Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
galaxy2027 напиша:
Ne. ALi sepak Fala mnogu sto napisha.

Kako mozam da formiram tema i da ja prikacam tuka? Dali nekoj mozi da mi objasni.
Ќе влезеш во саканиот форум и ќе стиснеш на копчето НОВА ТЕМА.

како можам да откријам ип адреса на тој што зборувам преку месенџер.

Нема врска не е илегално еве прочитај овде имаш нешто појќе. Ова ти е нешто како Remote Desktop во Windows.

Јас му кажувам дека тоа што бара да дознае на некој/а IP адреса и да се обиде да и влезе у компјутер преку remote е илегално.

То МАЛЦЕ потешко дека ќе го направи и да ја најде IP адресата...али нема везе, сепка со оваа програмче треба обострано да се добие дозвола за да може да се овозможи remote.

koj ke mi kaze kako se uploadiraat fajlovite za web strana na hostot ....moze nekoj da napravi edno "read me" i da mi go prati na meil? trancer4e@gmail.com

fala odnapred

ти треба програма за уплоадирање преку ФТП. Јас таква бесплатна не знам, ама ја користам CuteFTP www.cuteftp.com (имаш 14 дена да тестираш мислам). и после си додаваш сервер на пример:
server: ftp.tvojotsajt.com
user: ftp-userot
pass: ftp-passot

....

Princ напиша:
ти треба програма за уплоадирање преку ФТП. Јас таква бесплатна не знам, ама ја користам CuteFTP www.cuteftp.com (имаш 14 дена да тестираш мислам). и после си додаваш сервер на пример:
server: ftp.tvojotsajt.com
user: ftp-userot
pass: ftp-passot

....

10x a lot man ;)

np :)
ако треба нешто друго, или ако има нешто нејасно, слободно прашај па ќе ти дообјасниме :)

Е сега јас имам едно прашање. Често ми се случува на некои неодредени места на web кога пишувам со кирилична поддршка да добијам хиероглифи. Наместив во корисничките опции да ми прати е-маил кога ќе добијам приватна порака, добив приватна порака и добив е-маил со хиероглифи во насловот, па тоа ме потсети на проблемот кој го имам одамна.
Ја знае некој причината и лекот?
Поздрав :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom