Инциденти во "Панче Караѓозов"

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.286
Поени од реакции
76.666
Локација
Б'с
Двајца професори Албанци кои имале само средно образование и биле примени со договор на дело во средното медицинско училиште, откако им завршил договорот, одбиле да го напуштат работното место. Наместо тоа, ги собрале матурантите Албанци, и почнале да ги скандираат нивните имиња. Директорот од страв, да не дојде до голем инцидент, ги собрал учениците Македонци во соседната барака, и повикал полиција. Хмм, не сум знаел дека примале професори кои имаат само средно....???

Двајца професори Албанци кои имале само средно образование и биле примени со договор на дело во средното медицинско училиште, откако им завршил договорот, одбиле да го напуштат работното место. Наместо тоа, ги собрале матурантите Албанци, и почнале да ги скандираат нивните имиња. Директорот од страв, да не дојде до голем инцидент, ги собрал учениците Македонци во соседната барака, и повикал полиција. Хмм, не сум знаел дека примале професори кои имаат само средно....???
професор со средно???? еден збор-Македонија.... ништо друго

Со медицина факултет завршен си ништо. Има уште многу после па да си добиеш статус. Али изгледа не важи само во оваа ситуација така...

Ако добро ја вршеле работата за кое биле платени не гледам причина да ги избркаат.

да но сепак да си професор само со средно..... го нема на ниедно друго место а го немало ни во 15 век

Ако добро ја вршеле работата за кое биле платени не гледам причина да ги избркаат.

значи биле со договор на дело им истекува договорот не им го продолжуваат и они остануваат без работа......поголема причина треба да има од тоа што биле само со средно:smir:

Ако веќе има критериум кој мора да го исполнуваат, нека се почитува. На овие дури им било тешко да платат за факултетски дипломи.

Еве јас сум со основно школо. Нема да ми биде проблем за неколку месеци да ги прочитам учебниците што треба да ги предавам за сите години. Плус и ќе направам едно додадно нет истражување за струката. Зошто да не ме вработат ко професор во медицинско. Сигурен сум дека ќе ја вршам работата одлично.

Он: лошо е што по етничка линија непотребно се создаваат проблеми. И онака се знае дека во Панче а и другите школи не цветаат ружи.

Ц ц ц..некои со завршени факултети и магистри па и доктори остануваат без работа...а овие со средно :toe:

Така е. Јас мислам дека треба и матуранти од АСУЦ да постават за професори во Панче Караѓозов! Па дајте им шанса на луѓето, може наеднаш ќе се сетат дека они, всушност, ја познаваат медицината! :tapp:

Имаше еден човек кај мене, работеше како чистач во болницата и постојано велеше: „Јас со моето искуство во болницата сум спремен да направам и операција на слепо црево“. Така што овие имале среќа што поработиле малку. Да беше жив човелот ни толку немаше да поработат.

како што си поминува времето ние се повеќе си ќутиме,а они си се јакнат:kesa:нешто што ние го правевеме пред 4/5 години....
но никој не ни е крив сами сме криви,и Македонците од Панче да беа доволно паметни и храби немале да бидат дел од "стравот" на директорот.но Македонче ЌУТИ и трај си,кога ќе ти побараат дај си:tapp:

Како што можеше учениците Албанци кои не ги усполнуваа критериумите, онака само затоа што се Албанци, да се запишат во медицинско, така и овие - ете така им прднало и бидејќи се Албанци ќе останат на работа (која патем не ја ни заслужуваат - со средно образование). И тоа е тоа.
Учениците Македонци ќе се кријат, да не го јадат немиени*, а у меѓувремену ќе тркнат до Дестан на ќебапче.

*-како што се случува секојдневно во Струга, да речеме, или пред некој ден во Тетово

Што се буните па и вие, можеле ни со средно да не бидат :) И тоа е премија да ти предава некој со средно, на дедо ми му предавале со 4то одделение пред 50 години :pos:

Можам да го замислам скандирањето, онака ко на утакмица Милано - Вардар, загреаната толпа извикува: Орхан Јусуфи (там, там, там, там, там).:)

Ајде со средно почнаа да пикаат од што немаат соодветни кадри,а нашиве со 6 години факултет и 10 000 евра специјализација седат дома.Ма нека се испотепаат,очи нека си извадат!

Ајде со средно почнаа да пикаат од што немаат соодветни кадри,а нашиве со 6 години факултет и 10 000 евра специјализација седат дома. Ма нека се испотепаат,очи нека си извадат!

Подобро со никаков факултет отколку со икаков, се исплати повеќе. Или случајно некој технички факултет да заврши човек па со 30000 во месецот да си задоволен и сите цури да се лепат на тебе.

Е сега за болдираното, пример јас да завршам факултет 6 години и 10000 евра специјализација па да седам така дома, сериозно би се запрашал што ме научи мене образовниот систем во кој толку години имам вложено труд енергија и средства. Ме научи да чекам да ме вработи владејачката партија :toe:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom