Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се обидувам и понатаму па ќе видам шо ќе биде...

а дали може да се префрлам на друг меил и да пробам така ?????????????????

Како мислиш да се префрлиш?
Неможи сега можиш само кога ќе влезеш во профилот да ја смениш е маил адресата , а најверојатно тој што ти ја сменил си ставил негова така да поздрави се со профилот и направиси нов.

E неможеш да се префрлиш на друг маил пошо така би било најлесно за хакнување:vozbud:

Подобро отвори си нов ФБ одколку залудно да се мачиш
позз:smir:

Неќе брат секако пробав...
Нема ефект ни од овоа :tapp:

Дали го пополни тој формуларот за украден акаунт. Ако го пополни сега чекај, треба од тимот на фејсбук да ја разгледаат пријавата. Почекај неколку дена.

Дали го пополни тој формуларот за украден акаунт. Ако го пополни сега чекај, треба од тимот на фејсбук да ја разгледаат пријавата. Почекај неколку дена.

Да да го потполнив...аха значи треба да се почека за тоа ајде ќе почекам ќе видиме што ќе се деси :smir:

Клипчево се реди на јутубе ама кога ке напишам не излегува. Требит некој посебен третман да му се напраи на клипчето?

Здраво. Сакам да прашам која е постапката за сетирање на рутер за да користам кабловски интернет.
Знам дека за АДСЛ се користи опцијата ППОЕ. За кабловски претпоставувам треба Статик ИП. Ако е тоа , која ИП треба да се внесе таму и како е понатамошната постапка.
Поздрав

Клипчево се реди на јутубе ама кога ке напишам не излегува. Требит некој посебен третман да му се напраи на клипчето?

Што???

Ај појасно и пробај да составиш една просто проширена (прашална) реченица.

Здраво. Сакам да прашам која е постапката за сетирање на рутер за да користам кабловски интернет.
Знам дека за АДСЛ се користи опцијата ППОЕ. За кабловски претпоставувам треба Статик ИП. Ако е тоа , која ИП треба да се внесе таму и како е понатамошната постапка.
Поздрав

Пример, таа од кабелскиот интернет?

Преинсталирав Windows , имам проблем сега не можам да симнам драјвери во пакет .На страната на DELL ми дава еден по еден еден куп .Најлошото е што не можам да симнувам директно пошто и интернет не можам да користам.Иначе компјутерот е DELL OptiPlex GX260 со Windows XP.Може ли помош ?????????

Преинсталирав Windows , имам проблем сега не можам да симнам драјвери во пакет .На страната на DELL ми дава еден по еден еден куп .Најлошото е што не можам да симнувам директно пошто и интернет не можам да користам.Иначе компјутерот е DELL OptiPlex GX260 со Windows XP.Може ли помош ?????????

Спушти прво за мрежна драјвери од некаде, па ќе си имаш интернет и ќе си ги спуштиш сите :toe:

Спушти прво за мрежна драјвери од некаде, па ќе си имаш интернет и ќе си ги спуштиш сите :toe:
А да ми дадеш информација кои се тие , пошто не се разбирам , затоа и барам помош.

Поздрав
За кабелски интернет ке го ставиш рутерот на статик ип и адресата што е ставен главниот кабел во рутерот.192.168...

Живи бруки сум :kesa:.Да ми кажеш под кој реден број на страната да симнам или сите заедно???

Ver.#Date
spacer.gif
[FONT=Arial,helvetica]1.[/FONT][FONT=Arial,helvetica]Network Adapter Drivers for Windows 2000*, Windows XP*, and Windows Server 2003*[/FONT][FONT=Arial,helvetica] (12573KB)[/FONT]
[FONT=Arial,helvetica]14.0[/FONT][FONT=Arial,helvetica]4/1/2009[/FONT][FONT=Arial,helvetica]Download[/FONT]
spacer.gif
[FONT=Arial,helvetica]Installs network drivers. Includes Intel® PROSet for Windows Device Manager*, Advanced Networking Services (ANS), and SNMP.[/FONT]
spacer.gif

latest.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

[FONT=Arial,helvetica]Read Me[/FONT][FONT=ARIAL, HELVETICA] (htm) [/FONT] [FONT=Arial,helvetica]Release Notes[/FONT][FONT=ARIAL, HELVETICA] (txt) [/FONT]
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

[FONT=Arial,helvetica]OS:[/FONT][FONT=Arial,helvetica]Windows Server* 2003, Windows Server* 2003 Standard Edition, Windows* 2000, Windows* 2000 Advanced Server, Windows* 2000 Server, Windows* XP Home Edition, Windows* XP Media Center Edition, Windows* XP Professional, Windows* XP Starter Edition, Windows* XP Tablet PC Edition

КЛИК НА СЛЕДНОТО

http://downloadcenter.intel.com/lic...All&OSFullName=All+Operating+Systems&lang=eng
[/FONT]

Луѓе, ке може ли некој да ми го објасни следново...

Кога одам да измерам брзина на нет, ако не мрдам со маусот ми отчитува 1.5 до 2.0... а ако почнам да “шарам“ по екран брзината скока на 4.5.

Што е финтата?

Значи тоа се дешава ако идам преку Експлорерот. Ако мерам преку Мозилата ондак си отчитува 4.5 без мрдање на маус, најнормално. А ако мерам преку Опера, отчитува околу 2.2 и ни мрдање со маусот не помага.

???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom