

ај некој хелп со мозилава шо се дешават шо не ми ги плејоват јутјуб видеана...
или ги плејоват до негде па застанвит и ваѓат реплеј ко до крај да поминало или пак без глас или...:jaj:

Дали е возможно на Windows Live Messenger од некого да ги превземам сите смајли? Имаше мислам еден додаток таков, DP Stealer ли беше...

Да Тоше само треба да имаш инсталирано Messenger Plus и овде најди си милион скрипти за истиот(со многу повеќе функции од таа што ја бараш-а и таа)

www.msgpluslive.net/scripts/browse/http://www.msg

Едит: Копи и пејст направи на линкот во урл барот,се зезнав малце :)

За да поврзам два соседни компјутери во мрежа, најисплатлива опција ми е со switch, така? Притоа брзината на интернетот ќе се дели помеѓу двата компјутери? :)
Исто така, дали има начин да се конектирам посебно од двата компјутери посебно, така што секој би имал по 2мбпс?

За да поврзам два соседни компјутери во мрежа, најисплатлива опција ми е со switch, така? Притоа брзината на интернетот ќе се дели помеѓу двата компјутери? :)
Исто така, дали има начин да се конектирам посебно од двата компјутери посебно, така што секој би имал по 2мбпс?
Најефтина е таа варијанта, и да можеш да се конектираш од двата посебно и не се дели интернетот, значи на двата добиваш иста брзина.

Едноставно - прашајте било што во врска со интернет, а ние ќе се потрудиме да ви одговориме што поскоро.
postojano slusam od nekoi drugarcinja deka vo makedonijava se kradelo internet. a koga ke gi prasam kako tie sekogas mi odgovaraat wifi! kolku e ova vistina i ako ima vistina kako e mozno? pozz

Како се брише hi5 профил?

Горе десно имаш Account, одиш на тоа. Потоа доле десно имаш Cancel my account и то.

ај некој хелп со мозилава шо се дешават шо не ми ги плејоват јутјуб видеана...
или ги плејоват до негде па застанвит и ваѓат реплеј ко до крај да поминало или пак без глас или...:jaj:
Направи refresh на страната со CTRL+F5. Исчисти history - ќе ти ги плејува.
Ми се случило повеќе пати ова, така се средува.

Како да го делам интернетов со уште еден компјутер? Имам PPPoE конекција. Пробав со share this connection и преку VPN, ама не успева. Треба да купам switch или router или можно е нешто да се направи директно со кабел?

Како да го делам интернетов со уште еден компјутер? Имам PPPoE конекција. Пробав со share this connection и преку VPN, ама не успева. Треба да купам switch или router или можно е нешто да се направи директно со кабел?
Чекај, да се разбереме прво...

- Имаш 2 компјутери;
- Имаш pppoe конекција на едниот компјутер;
- На истиот тој компјутер имаш 2 мрежни карти. Во едната влегува кабелот од конекцијата, а од другата излегува кабел кој иде до другиот компјутер?

Ако е така, тогаш треба:
- На pppoe конекцијата да вклучиш internet connection sharing.
- На мрежната која ти служи за делење на конекцијата (од која е пуштен кабел до другиот компјутер) да подесиш ip: 192.168.1.1 и subnet: 255.255.255.0
- На мрежната картичка на другиот компјутер да подесиш ip: 192.168.1.2, subnet: 255.255.255.0 и default gateway: 192.168.1.1

Ако не е така, тогаш направи го така и ќе имаш конекција и на другиот компјутер.

Ако ти изгледа премногу комплицирано оваа варијанта (а не е), тогаш купи си свич. Главниот кабел уштекај го во свичот, а од свичот пушти кабли до двата компјутери. На секој компјутер креирај pppoe конекција и конектирај се.

Чекај, да се разбереме прво...

- Имаш 2 компјутери;
- Имаш pppoe конекција на едниот компјутер;
- На истиот тој компјутер имаш 2 мрежни карти. Во едната влегува кабелот од конекцијата, а од другата излегува кабел кој иде до другиот компјутер?
Баш вака е. Ќе пробам вечерва и ќе пишам дали успеав.

Главниот кабел уштекај го во свичот, а од свичот пушти кабли до двата компјутери. На секој компјутер креирај pppoe конекција и конектирај се.
За ова сум малку скептичен дали ќе работи, затоа што за секоја MAC адреса операторот има доделено username и password и незнам дали ќе можат истовремено двата компјутери да се конектирани ако имаат иста MAC адреса.

За ова сум малку скептичен дали ќе работи, затоа што за секоја MAC адреса операторот има доделено username и password и незнам дали ќе можат истовремено двата компјутери да се конектирани ако имаат иста MAC адреса.
Каков интернет користиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom