Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Pls HELP Како да го вратам 5.1.1 на iPhone 4s пробав со Shift рестор да правам ми дава ерор ??

Pls HELP Како да го вратам 5.1.1 на iPhone 4s пробав со Shift рестор да правам ми дава ерор ??

Имаш ли SHSH од постарите iOS верзии на твојот ајфон? Си направил некогаш претходно џеилбрејк?

Немам SHSH :( може од др. iPhone да земам ? или некое др. чаре ?

Ова со SHSH-во не ми е јасно... ако бил предходно џеилбрејкнат, па му направиш system restore и стаиш iOS 6, SHSH фајлот или што и да е останува во телефонот ???

И уше едно прашање, ако е заклучен на T-Mobile MK, постои ли можност да се unlock-нe?

А може да се инсталира Cydia на iPhone 4S ? (и ако може како :))

Немам SHSH :( може од др. iPhone да земам ? или некое др. чаре ?

Чим немаш баш од твојот телефон, жалам....
Ова со SHSH-во не ми е јасно... ако бил предходно џеилбрејкнат, па му направиш system restore и стаиш iOS 6, SHSH фајлот или што и да е останува во телефонот ???

И уше едно прашање, ако е заклучен на T-Mobile MK, постои ли можност да се unlock-нe?

SHSH фајловите не се во телефонот, туку во Cydia и само за твојот телефон. Има и опција да ги зачуваш на телефонот како фајлови или да си ги пратиш на меил за секој случај, ама мора претходно да имаш направено џеилбрејк. Еве кај мене кога ќе отворам Cydia, види кои SHSH фајлови ги имам од кои iOS верзии (горе на сликава). Можам да вратам до 3.1.3 iOS верзија :)

KORUN.JPG

А може да се инсталира Cydia на iPhone 4S ? (и ако може како :))

Може, правиш Jailbreak и ќе имаш Cydia. Само треба да провериш дали има Jailbreak од таа верзија на iOS која ја користиш и дали е Untethered т.е. дали после секое исклучување/рестартирање на телефонт ќе мораш да го поврзуваш со РС или не. Тука ќе се снајдеш.

Како што гледам Jailbreak за iPhone 4S iOS 6.0.1 нема :( значи ништо од Cydia :(

Како што гледам Jailbreak за iPhone 4S iOS 6.0.1 нема :( значи ништо од Cydia :(
Јебига :D

Значи за 6ката нема џеилбрејк, а со тоа автоматски следува дека нема cydia, а од тука следува дека не можеш да видиш дали имаш SHSH фајлови.... we will just wait :)

Има Jailbreak за iOS 6 ама само за уредите со A4 чип (iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch 4) и тоа за сите Tethered (треба да се поврзува со РС при секој рестарт) освен за тие што имаат 3GS со Old Bootrom.

Дали ако го вратам стариот софтвер (5.1.1) ке може да инсталирам Cydia на iPhonе-от ?

Дали ако го вратам стариот софтвер (5.1.1) ке може да инсталирам Cydia на iPhonе-от ?

Ако можеш да вратиш, да. И не се инсталица Cydia туку се прави Jailbreak на iOS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom