Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
walker_girl напиша:
Има ли програма што прави превод од англиски на македонски ама на пример, да го испишеш цел текст на англиски и после да ти го преведе? Знае ли некој и ако има каде може да се симне? Фала однапред :)

Ако има таква програма и јас би сакал да знам иако звучи невозможно. Не може бе цели реченици нема толкава интелигенција -)

SLaCk напиша:
Ако има таква програма и јас би сакал да знам иако звучи невозможно. Не може бе цели реченици нема толкава интелигенција -)

Па ако јас да си прашам. Може има од кај знаеш, свашта има по светов :)

Na google ima od angliski da ti prevede recenica na poveke jazici ama go nema makedonskiot. Znaci mozno e samo treba nekoj da se potrudi :)
Ova ti e linkot

deXterche напиша:
Na google ima od angliski da ti prevede recenica na poveke jazici ama go nema makedonskiot. Znaci mozno e samo treba nekoj da se potrudi :)
Ova ti e linkot

Фала многу deXterche. Можеби ќе ми послужи, а ако знае некој на македонски нека каже, нема да биде од штета. :)

galaxy2027 напиша:

Me interesira, sto e toa pagefile, sistemski falj e 393MB i stoi vo root na C: Dali da go brisam od tuka ili da stoi? Dali ako go izbrisam moze da nastane nekakov problem?
reg edit
i najdi
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

ClearPageFileAtShutdown staj na 0 pobrzo se gase kompjuterot

deXterche напиша:
Ova ti e linkot

Фала се изнапреведов од англиски на шпански баш е забавно хехехе

SLaCk напиша:
Фала се изнапреведов од англиски на шпански баш е забавно хехехе

Да, фала стварно ми помогна, нешто шо знам на англиски нешто на шпански и се преведе :)

Dr_ViRuS напиша:
reg edit
i najdi
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

ClearPageFileAtShutdown staj na 0 pobrzo se gase kompjuterot

Da, na nula bese, nisto ne smeniv. Sega proveriv. Ok, sepak fala, onaka me intersirashe za toa, ne deka nesto mi smeta ili nemam prostor na diskot.

Prasanje do administratorite ili do bilo koj sto znae da mi pomogne!
Koristam Mozilla Firefox i dali moze so nekoj program da se napravi koga otvaram stranici da ne mi gi prikazuva slikite i animaciite. Vo tools-options-content ja iskuciv opcijata load images no pak gi otvara slikite.

Посети некоја страна без врска, што не си ја посетил досега и види дали пак ќе ти учитува слики. Ако не ги учитува од таа страна сликите и анимациите, исчисти го кешот.
Поздрав.

Sliki ne otvara sto se vo jpg no zatoa gif i nekoi drugi sto se animirani gi otvara

хмм,
побарај дали има опција во тулс да не ги лоадира и анимациите, оти ти само за сликите си наместил.

Nema. Ima samo za slikite, popup prozorcite, i za java i java script.
Nego ako postoi nekoj program za taa namena neka pise nekoj

Јас неам некој совет освен да си инсталираш Опера. Ова сериозно еве што пробав да го направам истово што и ти, веднаш ми ги тргна сликите дури и кешираните. Пробај, нема да згрешиш. Меил клиентот е феноменален, 100 пати полесен и подобар него било кој аутлук клиент.

http://www.opera.com/download/

Jane напиша:
Prasanje do administratorite ili do bilo koj sto znae da mi pomogne!
Koristam Mozilla Firefox i dali moze so nekoj program da se napravi koga otvaram stranici da ne mi gi prikazuva slikite i animaciite. Vo tools-options-content ja iskuciv opcijata load images no pak gi otvara slikite.
Оди на страната за firefox екстензии и земи си ја adblock plus.
Одлична екстензија.
Ако сакаш да отстраниш некоја слика, банер, анимација...Десен клик на неа и команда: Adbloсk image
Таа слика никогаш повеќе нема да се појави.

Едноставно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom