Интересно телевизиско шоу со професор-македонист во Бугарија

Многу добра тема си стаил, па и не морало толку да се замараш да пишуваш и опишуваш.

Шоуто е пристрасно и монтирано. А и не е воопшто интересно да глеаш како еден паметен човек пробува да им објасни на тројца други дека Македонија е на Македонците, независна земја, во чии дела нема што Бугарија да се меша.

Шоуто е праено со цел да им го измие мозокот на гледачите и да покажат бугарскиот карактер на Македонија преку Спаска. А Спаска е само обична марионета, само страшното е што марионетата успева да ги влечи конците на кукларот (Бугарија) а не обратно.

Од овие промивки на мозок пред една година на една Бугарка и кажував за туристичките места во Македонија пошто сакала да ја види Македонија. И на крај ме прашува, а ако кажам дека сум Бугарка ќе ме тепаат ли? :nesvest:

За тие Бугари шо мислат дека во Македонија ние ги ликвидираме Бугарите, барам да ми пратите маичка со Бугарското знаме и ќе се шетам низ град со неа и ќе се снимам, па да видите дека никој нема ништо не да ми направи туку и да ми рече. Дома покрај од други земји имам и сувенири од Бугарија, па на никој шо ми дошол на гости не им пречеле.

Интересно интересно нема шо, се движи нешто во Бугарија.
Една Бракоразводна парница ја издигнаа на државен проблем и се изглупираа, ќе биде интересно ако детето го добие Спаска па да рипни цела Србија за тоа како Србите се обесправени во Македонија, па да почнат со протесни ноти:pos2::pos2::pos2:
Само греота за детето(момичето) шо маки тоа ќе види кога ќе порасни, навистина греота е тоа

Лелеле Спаска ти е класичен пример за медиумски говор на омраза и начин за создавање на антимакедонски чуства и дофокусација од внатешните проблеми на државата... Националшовинизам и Мајдконтол токсик микс.

Ове двајцата од видеото не се истите будали од идол?

Ауу им испраа мозок на цела Бугарија врз основа на изјава од 2-3 психички пореметени особи ,кои што изјавуваат дека ако се Блгари во Македонија ќе ги стрелале :pos2: бре бре
Бракоразводна парница стана национален државен интерес ,каков ум треба да си па да помислиш дека некој ти мисли нешто лошо само ако си блгарин ...
Се потсетив и на онаа изјава од блгарине во Македонија ,дека биле казнувани затоа што поминале семафор на црвено и затоа што фрлале ѓубре на улица само затоа што се Бугари и бараат да не бидат казнувани кога ќе го прекршат законот :lud:

Ове двајцата од видеото не се истите будали од идол?

Истите се - Иван и Андреј, ама ко да не се исти. Тогаш се умилкуваа на македонските гледачи за Мјузик идиот да биде глеан и тука, а сеа се праат на великобугарски идеолози, за да има интерес за новото им шоу од страна на Бугарите.

Се ќе напраат за да им се зголеми гледаноста и да им капне некое париче в џеб, а тие што немаат попаметна работа ќе се палат на Спаска и ќе изиграват душебрижници.

Еве од каде црпат инспирација, не се тие криви!

Наместо мораториум, главна тема меѓуетничките односи, по десетина години од конфликтот повторно се на маса.
Тачи смета дека Рамковниот е мртов договор и дека е неопходен нов меѓу Mакедонците и Aлбанците, по кој земјава наместо мултиетничка, би била некој вид федерација.
Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски уште порадикален, како единствено трајно решение ја нуди поделбата.
„Ако погледнете во сржта излага дека сите идентитети се незадоволни со оваа држава. Секој заради свои причини. Една држава што лебди, не е негде меѓу сосема спротивставени соништа, етнички, тој македонскиот и албанскиот. Многу тешко е да функционира, ако вие не изнајдете начин, за да ги сплотите нив по неколку основи“, изјави Ким Мехмети.
„На Тачи изјавите не би ги коментирал, мислам дека станува се понесериозен во своите изјави, а коментарите на Љубчо Георгиевски не се ништо ново, меѓутоа во крајна линија кога би бил циничен до крај, можам да кажам што очекувате од човек кој што може да земе и туѓо државјанство, а да биде претседател на Р. Македонија, не очекувам ништо сериозно ни од него“, рече Јован Донев.
Енциклопедијата, одлуката првачињата да учат македонски од прво и проектот Скопје 2014, беа последните настани кои го предизвикаа револтот на албанците.
„Војни тука ќе нема, но јас мислам дека албанците се на прагот на таа нивна одлука, едноставно да речат доста беше веќе со овие државни институции ништо не се решава и дајте да најдеме друга формула“, Ким Мехмети.
Донев, вината за состојбата ја гледа во територијалната поделба од 2004-та.
„Општина Центар беше мулти етничка општина ја направивме доминантно македонска. Го тргнавме Бутел од општина Чаир што беше мулти етничка општина ја направивме доминантно албанска. Тие што тогаш од не знам какви причини го донесоа тој закон, сега нормално е да ги прашате нив. Ние што тогаш баравме мулти етничност, сега нас не обвинуваат дека сме националисти“, додаде Донев.
Наместо обединувачки, Камениот мост во последниве децении стана симбол на сегрегацијата помеѓу македонците и албанците и едните и другите се поретко поминуваат на другата страна кој условно не ја чувствуваат како своја.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120069

Не знам до кога ќе се толерираат будаливе и кој е нај безболниот начин за нивно „санкционирање“ !?

хахаха. Имаше интересни моменти. Многупати сум кажал , иако ретки добро е што има вакви луѓе во Бугарија како професорот - не знам што значи тоа македонист во насловот на темата.

Двајцата водители типични лицемери и манипулатори и искомплексирани „шоумени“. Заради такво лицемерие се создава непријателство меѓу обичниот човек тука и таму.

двајца педерчиња џавкаат ко недоквакани ...
многу интересно :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom