punkbooster
Black Rose Dying
- Член од
- 10 декември 2009
- Мислења
- 845
- Поени од реакции
- 29
На кој ISP си?
.
Kanal16 Сум ама нема врска ти кажваm пред некое време беше се во ред и одеше до 1000-1500 Кб/с сега заебава нешто

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На кој ISP си?
.
Проблемот му бил во Opera Turbo. Сега му е решен (ако го прочита последниот пост од претходната страна).Иако проблемот може да биде до нешто сосема друго, Firefox пробај за почеток.
Firefox не е крш.
WTF is Kanal16???Kanal16 Сум ама нема врска ти кажваm пред некое време беше се во ред и одеше до 1000-1500 Кб/с сега заебава нешто![]()
WTF is Kanal16???
Anyway, со излегувањето на uTorrent 2 имаше некои проблеми околу максималната брзина.
Во options -> preferences -> advanced -> bt.tcp_rate_control стај го на false.
Ако пак не крева брзина пробај смени порта.
Пробај ги овие 2 и пиши пак како ќе тера овојпат.
WTF is Kanal16???
Anyway, со излегувањето на uTorrent 2 имаше некои проблеми околу максималната брзина.
Во options -> preferences -> advanced -> bt.tcp_rate_control стај го на false.
Ако пак не крева брзина пробај смени порта.
Пробај ги овие 2 и пиши пак како ќе тера овојпат.
^ Само треба пасвордот на рутерот да внесеш да се конектираш на мрежата и треба да имаш интернетИмам нов рутер од тие топмпсон белите на макс адсл ама не можам никако лаптопот да го поврзам т.е. не знам што треба да стои тука:
![]()
Ја пишувам лозинката на конекцијата, но не сака ми го дава пак ова:
![]()
Откако 3 пати ќе ја пишам лозинката на конекцијата ми пише дека сум конектиран но пишува limited access и нема интернет! Чаре?
Имам нов рутер од тие топмпсон белите на макс адсл ама не можам никако лаптопот да го поврзам т.е. не знам што треба да стои тука:
![]()
Ја пишувам лозинката на конекцијата, но не сака ми го дава пак ова:
![]()
Откако 3 пати ќе ја пишам лозинката на конекцијата ми пише дека сум конектиран но пишува limited access и нема интернет! Чаре?
Ај малку помош, како да се спасам од лудиве комшии, ми крадат интернет, пробав да ставам лозинка, но тогаш не сакаше да ми работи wireless. Ќе може ли да ми помогнете како да ставам филтер за IP адреси, да ја ставам само адресата на мојот лаптоп и да не може да се конектираат други. Бај д веј и ако може помош кај да ја најдам IP адресата на лаптопот, кај ја пишува, Windows 7 користам на лаптопот и не сум баш запознаена со него. А и не знам како да влезам во рутер. Фала:smir:
За во рутер да влезеш можеш на следниов начин ако не знаеш ИП за истиот.
Иди Computer(или било кој фолдер)=>Од лева страна на прозорецот што ќе ти се отвори треба да видиш Network(влагаш таму)=> Internet Gateway Divicе=> Десен клик на иконата и View Divice WebPage.
Вака јас си влагам ако не ја памтам, а и побрзо е.
Треба да си знаеш User & Pass, за да влезеш. После мислам дека би можела и сама да се снајдеш
А за Ип адреса за лапот(ваљда мислиш на онаа која ти ја користи интернетот) Control Panel=>Network and Internet=>Network Connections=>(ТУка би требало да има само една икона доколку имаш само интернет мрежа)Local Area Connection=>Десен Клик=> Status=>Details
Би требало таму да ја има. IP адресата кај Widnows 7 би требало да ја препознаеш со тоа што е пишана како
IPv4 adress (Бројот на Адресата, Нешто вака 000.00.00.00 или било каков редослед)
Ова е само за да се снајдеш со ИП и рутер, а за другото како да наместиш само таа ИП од лапот друг некој би помогнал. Некој поискусен
Фала, ќе пробам да се снајдам, а кој јузернејм и пасворд ми треба за да влезам во рутер? Кај го пишува, од телеком не ми дадоа никаков пасс и јузер за рутерот
Океј, фала, ќе средам некако. Ако не можам да срeдам ќе викам стручно лице :SЗа телеком(Т-хоум ако мисли) не знам, не користам од кај нив. Кај братучед ми местевме пасс, т.е. менувавме ама пошо не знаевме мислам на 0800 12345( нешто вака беше бројот).
Тој бил.
Техничка поддршка
На бесплатниот телефонски број 0800 12345, 24 часовна техничка поддршка за корисниците на MaxADSL и MaxTV сервисите.
Имам проблеми со влагање у рутер а адресата ја најдов
Бел Pirelli пишувакој рутер го имаш од т-хоме?