Intel vs AMD

• Креатор на темата Креатор на темата Extream
  • Време на започнување Време на започнување

Intel vs AMD

• Intel - процесори

Гласови: 51 63,0%
  • AMD - процесори

Гласови: 30 37,0%

• Вкупно гласачи
    81
Да бе, и затоа што Intel не загреваат толку, затоа владеат на пазарот.
-Која глупост,ова е најголемото срање што сум го прочитал во скоро време.Батка,Intel со неговите "квази"двојадрени "Pentium D"(споени два обични наместо реални двојадрени проц.)коишто ги шиткаше до скоро на неписмени луѓе , го срушија рекордот во загревање,можеше јајца да испржиш на нив.Инаку Intel цело време ја копира стратегијата на AMD,гледате како се откажаа од билдање со мегахерци и го прифатија(дрпнаа) начинот на кој работи AMD.Сега и AMD го возврати ударот со најновите AM3 Athlon X2 II процесори кои ги тепаат Intel во средната класа.Поздрав,се надевам дека не навредив некој Интелов фан,се најдобро:helou:

Што е боље:
Intel Core 2 Quad Q940 ili Phenom II 955?

Ако планираш да клокаш, земај Phenom.

Не само ако планираш да клокаш ... Феномот вади подобри преформанси во секој случај ... Ако клокаш ке биде многу подобар . Освен тоа троши помалце струја .

Што е боље:
Intel Core 2 Quad Q940 ili Phenom II 955?
Ако се одлучиш за AMD земи го Black Edition... греота е да имаш таков процесор, а да не го клокниш :baeh: (бар според мене).

Интел ги почитувам повеќе генерално, но помеѓу тие 2 процесора доста подобар избор е Феномот, да беше Q9550 друга приказна ќе беше али вака Феномот е подобар избор нема муабет.

AMD повеќе загрева,Intel не загреваат толку иначе AMD вади подобри перфоманси

Па можеби загрева повеќе но и трпи повисоки темератури. Некој викаат дека АМД троши повеќе струја :tv:. Првата конфигурација ми беше интел, сега сум на АМД, што значи дека следната ќе ми биде пак Интел.

Интересно е тоа што АМД нема волку скуп процесор

Core-i7-EE-Retail-Main-JH.jpg
Според моја процена овој во малопродаја можда иде и до 950 евра

Мислам дека на темава не би требало да постира некој кој нема работена и на двата. Како би можел да знае кој е подобар? Од рецензии и од онлине тестирања?
Јас сум работел и на двата, но пак не сум компетентен да давам коментари затоа што процесорите не беа од иста генерација. Е кога ке се најде некој кој ке работи на процесори од иста генерација од Интел и од АМД е тој нека каже што мисли, за да не се загадува темава.

Ево јас ќе ја загадам темава, најјак на светов ќе е Core i7 980X.Појак нема, здравје.

јас имам работено подолго време на intel p4 650 i athlon 3400+ 64bit и интелот беше според мене по брз и по добар
па нормално дека од сите i7ци нема појак... 4core 8threads :drk::drk::drk: his name is NEHALEM:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom