Имате ли пријатели Албанци?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто да не верувате во пријателство Албанец-Македонец ?

Јас лично како Албанец 100 % од луѓето што се околу мене се Македонци.
Средно учев со Македоннци,сега факултет исто со Македонци.
Девојка исто така имав,Македонка беше.
Сега не знам за вас ама јас лично не гледам и не ги судам луѓето на национална основа.
Другари и другарки еден куп имам,брат ги викам,брат ме викаат,другарки имам еден куп,исто како сестри да ми се. Нон-стоп сум излезен со нив,кафиња,мафиња,кафани,Нови години,бајрами,велигдени... и што не...

И интересната работа е што само јас сум Албанец во цело друштво.

Тоа е...не се силете одма,не се правете патриоти нема ништо да добиете од тоа.
Да не имаш у медицинско завршено? Случајно?

Lele sho ni napraviillll, ljutkav ulav e celiot

Абе ние се смееме,ама системов ни отиде курац,не направил ништо,само потврдил една сумња што си ја имаат бугарите,а тоа е дека можат да играат на карта раздели па владеј...како потврдил?па со тоа што сите што пишаа дека имаат пријател ,пишаа претежно Македонци и тоа не оти стварно имаат,туку да се пофалат,,Албанците уште не го напишаа истото .... инаку и мене ми е интересно да се смееме а да незнаеме за што се смееме,потоа ке плачеме,само што разликата е што ке знаеме за што плачеме :) ... сега додека можеме да се смееме,смејте се само тоа и ни остана...

Не ми е јасно,се трудам да влезам во резонот на овие “ прогресивниве’’, и никако не можам.

Еве ајде си имате другар љоптур, се дружите, све ви е пиц-пец, муабети, смеење, заебанции и некој ден доаѓа тема на разговор 2001.. Тебе ти доаѓаат пред очи Карпалак, Мавроовски работници, Арачиново, раселени лица, жртви, сите тие гадни слики од сандаци, солзи, гробишта и крстови, а он на тоа ти одговара “ борба за права и слобода ’’. После овој одговор (бидејќи секој друг ќе биде неискрен) КАКО НА КУРОВ ЌЕ СЕ ДРУЖИШ СО НЕГО, КАКО ??

Мислам, јасно ми е мене дека може да цветаат ружи додека овие теми се избегаваат, ама кога - тогаш ќе си се појават, ти можеш со него да пцуеш по политичарите и како “они ќарувале од нашата неслога “ и да се убедуваш дека “се е тоа политика, ја не се замарам, за мене луѓето се луѓе’’ ама фората е што сето тоа е живеење во негирање. Нормално ли е тоа, да се пичи такво лицемерие и правење ќор.

сега додека можеме да се смееме,смејте се само тоа и ни остана...

А кај виде ти дека јас се смеам? ја само кажав дека темава е глупа и безвредна.

И ако не ја избришат можеме да отвориме, дали постои пријателство помеѓу Македонец и Бугарин, Грк, Турчин, помеѓу Македонец и куче, маче,жаба. Помеѓу баба и внук итн.
Сфаќаш шо ми е поентата?

Значи намерата не е од таа страна стварно дали постои пријателство, на никој не му е гајле дали Трајче,Петко и некој трет има пријател Албанец

јас стварно не знам зошто уште стои...

gledam kaj mene edna albanka komsika pred 4 dena se verila so makedonec da si punes od maka kaj u pm mu e pametot na tipot
--- надополнето: 26 декември 2012 во 22:29 ---
Да, имам. Сите тие се пофер и покултурни од поголем дел од Македонците со кои се дружам.
od tolku sto bea fini i fer ke ni odi pola drzava
abe koga ke se opametite bre zeni glupi makedonki
--- надополнето: 26 декември 2012 во 22:31 ---
Да, имам пријатели Албанци. Меѓу кои една девојка која ја сакам како родена сестра, и еден дечко кој заслужи со своите постапки и однос према мене во многу тешко време за мене, да го нарекувам брат.
Исто имам пријатели и Роми, и Турци, и Срби, и Бошњаци, и Грци и..... многу се :)
Сепак, онака во најблиско друштво, едната ми е Албанка, другата мешавина од Турчинка и Ром, третата и четвртата ми се Македонки :)
toj bratot tvoj ako nedaj boze pak ovde pripuka ili ako slucajnno letne zapadov kaj niv ke vidis koj gjavol e BRATOT TVOJ
KOA CITAM VAKVI MUABETI MI SE PREVRTUVA VO ZELUDNIKOT AMA AKO NEKA VI BIDAT BRAKA DODEKA DA VI JA RASPLAKAAT MAJKATA POSTO SI GO BARATE

Имам и тоа можеби најдоар другар... знаеме да се зајадеме некад на тема политика или на некои по шуствителни етнички прашања :) само ми се свиѓа што е многу искрен и се си кажува како што е - права вистина без лага без превара без правење лице.

имам пријатели ,фини се... незнам зашто заради еве да речам една третина,ги мислите и другите се исти ...дај престанете со тоа дека они вакви такви биле
и кај нас и кај нив има и вакви и такви... јебига,тоа е ;)

Пријатели немам, познаници еден-двајца се наоѓаат.Од мое лично искуство имам приметено дека кога се само еден/а во околина се ОК и понашање и муабет ама штом се приближи уште еден/а одма се тргаат настрана и си зборуваат меѓусебе.Кога ќе им кажам дека им го знам јазикот и ги разбирам одма мукла збор не прозборуваат.:cenzura:

Не ми е јасно,се трудам да влезам во резонот на овие “ прогресивниве’’, и никако не можам.

Еве ајде си имате другар љоптур, се дружите, све ви е пиц-пец, муабети, смеење, заебанции и некој ден доаѓа тема на разговор 2001.. Тебе ти доаѓаат пред очи Карпалак, Мавроовски работници, Арачиново, раселени лица, жртви, сите тие гадни слики од сандаци, солзи, гробишта и крстови, а он на тоа ти одговара “ борба за права и слобода ’’. После овој одговор (бидејќи секој друг ќе биде неискрен) КАКО НА КУРОВ ЌЕ СЕ ДРУЖИШ СО НЕГО, КАКО ??

.

курајбер може да се договориме и да одиме кај мој пријател албанец тука во Скопје, така ненајавени, ќе не прими и со муабет кафе ќе започнеме јас и ти дискусија за војната во 2001 и за сите останати жешки теми, јас те уверувам дека после таквиот муабет од него ќе слушнеш нешто што е за 190 степени различно од твоето толкување на работите, овие ликови кај нив се многу ретки но сепак постојат, и ќе се увериш од прва рака како тоа е можно јас да се дружам со нив, имам познаници колеги и од другата клапа оние поекстремните и според нив јасно ми е на што се заснова тоа твое мислење..но сепак неможе да генерализираш..
Јас за македонците генерално и покрај тоа што на форумов плукам по државата за народот општо имам впечаток дека се топол гостопримлив и мирен народ, но тоа не го менува фактот што македонци со кој сум бил од пелени заедно ми забија нож во грб на најможен суров начин..

Одговори ми де што ти е? Зошто познавам еден Албанец од медицинско кој одговара на твојов профил и уклопена ви е животната прикаска :)

Да. :) А од кај се познаваме ние сега ? :)

gledam kaj mene edna albanka komsika pred 4 dena se verila so makedonec da si punes od maka kaj u pm mu e pametot na tipot
Па баш овакви случаи треба што повеќе да ги има.......
Нека роди албанка,македончиња.......да не ќе бидат албанци тие утре ?
Уште па ако живеат во македонски дел од градот и се држат во тие кругови веќе скроз ги асимилираш....

Како поединци сите викаме добри се , фини , зато македончето е глупо и наивно тиа што се од скопје слободно нека отидат на битпазар нека се дерат наглас на македонски беднаш ке ги закачат, албанциве одам во кладилница се собрале 10 души се дерат на албански никој ништо не им вика , во автокоманда секоја ден е истепан по некој македонец од страна на група средносколци( во последниве 2 недели секоја ден има по некои инцидент), и само да не заборавиме кои ни го пале знамето :).

Сето ова да го ставиме на страна тоа си е мој став само едно не ми е јасно како може „Доколку навредиме некои алабанец (албанец) или го истепаме тоа да биде расизам , етничка навреда итн. ,а кога ке се случи обратното тогаш во ред е никој ништо. Знаме палат на вести никаде ништо не се зборува сите се light ,а за нив од наму од Албанија гомна јадат како немале права како биле дискриминирани ,повреда .НА сета слобода со а има па и уште сакат.

Познаници да, пријатели не !
Искрено да си кажам не сум ниту националист, ниту расист, ниту пак мразам Албанци, но некако не ми се занимливи како луѓе, монотони се премногу, а и башка немањето доверба и затоа најдобра варијанта игнор !
П.С. Албанецот кој е вреден и работен го почитувам, но Албанците кремчиња ми се одвратни !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom