Интер - Милан, “Дерби Дела Мадонина“ 24.02 2013

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    176
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
cisto da mu objasne koj e koj :)
563510_504905259550933_1197780883_n.jpg

E не тинкај на куров и ти сеа!!!До вчера неможеше да се изнајадеш гомна за твојот тим,како биле умрени ,му пичкараше на Алегри се до трето колено,на келавите до осмо,и сеа коа врзавте некоја победа,почна на стапов да се качуваш...
Па ? Ти не би ???? Во први 8 кола 7 бода имаа што очекуваш да се збори.
Тогаш не беше предмет на дискусија дека се најслаб тим во галаксијата......чак и нино што слепо ги бранеше изгуби надеж.
Во 2013 Милан нема пораз,а и пред тоа направија серија победи со само еден пораз на гости од Рома.
Се вратија во борба за 3-то место,а интер им бегаше 16 бода.
И после бене ќе им продава портокали на црнцитевопарис-тип луѓе,дека Милан и Интер биле на исто ниво. Мало куров се на исто ниво во моментов,и вие си знаете тоа не се прајте слепи сеа.

Милан и Интер биле на исто ниво баааахахахахахахаха

Еј значи алал вера,се згазив од смеење. хахах :pos:

Ако ништо друго бар ќе се изнасмее човек на темава. (y)
Сериозно, дали ти се палиш на овакво дерби? Кажи ми на што личи ова? Во моментов Милан е за нијанса подобар од Интер, но во глобала гледано двете екипи се мизерни, мизерни у смисол на нивото на кое треба да бидат вакви два Великани. За натпреваров конкретно, Интер подобро играше во првите 15тина минути, подоцна Милан од никаква игра го даде голот и нормално моментумот беше на нивна страна и затоа создадоа уште неколку шанси но за наша среќа го имаме на голот Ханданович кој спаси 2-3 чисти гола. Во второ, Милан 0(нула), нигде ги немаше, Интер исто, дрва, направија 1-2 шанси, онаа на Паласио што ја фати Абијати и уште еден удар мислам имаше и ништо повеќе. Потоа на среќа го даде голот Скелото, сигурен сум дека и он не е свесен како го даде и од тој момент не мрднаа двете екипи. Милан само имаше шанса преку шутот на Нианг, останатото ништо.
Мене ко фан на Интер ваква утакмица не ми ги задоволува апетитите, ама воопшто не ми е ни близу до она право дерби, кога во Интер и Милан играа играчи ко Снајдер, Ето, Роналдињо, Кака, Сидорф. Сега играат Скелото, Мунтари, Запата, Сакатомо и компанија, мизерија жива, ми се повраќаше додека гледав.
Знам дека после победата над Барселона ви се дигнаа малце апетитите, што е и нормално, но треба да се биде реален. :)

koe kopile e crnoto ej,go zgazna na povredenata noga Ranochia,cisto radi keif,mu ebam toa.
А ваш сакатомо и ќелавицата поарни беа....
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 23:21 ---
Сериозно, дали ти се палиш на овакво дерби? Кажи ми на што личи ова? Во моментов Милан е за нијанса подобар од Интер, но во глобала гледано двете екипи се мизерни, мизерни у смисол на нивото на кое треба да бидат вакви два Великани. За натпреваров конкретно, Интер подобро играше во првите 15тина минути, подоцна Милан од никаква игра го даде голот и нормално моментумот беше на нивна страна и затоа создадоа уште неколку шанси но за наша среќа го имаме на голот Ханданович кој спаси 2-3 чисти гола. Во второ, Милан 0(нула), нигде ги немаше, Интер исто, дрва, направија 1-2 шанси, онаа на Паласио што ја фати Абијати и уште еден удар мислам имаше и ништо повеќе. Потоа на среќа го даде голот Скелото, сигурен сум дека и он не е свесен како го даде и од тој момент не мрднаа двете екипи. Милан само имаше шанса преку шутот на Нианг, останатото ништо.
Мене ко фан на Интер ваква утакмица не ми ги задоволува апетитите, ама воопшто не ми е ни близу до она право дерби, кога во Интер и Милан играа играчи ко Снајдер, Ето, Роналдињо, Кака, Сидорф. Сега играат Скелото, Мунтари, Запата, Сакатомо и компанија, мизерија жива, ми се повраќаше додека гледав.
Знам дека после победата над Барселона ви се дигнаа малце апетитите, што е и нормално, но треба да се биде реален. :)
Му реплицирав на другар ти да не се повторувам сеа....

Милан и Интер биле на исто ниво баааахахахахахахаха Еј значи алал вера,се згазив од смеење. хахах :pos: Ако ништо друго бар ќе се изнасмее човек на темава. (y)
Резултатите од оваа сезона, меѓусебните, местата на табела, целта на двете екипи, све се поклапа ...

Реално, и Милан и Интер послаби тимови кузнае кога имале од овие сега што им се, кај Милан вреди само нападот, средината, одбраната и голманската позиција им се :facepalm: , Интер исто, просек до просек, а сеа да ги мерите кој на што е сезонава а за ЛШ се борат е нонсенс, тоа е муабет за фанови на екипи ко Лацио и Рома, with all due respect.

Уморот си ја заврши работата денес, двете екипи играа едно полувреме, Милан се заебаа у прво што не го искористија катастрофалниот приод на Интер. Второ различна слика, all in all, реален резултат, со тоа што Милан повеќе треба да жалат ради пропуштеното при 0-1 за нив, у второ мислам дека немаа некоја посериозна прилика, освен неколку удари од далеку и можноста да дадат гол по одбрана на Ханданович.

Како и да е, Милан има поголеми шанси за да се пласираат во ЛШ, причина, повредата на Милито, Касано и Паласио се једини напаѓачи сеа, Роки е само декор, така да до крај на сезона нема теорија со нив да се истера, Касано пред колапс е, да е до мене еден од нив поголемиот дел од натпреварите ќе ги започнува од клупа, за да се има каква таква алтернатива за тој дел од теренот.

Скелето даде гол од единствената шанса на Интер на натпреварот колку си ги дигна акциите дека е јак фудбалер па потоа од 30+ метри кога се спремаше да ја шутира топката колку самоуверен изгледаше мислиш мрежата ќе пробуши тој неможе до шеснаесетник да ја докара :pos: :pos:

А ваш сакатомо и ќелавицата поарни беа....
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 23:21 ---

Му реплицирав на другар ти да не се повторувам сеа....
Ја убаво знам што сакаш да кажеш ама не си реален. Ти реков пред малце еве ќе ти кажам пак, ве удри во глава добрата серија на Милан од 2013 и победата над Барса, инаку убаво ти напиша Син, меѓусебните дуели, местата на табела, разликата во бодови, се се поклопува и факт е дека двете екипи се мизерија за нивни стандарди. Реален сум и си признавам дека иако сме на еден бод од тоа трето место сепак имаме минимални шанси за тоа трето место, мизерна е играта, главниот напаѓач ни е повреден, се на се треба чудо да се случи за Интер да биде на крајот на сезоната трети.

Италијанскиот фудбал сеуште не е чист од надворешните влијанија.
Купувањето на Балотели е најголемата инвестиција во Италија во зимскиот преодне рок, и како таква мора да биде исплатена. Тоа значи дека Милан мора да биде најмалку трет, а јас би рекол дека најверојатно ќе биде втор.

Лигата на шампионите е таа што носи профит, калчото е веќе во втор план речиси за сите екипи.

Берлускони е сеуште моќен да го догура Милан до тоа посакувано место, макар и на мускули.

Од друга страна пак реалноста ионака вели дека Милан и Јуве се единствените тимови кои се колку толку конкурентни во Европа.
Другото е мизерија, за жал.

Серија А, која ми е омилена и ја следам уште од крајот на 80тите, никогаш не била послаба.

Очајно и треба финансиска инјекција, а богами и една титула во ЛШ.

Европа не смее да си дозволи да Серија А падне пониско и од една Прва Португалска лига.

Не може Бундес лигата со еден единствен моќен тим низ историјата (БАерн) да биде посилна од Серија А.

Сепак Милан, Јувентус и Интер се гиганти за европскиот фудбал.

Дури имам мнение дека оваа година на некој начин ќе се поттурнат и Јуве и Милан далеку во ЛШ, ако не и до самото финале, како почеток за опоравување на калчото и влез напоголеми финансии.

Абе ок
Ај Балотели има да учи од Занети.

164482_514531708585847_1241734164_n.jpg

А овај неблагодарниот?
Што тој ? Го гледаш кој педерски потег го прави ?
Ко женче.

Гнида рошава,рељеф у тоа фацата гадна....

Што можеш од ваков имбецил да очекуваш. Вечити лузер,да не отидеше во Милан немаше титула да има освоено во кариерата,таа ќе му остане една и единствена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom