Инспирирај го градоначалникот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Не си во право. Не постои подобар Народ од мојот Народ. Се е само навика. Кога е нешто убаво сите ќе го чуваме. Погледни по улица Македонија - сите клупи се цели. Што е убаво - убаво е.
Сигурен си? Цели се затоа ШТО НЕМААТ ДОВОЛНО МУДА да кршат, дека има полиција има народ, и многу камери ќе се најдат на интернет брзо.
за таквите вандали само ОВА
Недоволно. Сепак сум за нешто поостро.

малограѓаништината не ме чуди ,несовесни и домашно невоспитани има -
што можеш да очекуваш од персони кои ги фрлиле опинците или калливите чизми и слегле од планините-
тие се задоволни од тоа што се во град, и се' што е нешто екстра за нив претставува сувишно, непотребно- едноставно им пречи-
таквите се задоволни:pos: со малку- оти никогаш во животот нит вишле нит ќе видат нешто поубаво-(еден негативец од претходната страница треба да се препознае во ова):ROFLMAO:

не знаат што да бараат од животот- просто живеат само затоа што се родиле , дрски, груби , вагабонти, кавгаџии, - едноставно шлајм:cenzura:

Што има да го инспирирам, следни локални избори правам советничка листа и влагам у совет на Општина. За градоначалник рано ми е малце. :)

Што има да го инспирирам, следни локални избори правам советничка листа и влагам у совет на Општина. За градоначалник рано ми е малце. :)

Прва точка предложена од тебе да ме иселат ПОД ИТНО од населбава... :D

Прва точка предложена од тебе да ме иселат ПОД ИТНО од населбава... :D

Не си дигај акции. На 65 точка на листава си ми. Одма после градење на споменик на Роџо Топола.

Ау сполај ти Боже сега мирно ќе спијам. Додека не дојде писмо од некоја банка....

Иначе за Скопје, што му треба највеќе повеќе еколошка совест кај граѓаните.

Јас тоа го знам, затоа сум сигурен. Нема подобар Народ, од нашиот Народ.

.. премногу оптимистички и милозвучно..
нашиов народ нема култура и тоа е премногу очигледно.. народов она што е заедничко и припаѓа на сите го смета како туѓо а не како свое.. ние очекуваме градот да е среден и чист, а погледни по дворовите на куќите и пред зградите и во 80% ќе видиш не средени дворови..значи нашиов народ го мрзи да си го среди својот двор а камо ли некоја јавна површина да ја одржува чиста и да не ја уништува.. културата е на ниско ниво, и тоа може најповеќе се должи на лошиот стандард,иако и тоа не е оправдување.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Plus est in opinione, quam in veritate. Поголемо е она што е во мислите, од она што е во стварноста. Затоа не се спорите со мене туку предложете начин како да го убедиме Градоначалникот на Центар, Г- динот Тодоровиќ, да распише конкурс за најубава оргинална клупа.

Покрај клупи ни треба нешто што секој би сакал да го има во секоја општина.Кога веќе има казни ,нека има и соодветно место да не уринираме насекаде.

Јавен тоалет (ова е во Барселона)

7174742-public-toilets-barcelona-spain.jpg

Покрај клупи ни треба нешто што секој би сакал да го има во секоја општина.Кога веќе има казни ,нека има и соодветно место да не уринираме насекаде.

Јавен тоалет (ова е во Барселона)

колку си само во право(y) треба да има -

а дали во позадина примети контејнери за селекција на отпадот?!
кај нас исто така има поставено, но ретко кој ги селектира-
инаку -информативно само
градоначалникот на Скопје и претставници на градот се во посета на Виена ,да се запознаат со процесот на селекција и третман на комуналниот отпад, негово согорување и производство на топлинска енергија
се надевам дека ќе искористиме нешто од нивните идеи и кај нас

-и што сега искача се без памет градоначалнициве па ај ние да им
кажеме што да работат и направат во градот.А богами имаат и
советници за секоја бандера во градов посебно и плус со секретарки.
-А понекогаш и прават по нешто.Се сеќавате на “бродот“- лизгалка и
лулашка за мали деца (пред старото кино Култура-што убаво име)
беше стварно со добра идеја,родителите седнати по кафичите а
децата безгрижно си играат. а м а о в а е м а к е д о н и ј а.
-За кратко време се почна на него да се распаѓа, насилно, со сила
со некултура а не дека не беше добро направено и осмислено.
-на два пати теслата и шајките и самоиницијативно ,сум го поправал
ама ние сме коњи бре додека јас тоа го работев,ми го мавнаа точакот.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Е О ВА Е М А К Е Д О Н И Ј А

-и што сега искача се без памет градоначалнициве па ај ние да им
кажеме што да работат и направат во градот.А богами имаат и
советници за секоја бандера во градов посебно и плус со секретарки.
-А понекогаш и прават по нешто.Се сеќавате на “бродот“- лизгалка и
лулашка за мали деца (пред старото кино Култура-што убаво име)
беше стварно со добра идеја,родителите седнати по кафичите а
децата безгрижно си играат. а м а о в а е м а к е д о н и ј а.
-За кратко време се почна на него да се распаѓа, насилно, со сила
со некултура а не дека не беше добро направено и осмислено.
-на два пати теслата и шајките и самоиницијативно ,сум го поправал
ама ние сме коњи бре додека јас тоа го работев,ми го мавнаа точакот.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Е О ВА Е М А К Е Д О Н И Ј А
никој никаде не кажа дека незнаат што работатo_O
незнам зошто измислувате нешто - нешто што не е ни споменато.
ако гледаме уназад годините- со сигурност велам дека токму СЕГА е сработено мнооооооогу-(но , никој не ни е крив што 20 години тапкавме во место и никој не се дрзна да промени бар нешто) .за болдот си во право- ама резултатот кој е ?!

темава е поинаку насловена- што говори за предлози од граѓаните- кој што мисли дека му е потребно на градот.сигурно си бил надвор, си прошетал доста , си вишол нешто што ете би сакал и кај нас да го има

многу убаво од твоја страна што самоиницијативно си ги поправал лулашките(y) - камо да бевме повеќето така совесни ко тебе- ќе имавме поубав, посреден град.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom