Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Поврзан сум на интернет ама пребарувачите не ми работат.На јутуб гледав некои решенија со команди во cmd ама не се поправи. Некој знае ли како да го управам?

Има ли начин да ги блокирам страните што сами се отвараат, од кај се бришат? исто има и некоја страна што се бута како пребарувач место гугл секој 3-4 пат кога барам низ интернет, како да ја тргнам?

Не ми отвара јутуб и гугл дур сум поврзан на вифи, ни на компјутерот ниту на андроид. Се друго отвара без проблем. Пробав на андроид да ги отворам поврзан преку интернет на мобилниот оператор и се е ок. Чаре?

Не ми отвара јутуб и гугл дур сум поврзан на вифи, ни на компјутерот ниту на андроид. Се друго отвара без проблем. Пробав на андроид да ги отворам поврзан преку интернет на мобилниот оператор и се е ок. Чаре?

Ако си на телеком мислам дека до кај нив е проблемот нешто, истите работи не ми ги отвара + BattleNet на Blizzard.

Да, на Телеком сум и абер немаат да се јави некој оператор.

Не верувам дека имаат 24/7 Support, иако викаат дека имаат ја после 6 попладне неколку пати имам барано ниту еднаш не сум добил некој.

Не верувам дека имаат 24/7 Support, иако викаат дека имаат ја после 6 попладне неколку пати имам барано ниту еднаш не сум добил некој.
Ај да не им вадиме муабети, сеа пред малку конечно ги добив, имале и други такви пријави баш за тие страни, како и за time.mk, која кај мене се отвара.

Имам ѕвонето во недела навечер ми имаат кренато, сега не се јавуваат...
Иначе и јас го иам истиот проблем, сега на кратко само ми се отвори YouTube, додека отворам видео пак нишо. Иначе кај мене доста страни не отвара..

Еве во меѓувреме додека постирав ми се отвори Youtube.

Го снема проблемот, сега пак истото :/

Мило ми е шо си легнувам порано :D

Здраво. Ми треба совет. Сакам да направам блог за здрава храна на англиски јазик и ме интересира дали смеам да користам статии од други веб страни во целост. И како можам да го монетизирам блогот. Ако знае некој и има време да ми објасни тоа би било супер.

Не користи статии од др страници пошто ќе те пенализираат... ако до толку нешто ти се свиѓа искомбинирај 2-3 статии, смени ги насловите, менувај редослед на зборови во текстот (користи др зборови, барем англискиот ти дава таква опција) ...
за монетизирање на блогот ќе ти треба време... не оди преку ноќ, некој од поупатените тешко дека ќе ти каже така да гуглај и барај на youtube

https://www.youtube.com/watch?v=pqe7U4YOGOA

батето збора како да те „рекламираат“ т.е. препорачаат поголеми и подобри страници и блогови од твојата бранша (ниче - niche)
во секој случај денови и денови напорна работа, ако секако си сериозен и ти се работи...

1. добар продукт (статии)
2. препорака од др блогови/страници (авторитативни) - така ќе ти се крене DA на твојот блог и ќе излезиш во пребарувањата на погоре на Google
3. тек тогаш реклами на фб (не се замарај унапред со ова, џабе ако немаш што да понудиш...)
4. ваљда имаш некоја идеа да направиш не знам... рецепти за диети, нутриционистички совети, некој newsteller да напрајш шо ќе го продаваш на претплатници...

Отприлика тоа е тоа, те чека доста работа... а поконкретно некој што го поминал патот може да посочи (ако сака)...
Јас исто како тебе сум на сам почеток, така да повеќе од ова не можам да ти помогнам...

Не користи статии од др страници пошто ќе те пенализираат... ако до толку нешто ти се свиѓа искомбинирај 2-3 статии, смени ги насловите, менувај редослед на зборови во текстот (користи др зборови, барем англискиот ти дава таква опција) ...
за монетизирање на блогот ќе ти треба време... не оди преку ноќ, некој од поупатените тешко дека ќе ти каже така да гуглај и барај на youtube

https://www.youtube.com/watch?v=pqe7U4YOGOA

батето збора како да те „рекламираат“ т.е. препорачаат поголеми и подобри страници и блогови од твојата бранша (ниче - niche)
во секој случај денови и денови напорна работа, ако секако си сериозен и ти се работи...

1. добар продукт (статии)
2. препорака од др блогови/страници (авторитативни) - така ќе ти се крене DA на твојот блог и ќе излезиш во пребарувањата на погоре на Google
3. тек тогаш реклами на фб (не се замарај унапред со ова, џабе ако немаш што да понудиш...)
4. ваљда имаш некоја идеа да направиш не знам... рецепти за диети, нутриционистички совети, некој newsteller да напрајш шо ќе го продаваш на претплатници...

Отприлика тоа е тоа, те чека доста работа... а поконкретно некој што го поминал патот може да посочи (ако сака)...
Јас исто како тебе сум на сам почеток, така да повеќе од ова не можам да ти помогнам...
Фала ти многу :)

Не знам дали има псоебна тема, но овде ќе го поставам моето прашање:

Доаѓам во Македонија следниот месец, потербен ми е моебилен интернет (УСБ стик за лаптоп) со солидна брзина. Дали можете да ми препорачате од кој оператор да купам и колку е цената? Ми рекоа дека тие стикови се лук и вода, интернетот е катастрофа, но не знам како поинаку да се снабдам со интернет врска која ќе ми биде мн потребна.

Фала однапред

Работам нешто преку интернет, browser game акаунти продавам, и сега човекот што требаше да го купи акаунот ми праќа пари, јас одам во вестерн унион и давам лична карта внесува она податоци се тоа и после некое време ми вика си ги вратил човекот парите, но си идам дома на страната од вестерн унион го пишувам кодот ми дава Received, дали е можно на измама од агентот на ВУ ? кој ги гледа тие документи што ги потпишуваме ? никој, само ќе удри един потпис место мене и тоа е тоа, еве и слика од страната на ВУ кога го пишувам кодот, не се работи за голема сума и не сакам да ја тупам многу, но криво ми е ако прави будала од мене.
Инаку за измама и не е нешто невозможно, бидејќи преферирам moneygram и многу пати од исто место подигам, понекогаш се случува да имаат проблем со мрежата и ми кажуваат ќе ви ги подигнеме парите во најбрз можен рок, кога ќе видам јас на нивната страна дека парите се подигнати одам си ги зимам.

western unionkajgi.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom