Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јузер најверојатно е до Телекабел (Неотел) што не ти го отвара. Привремено решение: оди до кај некој пријател или интернет кафе што има АДСЛ. :)

Едит: Сеа ми текна пробај со прокси види дали така ќе сака.

Фала вардарчишче :) Со прокси сака ама дури отпосле кога не се важи..
До Телекабел е, ќе го весам од позади.. ак немам пари :)

Веќе 2-3 дена неможам да се логирам на MSN. Ми јавува ваква порака.
untitled9yf.jpg

А кога ќе отворам Internet Explorer нема интернет т.е. не отвара ниедна страница (како да не сум поврзан на интернет). А со мозилата ми работи се најнормано.

Jane напиша:
Веќе 2-3 дена неможам да се логирам на MSN. Ми јавува ваква порака.
untitled9yf.jpg

А кога ќе отворам Internet Explorer нема интернет т.е. не отвара ниедна страница (како да не сум поврзан на интернет). А со мозилата ми работи се најнормано.
И мене ми се има десено истово, пробај преинсталирајго MSN-то и Windows messenger (гледај да се најновите верзии). Од кога го направив тоа немам проблеми.

Пак исто. реинсталирав и пак неќе. А нешто да не е поврзано со Internet Explorer-то зошто и тој неќе?

Jane оди на овој линк мислам дека ќе ти помогне

Jane напиша:
Пак исто. реинсталирав и пак неќе. А нешто да не е поврзано со Internet Explorer-то зошто и тој неќе?
Проба да кликнеш Troubleshoot?

untitled4lc.jpg

Еве што вика на Troubleshoots Стиснав Repair и ништо не поправи.

Абе Јане...Firewall исклучи и пробај пак, ти се блокирани некои порти изгледа

Јас малку сум забаен ама ај нејсе сакав да го земам туторијалот од http://zoniweb.cjb.net/ да поднаучам нешто арно ама не му работи download-от на батето моментално ве молам ако некој го симнал тоа и го има да ми даде линк да го зеам.Фала ви.

Кога сме тука да не знае некој добра програма за да можеш некоја веб страна да ја напрајш броусабилна јас гуглав ама не најдов ништо.

Lajce напиша:
Кога сме тука да не знае некој добра програма за да можеш некоја веб страна да ја напрајш броусабилна јас гуглав ама не најдов ништо.
Што конкретно сакаш? Не те разбирам. Да ја хостираш? :nesvest: :mist:

Топка напиша:
Што конкретно сакаш? Не те разбирам. Да ја хостираш? :nesvest: :mist:
Таа програма служи за тоа да ја спуштиш цела страна и да ти се овозможени сите опции на неа!Не само една страна па ја зачувуваш туку цел website сваќаш!

Тебе ти треба некој offline download менаџер за симнување на цели вебстрани. Пробај на google сигурно ќе најдеш некој бесплатен.

Ej luge ve molam pomagajte
Imav kirilicna podrska, i nesto se desi pa od pred 2 dena mi se izgubi. Kako mozam da ja instaliram pak. Ili nesto da napram osven preinstaliranje na windows, zs se nerviram?:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom