Има ли некој што е над Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата P.cat
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ќе го собере?
Слушам господ бил мноооогу голем.

пфф со новата експанзија се ќе збере ти па како можеш да прашаш нешто такво ..
еј да да има даам на близард идеја за одбирање на религија на карактерите и бенифиции и загуби со тоа некој.. карма.. гревови и сл..

I Will Be Reach muhahahaha
не дека ја играм играта, смешни ми се тие шо ја играт цел живот :))

u posledno vreme doaga do urbano veruvanje deka Cak Noris e nad gospod...

Глупо прашање ... :))
тебе зашо смешното ти е смешно ? :)

Со тоа шо викаш помина му младоста сам си го негираш тоа дека нема течење на времето :)
Затоа што има причини да ми е смешно, а причините можат да бидат различни.

Не постојат глупи прашања, постојат само глупи одговори.

Не бе, јас не го негирав течењето на времето, туку кажав дека тоа или е димензија или не постои...

А течењето на времето е движењето низ таа димензија.

Не бе, јас не го негирав течењето на времето, туку кажав дека тоа или е димензија или не постои...

Како може да не постои, а да се движиме низ него?

Epа Ристооо.. шо да ти кажаааам...
сам си одговори на прашањето шо ми го постави на мене :D
епааа Ристооо.. не постојат глупи прашања и глупи одговори... постојат само глупи личности шо се креатори на нив :)
Не бе не го негираше ама ич :) ако не ти ја го негирам целото време како поим треба да се исфрле оти сите ги збркува.. :)

Разбираш..

п.с. Димензија: Дебелина, Големина, Ширина...
Ако го гледаш времето како димензија, прашање е на шо е димензија истото :))

videte koga zborime za Bog i dali ima nesto nad nego ne raspravame dali stvarno postoi ili ne, tuku go analizirame samiot poim Bog, a spored poimot Bog e apsolutno bitie znaci e aksioma i sfaten e kako nesto sto nema nisto nad nego.

Господ го создаде Адам, според неговиот лик, од кал и му вдахна душа
Адам машко било море :)
Сеа тоа Адам Ева се е метафора ама мора малце да се нашалам :)
p.s. не ме прашувајте мрза ме да ја објаснувам метафората :)
se dodeka filozofski i depresivno gledate na nesto sevisno ke bidete vo zabluda jas vie raboti gi imam razreseno uste kako malo dete i fala na vecnata krecija sto me polni so vecnost i mi dava sila da ja pocustvuvam zrtavata sto ja ima ostaveno za seto voa deneska da go gledam,slusam,custvuvam i vo nego da uzivam

pa da uste kako mal nalesno se stavaat sekakvi gluposti vo prazniot um na deteto.

Ај више кога ја затеравте темава на мајтап.....ова е за сите оние што пропуштиле да го изглеаат видеото до сега.

Ај више кога ја затеравте темава на мајтап.....ова е за сите оние што пропуштиле да го изглеаат видеото до сега.

Воа се тие дегенериците шо ги викам шо викат шо имало пред тоа, а шо имало пред тоа итн..
Рид мај цитатион
нема почеток и крај.. се е тука само мене облици

se dodeka filozofski i depresivno gledate na nesto sevisno ke bidete vo zabluda jas vie raboti gi imam razreseno uste kako malo dete i fala na vecnata krecija sto me polni so vecnost i mi dava sila da ja pocustvuvam zrtavata sto ja ima ostaveno za seto voa deneska da go gledam,slusam,custvuvam i vo nego da uzivam

0_0 шоооооооооооооооооооооооооо
:)) да не сакаше нешто логички поврзано да кажеш ? :)

Ако има некој што е над Господ тоа би било нешто а не некој, на пример Силата :)
Use the Force, Luke!

Господ за мене е поим(претстава)за врвот на човековота духовност што можам самиот да си ја замислам.Господ неможеме да го видиме но тој е секаде околу нас тоа е она духовното во човекот.Секој човек и до ден денеска размислува митски,и си праи митски слики и претстави (како стар човек со бела брада)и тука кога ќе се материјализираат некои работи многу работи не се јасни,тие што знаат да направат разлика меѓу овие работи знаат дека нема ништо поголемо од Господ

Vo pravo si shura. Moe mislenje: Gospod e najgolemoto i najmoknoto nesto sto nekogash postoelo, postoi i ke postoi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom