Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Што да направам? Проблемот е до IP адресите зошто користам WiFi. Ама не ми вика дека мојата IP адреса даунлоадира (ова ми го јавува само кога користам Торпарк). Ми вика дека сум побарал да симињам од друга IP адреса, а не од мојата. А тоа Proxy-то не е исто како Торпарк?

на компјутерот имам мсн 7.5 и работи без проблеми . Пред некое време видов дека е искочена понова верзија на истоит односно 8.0 но кога пробувам да влезам(sign in)ми дава error нешто како unable to sign in because password problem...дали проблемот е до мене или и кај други го покажува и ако е така како можам да го поправам односно што да направам

Без оглед дали користам Yahoo или MSN messinger, постојано со еден ист соговорник(со другите кои се на листа немам ваков проблем) се случува да мои или негови реплики не стигнуваат. На пр. во дното од прозорчето гледам "xxx..xx is typing a message" или соговорникот исто така, а кога ќе се притисне "Enter"(Send) пораката се качува горе, но не стасува кај коресподентот, исто и неговата. Да напоменам, ова се случува и со исклучен firewall, имам пробано и со друг оперативен систем поразличен од Windows XP (Линукс Убунту 5.10) и иста приказна. Соговорникот вели дека и кај него функционира се беспрекорно во конверзација со други коресподенти.
-Има ли некој идеја во што може да биде проблемот?
Ова навистина ми создава голем проблем во комуникацијата, пробав и со комплентно наново инсталирање на оперативен систем, и повторно без резултат.

Мандрак и јас имав сличен проблем, само кај мене се дешаваше пораки да не ми стигнуваат кај сите кореспонденти!
Сега имам нова машина и тој проблем веќе го немам!

@T.K.
Што си симнуел такви ствари, тоа е уствари Виндоус месинџер и сеуште е бета верзија, многу другарчиња го имаат истиот проблем ко тебе и незнам шо треба да подесиш за да ти функционира!

Ако можи да ми пиши некој страници за,download на македонски превод за филмови?

Jane напиша:
Possible reasons:
  • Download-session expired. Direct-links last a few minutes for free users and a few days for premium-users.
Ovoj ERROR se javuva ako pomine dooolgo vreme (povekje od 1minuta)otkako ke se pojavat tie trite bukvi sto treba da se vnesat za verifikacija a ti ne stisnes na download u toj period.

Jane напиша:
Possible reasons:
  • You requested this download-session from a different IP than yours. If you use AOL, try a different browser.
Ti se smenil IP adresata u megjuvreme dodeka ti gi broel kaunterot tie 30 ili 60sekundi.

Eve vi eden tip&trick za Rapidshare :bip:
Najbolja kombinacija e TOR + Descargas ;)
Ova Descargas siminja i po nekolku fajla od Rapidshare istovremeno ;)
Moze da se simne ovde http://gestordescargas.webcindario.com/
Na spanski e dodusa ama se razbira, nema niso posebno setinzi(folder kaj da siminja, clipboard monitor za linkovite, i broj na downloadi istovremeno)....u programov samo pastirate linkovi (povekje) od Rapidshare ili MEgaupload i ovoj sam gi ceka, gi prepoznava bukvite koristejki OCR ;) i si pocinja download.Za da raboti so TOR t.e Privoxy samo treba kako proxy da stavite 127.0.0.1:8118, a to ake go napravite vo proxys.txt fajlceto koe se naogja vo folderot na programov.

А да го аплоадираш програмот на mytempdir зошто не можам ништо да симињам од rapidshare.

Имаше една тема за Proxy ама незнам кај е!

Ај некој да ми помогни!

Како да сменам ИП со Proxy и што всушност е Proxy како функционира и што значи на кратко?

Фала однапред.

Lajce напиша:

Ај некој да ми помогни!

Како да сменам ИП со Proxy и што всушност е Proxy како функционира и што значи на кратко?

Фала однапред.
Темата за proxy е ТУКА.

Lajce напиша:

Ај некој да ми помогни!

Фала однапред.

Што е Proxy.
За да ставиш прокси на Интернет Експлорер, оди на Tools, па Internet Options, после оди на табот Connections па LAN Settings. Штиклирај го Use a proxy server for your LAN и внеси ИП адресата преку која ќе се конектираш и порт. Гуглај за да најдеш бесплатни прокси ип адреси. Најголемиот дел се плаќаат.

Ептен фала браќа.

Помош! Дали некој знае зошто не отвора freemail.com.mk веќе неколку дена? За утре ми треба итно, ќе попиздам..:angry2::devil2::violent1::music1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom