Има ли некој од Детроит и околината?

• Креатор на темата Креатор на темата Almala
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Локација
Hidden in the Kalunga
Веб-сајт
www.retrocreamsperfume.etsy.com
Не знам ама баш никој наш овде што е дојден од Македонија (може само 2-3ца). Тие што се родени овде немаат ист менталитет као ние и не ги ни интересира да појдат на наша музика. Ме интересираше ако има некои луѓе па да се соберевме и да отидевме до кафанче некое

Posto pola Prespa e Detroit pisi mi pp ke ti dadam kup iminja i broevi za druzenje , za kafe i slicno ...

uhuuuuuuuuu ima i eden ton tetovci i skopjani i sho nema ustvari, a za toa deka onie koi se rodeni tamu se cudni se navistina, a i onie koi se otideni tamu na mali godini, tazno no vistinito, makar sto mislam deka ne ti treba druzenje so makedonci vo detroit

Coca-Cola1981 напиша:
uhuuuuuuuuu ima i eden ton tetovci i skopjani i sho nema ustvari, a za toa deka onie koi se rodeni tamu se cudni se navistina, a i onie koi se otideni tamu na mali godini, tazno no vistinito, makar sto mislam deka ne ti treba druzenje so makedonci vo detroit
А со кого да се дружи бе море Американец еден низаеден. Ако не со свои со кои? Од вакви како тебе ми се повраѓа кога ќе ми текне на македонци во странство. Среќа има други кои се прекрасни, и ми ја одржуваат рамнотежата... :pishtoldz

Највише ги има од тетовските села.
Еден викенд бев таму таткоми има фамилија па ги посетвиме
абе..... закон
уште се у коминзмот заглавени барем старите

Викторгг напиша:
А со кого да се дружи бе море Американец еден низаеден. Ако не со свои со кои? Од вакви како тебе ми се повраѓа кога ќе ми текне на македонци во странство. Среќа има други кои се прекрасни, и ми ја одржуваат рамнотежата... :pishtoldz

sho ti e tebe be? tamu bash ako ne te zaebe svoj nema koj, sekoj so sekogo se rasprava i glea da zaebe na bio koj nacin, se druzat megu sebe samo od korist VIDOV OSETIV I NEMAM NAMERA DA SE DRUZAM SO NIV, vo makedonija da si gi gi sakam site ama nadvor koj od koj pogolemo gubre se bar amerite ne se zamaraat so toa dali ti ke imas ili nemas ili da ti napraat nesto, moze nema da ti pomognat ama nema ni da ti odmognat.
i na kraj kraeva toa e moe milsenje imam celosno pravo vo ovaa demokratska drzava da go iskazam a komu mu se sviga a komu ne bash i ne mi e gajle

Coca-Cola1981 напиша:
sho ti e tebe be? tamu bash ako ne te zaebe svoj nema koj, sekoj so sekogo se rasprava i glea da zaebe na bio koj nacin, se druzat megu sebe samo od korist VIDOV OSETIV I NEMAM NAMERA DA SE DRUZAM SO NIV, vo makedonija da si gi gi sakam site ama nadvor koj od koj pogolemo gubre se bar amerite ne se zamaraat so toa dali ti ke imas ili nemas ili da ti napraat nesto, moze nema da ti pomognat ama nema ni da ti odmognat.
i na kraj kraeva toa e moe milsenje imam celosno pravo vo ovaa demokratska drzava da go iskazam a komu mu se sviga a komu ne bash i ne mi e gajle
Алелуја... типот од демократското општество се претстави како кока-кола а всушност бил Колумбо. Поклонете се пред големиот освојувач. Затоа и не ги сакам, затоа што се такви. А ако ти ги прифаќаш како такви и го правиш истото како тие, и ти си како нив. По чиста логика и тебе те мрзам, а демократијата можеш у г3 да си ја напикаш!:sakas_ust :pishtoldz

Викторгг напиша:
Алелуја... типот од демократското општество се претстави како кока-кола а всушност бил Колумбо. Поклонете се пред големиот освојувач. Затоа и не ги сакам, затоа што се такви. А ако ти ги прифаќаш како такви и го правиш истото како тие, и ти си како нив. По чиста логика и тебе те мрзам, а демократијата можеш у г3 да си ја напикаш!:sakas_ust :pishtoldz

NE SI MI JASEN A BASH MI E GAJLE AKO ME MRZIS TVOJ PROBLEM MOJ NE E! NIT MRAZAM NEKOGO NIT IMAM NAMERA DA MRAZAM A BASHKA TEMAVA E ZA DRUGO A NE JAS I TI DA SE PREUCAVAME AKO IMAS NESHTO POVELI NA PP A NE OVDE OFF TOPIC

a бе еј, па не се карајте сега да ви се сневиди, не сте се разбрале убаво. Кока Кола е у право дека ПОСТАРИТЕ Македонци овде 90% само загледуваат кој што има и колку има, па ајде да ги надминеме. И пошто се сите од истите тетовски села, си се знаат и сакаат да ги знаат сите озборувања. Пред неколку години отидов со една другарка да купиме бурек и газдата беше, нормално, тетоец. Одма да не испраша од кај сме, од која фамилија итн. Му кажуваме - од Скопје сме, не знаеме никого овде. Тој ни спомнува за некој скопјанец што го знае, ни го кажува презимето и ние го гледаме......а бе чоек, шо се вика, ја не знам у зградата позади мојата кој живее и како се викаат а ти ќе ми кажуваш некое презиме као у Скопје сите да се знаеме....али нема врска.

jas sum vo detroit - t.s. nikoj ne e vo detroit tuku vo okolinata ;)

Ajde edna sobiranka vo Art and Jacks.

Od sekogas tie od vratnica se pravele srbi, ama nikoj nema srpsko drzavjanstvo, samo Makedonsko. Inaku toa selo ovde broi odolu 2000 zitela. Od tetovskiot kraj ima nad 10 000 iselenici od vkupno 23 000 registrirani Makedonci vo Michigen.

Фалење дека живееме странство или некој навистина го стегна македонкското да најди друштво од македонија:)??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom