INmusic фестивал, острово Јарун, Хрватска - 21 и 22.06.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.556
Поени од реакции
8.442
Веб-сајт
www.flickr.com
Шестиот по ред T-Mobile INmusic фестивал кој ќе се одржи на 21. и 22. јуни годинава на веќе традиционалната локација – острово Јарун веќе најави три големи музички имиња што ќе настапат на овој најголем open-air фестивал во Хрватска. Музичката програма оваа година ги нуди: Nick Cave и неговите феноменални Grinderman, бруклинските алтер легенди Tv On the Radio, као и добитниците на овогодинешното Grammy – Arcade Fire.

ulaznice_za_t_mobile_inmusic_festival_news_pic.jpg

Ин мјузик е еден од најголемите европски фестивали. Британскиот The Times на два наврати го вброи меѓу 20те најдобри европски фестивали. Листата на учесниците во изминативе 5 фестивалски изданија е импресивна: Massive Attack, Kraftwerk, Nick Cave and The Bad Seeds, Moby, The Prodigy, Franz Ferdinand, Morrissey, Billy Idol, Iggy &the Stooges, The Flaming Lips, Morcheeba, Lily Allen, Yeah Yeah Yeahs, Tricky, Hot Chip, Sonic Youth, Stereo MC`s, N*E*R*D, Serj Tankian, Asian Dub Foundation, The New York Dolls, The GO! Team, Sons and Daughters, Happy Mondays, Roisin Murphy, Editors, !!!, The Hold Steady, Amadou & Mariam, Tinariwen, Seun Kuti & Egypt 80, Dreadzone, Gilles Peterson, Jazzanova, Banco de Gaia… и многу други.
Освен музичката програма, фестивалот има и оригинална гастрономска понуда, како и богарти едукативни содржини.

Влезниците за овогодинешниот фестивал можете да ги набавите и во Македонија. Претпродажбата стартува утре, 28ми февруари во Југотон (Скопје, Градски трговски центар). Цената на влезницата е 2500 денари за двете фестивалски вечери, а доколку сакате фестивалска влезница и камп сместување истото ќе ве чини 3700 денари.

Извор: Password Production

Вреди за 3700 тоа се ама пасош се нема :( Башка матура полагам:/

Иначе сигурно ќе има уште побоље бендови од овие. Не дека овие се лоши, далеку од тоа ама мислам дека ќе изненадат со нешто подобро дури и од Аркејд Фајр.

Одличен фестивал! Имав можност да присуствувам 2009-та кога настапуваа Franz Ferdinand, Yeah Yeah Yeahs, Editors и Moby, и бев презадоволен. Дури повеќе мерак ми направи и од ЕXIT.

80% од лајн-апот им е копиран од Егзит, ем поскапо е, ем подалеку е.
Не, фала.

80% од лајн-апот им е копиран од Егзит, ем поскапо е, ем подалеку е.
Не, фала.

За 3700 имаш смештај и влезница на Јарун. А која би им била поентата ако го копираат Егзит? Не го копираат, датумите се поклопуваат и затоа мораат да направат слична програма. И коа ќе видиш колку време постои фестивалов и кои се имиња продефилирале низ него, ќе ја сфатиш разликата меѓу него и Егзит.

За 3700 имаш смештај и влезница на Јарун.
3700 за дво-дневен фестивал!?

Тоа го прави дупло поскап од Егзит, на Егзит цел пакет (сосе превоз) ти е 3600 денара за 4-дневен фестивал.

3700 за дво-дневен фестивал!?

Тоа го прави дупло поскап од Егзит, на Егзит цел пакет (сосе превоз) ти е 3600 денара за 4-дневен фестивал.

Ама друже ова е Јарун. Прекрасно место.

Ама друже ова е Јарун. Прекрасно место.

Не се сомневам дека е прекрасно место, кога некогаш би правел цела обиколка на Јадранската обала во Хрватска, сигурно не би пропуштил да го посетам тоа место.
Но, да отидам на тој фестивал наместо на Егзит, сигурно не.

Не се сомневам дека е прекрасно место, кога некогаш би правел цела обиколка на Јадранската обала во Хрватска, сигурно не би пропуштил да го посетам тоа место.
Но, да отидам на тој фестивал наместо на Егзит, сигурно не.

Со само три објавени бенда правиш проценка :) Егзит е веќе излитено, има некои што идат само за курчење. Тука е поинакво. Читав коментари од луѓе што биле и на Егзит и на ИнМјузик. Далеку покултурно било ваму. Амбиент прекрасен. Гурмански катчиња премногу, така да не мора да се труеш со полу-живо месо, квалитетна музика, без гужви и турканици како на Егзит. Кога би можел да бирам, би избрал ИнМјузик без размислување.

Со само три објавени бенда правиш проценка :) Егзит е веќе излитено, има некои што идат само за курчење. Тука е поинакво. Читав коментари од луѓе што биле и на Егзит и на ИнМјузик. Далеку покултурно било ваму. Амбиент прекрасен. Гурмански катчиња премногу, така да не мора да се труеш со полу-живо месо, квалитетна музика, без гужви и турканици како на Егзит. Кога би можел да бирам, би избрал ИнМјузик без размислување.
Дали воопшто ти некогаш си бил на Егзит!?

Дали воопшто ти некогаш си бил на Егзит!?

Не. Лани требаше да одам ама испаднаа некои компликации и ништо не испадна. Али немој да мислиш дека не знам атмосфера и слично. По цели ноќи имам поминато гледајќи видеа, слики, читање текстови за Егзит и слично. Нешто слично беше и за ИнМјузик. Затоа ти го кажувам ова. Не мора да си бил негде за да знаеш како е. Нормално, не можеш да ја доживееш сета таа еуфорија ама барем за момент ќе знаеш како е.

Шестиот по ред T-Mobile INmusic фестивал кој ќе се одржи на 21. и 22. јуни годинава на веќе традиционалната локација – острово Јарун веќе најави три големи музички имиња што ќе настапат на овој најголем open-air фестивал во Хрватска. Музичката програма оваа година ги нуди: Nick Cave и неговите феноменални Grinderman, бруклинските алтер легенди Tv On the Radio, као и добитниците на овогодинешното Grammy – Arcade Fire.
2500 денари за 3 бенда? А башка и везе неам кои се луѓево...

Не. Лани требаше да одам ама испаднаа некои компликации и ништо не испадна. Али немој да мислиш дека не знам атмосфера и слично. По цели ноќи имам поминато гледајќи видеа, слики, читање текстови за Егзит и слично. Нешто слично беше и за ИнМјузик. Затоа ти го кажувам ова. Не мора да си бил негде за да знаеш како е. Нормално, не можеш да ја доживееш сета таа еуфорија ама барем за момент ќе знаеш како е.

Две ромчиња прават муабет: А бе, знаеш дека бурек е многу вкусно јадење бе?
-Не, од кај знаеш бе па ти дека е вкусно?
-Татко ми гледал две деца како јадат.

И мораше да пишеш тука, како да немаш други теми :) ?
Ја колку што знам оваа е официјална тема за овој фестивал. Ако има уште некоја - пиши ми ја на профил :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom