I'm here without you baby...

• Креатор на темата Креатор на темата Almighty Nane
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да и одговорам на заљубената ми другарка (Здраво Нанее :helou:):

Ми се случило нешто вакво, но и двајцата сме биле премногу горди (и сеуште сме) за да си кажеме дека сепак се сакаме :nesum: А она што го чуствувам за него, повеќе не е како порано...

daaa zaradi gordosta gubime mnogu raboti kaj ni znacele vo zivotot. no sepak ne e toa toa. dali taa vredi za da zagubis nesto zaradi nea??? pozd btw. dobar avatar

A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don’t think I can look at this the same
But all the miles that separate
They disappear now when I’m dreaming of your face

I’m here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I’m here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight
It’s only you and me

Е,фала му на Господа,никогаш не ми се случило такво нешто,недоречено.Кај мене се си е на виделина од прво,до последно.Откако ќе прекинам некоја врска,значи нема за што понатака да се прави муабет.Имало време за тоа,пред се да отиде во неповрат.

Работите што не сум успеала да ги кажам за време на врската,ќе останат неискажани.И никогаш нема да дознае за нив.:toe:
Храброст нема да соберам тоа сигурно,ќе гледам некако да се вратам во нормала,а сигурно дека цел живот ќе се каам што не сум му го кажала она што сум го мислела или чувствувала.

Се трудам општо во животов да дадам до знаење кој колку ми значи ... лоша е дадената ситуација, па не би сакала да ја почувствувам на своја кожа. Но, доколку би ми се случило тоа ...
Не би му се јавила да му кажам што не сум му кажала до тогаш, во никој случај. Можеби ќе патам и ќе ме копка, но ќе биде тоа една казна за мене што сум оставила некажани работи кои резултирале со крај на таа врска. И јас како Псај, имам гордост и би ја зачувала во тие моменти. Незнам зошто, но мислам тоа јавување неможе да се сфати од другата страна поинаку освен како обид за смирување, а јас тоа не го правам ... како што кажав, ако сум згрешила и не сум се потрудила на време, памет за друг пат ...

и јас мислев така али грешка сум бил.затоа додека не се боцнеш на трн не знаеш како е:smir:

Ако има нешто што сум го премолчела врската не била тоа-тоа и не гледам причина зашто би му ги кажала откако сме се разделиле ако до тогаш сум ги премолчувала.
Не е ниту кукавичност тоа, ниту паради гордост... едноставно, сум (сме) имала можност да му кажам, а не сум му кажала... јбг, памет за друг пат.

би му ка=ала па што сака нека биде , нека победи љубовта ако ј аимало и уште трае па можеби и некој муабет ке реши се...

Еднаш некои работи такви премолчев и после беше касно и кога се кажаа незнам дали го имаа тој ефект како што би требало да го има, врска немам. Така да би кажала под услов да не се спуштам на некое ниво за кое утре ќе се нервирам што сум го кажала.

Не верувам дека некогаш би оставила некои работи недокажани, дефинитивно би се јавила... Можеби не истиот ден но.. Освен ако сум вистински повредена и сум решила дека неможам понатаму ништо со тој човек. Тогаш би оставила се како што е! Се до момент на слабост кога би пишала смс или мејл..
Скоро година сум со дечко ми и сеуште не се случило да се скараме а да не исконтактираме после неколку минути.. едноставно не можам да седам мирна кога знам дека нешто не е во ред. Неможам да оставам!

Eh ja kolku raboti samoimam nedokazani a ne sme zaedno mesec dena skoro 2 i toa nemashe prichina za raskinuvanje, hah sho e potragichno za dve godini nemozev eden normalen i seriozen moabet da napraam so nego ne pa damu kazam nekoi stvari.

Bas me interesira sto bi napravile, koga bi go izgubile sakaniot,i ne ste mu kazale nekoj raboti sto treba da gi znae,bi ostanale bez nego.... kako e najlesno da se utesite,dali bi sobrale hrabrost da mu se javite ili bi ostavile da tece od den za den....:back:

Nikako ne smee da tece od den za den..Posto tecenieto se pretvora vo okean na praznina koja ve jade od vnatre i ne mozete da bidete nikogas srekni.Mora da se zboruva...ednostavno mora.I toa ne e prasanje na gordost, hrabrost tuku prashanje na moja licna zelba i iskrenost Ako stvarno ja sakam taa licnost , realno sakam da bidete so nego togas ne postoi NISTO sto bi me sprecilo da zboruvam...

But that's just me...:toe:

~*~

Bas me interesira sto bi napravile, koga bi go izgubile sakaniot,i ne ste mu kazale nekoj raboti sto treba da gi znae,bi ostanale bez nego.... kako e najlesno da se utesite,dali bi sobrale hrabrost da mu se javite ili bi ostavile da tece od den za den....:back:

Јас не знам зошто али после месец дена ми текнува дека треба нешто на некој да му кажам и обично после тоа ... не ми е баш даун.
Напротив све ми е во јака розова ... :smiz:

се шо ми е на памет ке му кажам.ама не и од кога е дефинитивно готово.тогаш е крај.никаков муабет нема да го врати времето назад и да се поправи се.а ако сум се скарала со него сигурно ке биди со причина така да нема шо да жалам.се течи се се менува..а работите кои не се кажани на време подоцна губат секаква смисла и значење.така да...

I’m here without you baby but your still on my lonely mind
I think about you baby and I dream about you all the time
I’m here without you baby but your still with me in my dreams
And tonight it’s only you and me

Зависи.. ако можам да ја видам.. би пошол до кај неа само да и кажам и да ја гушнам. (нели е најубаво во очи кога се кажува се тоа)

А кога не ми би можел.. еден телефонски повик би завршил.. работа.. само што јас не сакам така.. не практикувам СМС и слични пишани работи.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom