Има ли некој од Детроит и околината?

• Креатор на темата Креатор на темата Almala
  • Време на започнување Време на започнување
Od sekogas tie od vratnica se pravele srbi, ama nikoj nema srpsko drzavjanstvo, samo Makedonsko. Inaku toa selo ovde broi odolu 2000 zitela. Od tetovskiot kraj ima nad 10 000 iselenici od vkupno 23 000 registrirani Makedonci vo Michigen.

Ја виде страната и коментарите надолу?И српското знаме на првата страна?И Српската православна црква?
Не,овие не ги сметам за Македонци.

Ја виде страната и коментарите надолу?И српското знаме на првата страна?И Српската православна црква?
Не,овие не ги сметам за Македонци.

Не се Македонци тие бре, тие се Американци :icon_lol:

Фалење дека живееме странство или некој навистина го стегна македонкското да најди друштво од македонија:)??

де, веќе одма фалење...шо менталитет е тоа...ми фалело наше друштво кога сум ја отворила темата. I got over it. Избегавам Балканци у странство више.

де, веќе одма фалење...шо менталитет е тоа...ми фалело наше друштво кога сум ја отворила темата. I got over it. Избегавам Балканци у странство више.

Значи фалење било:-).
П.С. Пред тебе и други отворија тема, па ако копчаш малце, ќе разбериш зошто сум пишал. Среќно со западњаците.

Значи фалење било:-).
П.С. Пред тебе и други отворија тема, па ако копчаш малце, ќе разбериш зошто сум пишал. Среќно со западњаците.
:toe: Не сум видела други теми, не обраќам пажња.

Нормално дека како фалење ќе го гледаш, не очекувам никаков другачии поглед и размишљање.

П.С. На овој подфорум како што разбирам се збори за дијаспората, anyways.

Нормално дека како фалење ќе го гледаш, не очекувам никаков другачии поглед и размишљање.

Yeah, indeed.Have a nice day;)

:toe:

Пред некоја година бев во Детроит извесно време, морам да ви кажам дека сум разочаран од Македонците кои живеат таму. Немој да ме разберете погрешно дека сите се сељаци, но поголемиот дел се закоравени. Многу ми бесе смешно кај еден Македонец позади куќата имаше базен, и како се фали цело време дека имал сколаница ова..она... Одам таму и точно до базенот си посадил пиперки :pos2: Има една груга вратничани, поточно од едно Тетовско село кои се сметаат дека се срби. Такви морони немате видено. Сељак па и американизиран, комбинација СМРТ. Има и свесни Македонци, но со текот на времето или се американизираат, или се посељачуваат. Тие што ќе останат читави се многу малку.

КОЈ е човеков Иван Гаджев????????????????????????????
Како е можно ОВА?
Го Создава и раководи Македонскиот научен институт „Св. Климент Охридски" в гр. Детроит во 1976 г.
По распадот наЈугославија и признавањето од Бугарија на Република Македонија на 16јануари 1992 г,
институтот се преименува и работи како ИНСТИТУТ ПО ИСТОРИја НА БуГАРСКАТА ЕМИГРАЦИја Во
СЕВЕРНА АМЕРИКА „ИЛИја ТОДОРОВ ГАДЖЕВ".

http://www.iianthropology.org/ivangadjev.html

Гарантирам пред читателите, че ште б'дат непријатно изненадани, ако зајавја,
че според последното пребројаване на отделните национални малцинства в САшт, направено 1990 г.,
б'лгарите в Америка са 29 595 души, а македонците са 20 365 души. Кој с чиста с'вест може да повјарва
на тези американски статистики?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom