I'm here without you baby...

• Креатор на темата Креатор на темата Almighty Nane
  • Време на започнување Време на започнување
Јас гледам секогаш се на време да си кажам,за после да си бидам чиста пред себе.Така да обично кога раскинувам значи дека немаме веќе што да си кажеме.

Jas sum spontana i neposredna,vednas bi krenala slusalka i bi kazala ili pak bi go viknala na kafe,ne deka nemam gordost,ama emocii se emocii,ljubov e ljubov,barem ke znam deka sum na cisto.Sto sea da glumam karakter i da ne krevam slusalka,a u sebe rikam i sum totalen ligus,po kukavica bi ispadnala ako ne go kazam toa sto go mislam i osekam pa makar i placela,solzite mi se najcist oblik na ljubov!Pffff zaradi takvi glumenja na gordost i karakter svetov propaga i site se u eden dlabok "son".Iam use mn da pisuvam ama taka me mrziiii....Jas u sekoj slucaj sekogas krevam slusalka ili zakazuvam sredba da si kazam sto imam,barem ke bidam na cisto so sebe,znam sto sakam...pa makar i nesto da ne bilo po moja vina,imam dostoinstvo da,ke mu pokazam kade mi zgresil i kolku necini,ke go napraam lom,ama sepak najiskreno ke go kazam sto sto go osekam i deka sepak imam doblest da go gledam samo dobroto u nego i aj dosta zboram ke mi se odspie!

Mинатото е вчера иднината е сегашноста.
Без оглед на крајниот исџод и тоа што сме го изгубиле изгубиле..
болка што доага и заминува и некоја Црна дамка на нашата совест.
Вистината на нештата и на сите скриени карти вреди да се отркие кога тогаш, Бидејки и таа си има свој удел и сјај во една врска..
Вистина за која мн.нешта го изгубиле својот сјај ...и веке никогаш нема да бидат Тоа што Биле ..

And I miss you
(Like the deserts miss the rain)
And I miss you
(Like the deserts miss the rain) :smir::smir::back:

Yup I'm here for you baby.
Come back to me, I'm waiting for you.
Don't anger me, I will bite your ass!

Се трудам општо во животов да дадам до знаење кој колку ми значи ... лоша е дадената ситуација, па не би сакала да ја почувствувам на своја кожа. Но, доколку би ми се случило тоа ...
Не би му се јавила да му кажам што не сум му кажала до тогаш, во никој случај. Можеби ќе патам и ќе ме копка, но ќе биде тоа една казна за мене што сум оставила некажани работи кои резултирале со крај на таа врска. И јас како Псај, имам гордост и би ја зачувала во тие моменти. Незнам зошто, но мислам тоа јавување неможе да се сфати од другата страна поинаку освен како обид за смирување, а јас тоа не го правам ... како што кажав, ако сум згрешила и не сум се потрудила на време, памет за друг пат ...

definitivno bi se javil da kazam se sto mi lizi na dusa

Дивајн напиша:
Се трудам општо во животов да дадам до знаење кој колку ми значи ... лоша е дадената ситуација, па не би сакала да ја почувствувам на своја кожа. Но, доколку би ми се случило тоа ...
Не би му се јавила да му кажам што не сум му кажала до тогаш, во никој случај. Можеби ќе патам и ќе ме копка, но ќе биде тоа една казна за мене што сум оставила некажани работи кои резултирале со крај на таа врска. И јас како Псај, имам гордост и би ја зачувала во тие моменти. Незнам зошто, но мислам тоа јавување неможе да се сфати од другата страна поинаку освен како обид за смирување, а јас тоа не го правам ... како што кажав, ако сум згрешила и не сум се потрудила на време, памет за друг пат ...

se slozuvam so tvoeto mislenje no sepak e premnogu strogo, ako go sakas...a ako ti se izvini za toa sto toj go zgresil bi popustila?

Almighty Nane напиша:
se slozuvam so tvoeto mislenje no sepak e premnogu strogo, ako go sakas...a ako ti se izvini za toa sto toj go zgresil bi popustila?

Ако тој згрешил и ми се извини, секако тоа е веќе друг тек на настаните ... би му простила доколку не се работи за некоја екстремно голема грешка како изневерување ...
Но тој ако не реагира, не би кренала ни слушалка ни поглед на него ... :smir:

Послем големата љубов што ќе ја изгубиме си мислиме дека доволни ни се уште 5 минути за да ги кажеме сите работи. Тие 5 минути ќе бидат само мала утеха, но сепак ќе останат уште многу работи не кажани.

JuveFan напиша:
Послем големата љубов што ќе ја изгубиме си мислиме дека доволни ни се уште 5 минути за да ги кажеме сите работи. Тие 5 минути ќе бидат само мала утеха, но сепак ќе останат уште многу работи не кажани.
da, vo pravo si ama za zal tie nasi 5 minuti doagaat po 1 godina ili podolgo koga veke nemame nie sto da kazaeme:nenene:

Almighty Nane напиша:
da, vo pravo si ama za zal tie nasi 5 minuti doagaat po 1 godina ili podolgo koga veke nemame nie sto da kazaeme:nenene:

Никогаш не вели никогаш

Никогаш не посакувај да е како некогаш

Но..

Никогаш не е касно за нешто што сакаме да направиме и исправиме да Тоа нешто ни донесе срека и љубов за која сме живееле и мечтаеле :helou::back:

SCORPIO__20 напиша:
Никогаш не посакувај да е како некогаш

:helou::back:
pa ako e taka togas po raskinuvanje nema ni da sakam da mi se vrati.ako ne mi bilo ubavo so nego zosto da sakm da mi se vrati

Almighty Nane напиша:
Bas me interesira sto bi napravile, koga bi go izgubile sakaniot,i ne ste mu kazale nekoj raboti sto treba da gi znae,bi ostanale bez nego.... kako e najlesno da se utesite,dali bi sobrale hrabrost da mu se javite ili bi ostavile da tece od den za den....:back:

Без оглед за што се работи и кои се „тие„ работи што треба да ги знае, ЌЕ ги дознае:)
Јас чистам се позади мене. Не оставам неискажани нешта па макар и години да треба да поминат за тоа и само со една цел: расчистување до крај...не можеш слободно напред кога те прогонуваат фантоми на минатото :)

Almighty Nane напиша:
Не е секогаш така, не е некое правило дека немаш што да кажеш и после една година. Обично работите кои не сме ги кажале ни тежат, па се присутни подолго време и чекаат да дојде момент (без разлика дали ќе имаш сеуште чувства или нема да имаш).
Ако раскинете не по твоја волја, најчесто залудно е секакво јавување и искажување на она што чувствуваме, тоа не може да ја врати личноста. Но, не е залудно за ослободување од гнев, незадоволство и лутина. Само, никој не сака за себе да слуша лоши зборови, па често луѓето одбиваат да слушаат што има да каже бившиот партнер.
Значи, она што сакам да знае, ќе го дознае, ќе најдам начин да му кажам, без разлика дали после два дена, после пет месеци или после една година. Но, пред се` поради себеси, за да не ми остане понатаму она „Ех, ова го премолчив“.

Сум била во ситуација да почувствувам дека не сум се доискажала, па за да не мисли дека сакам да му вршам притисок за нешто, дури и од гордост сум преќутила. Што добив од тоа? Се измачував, ми беше тешко, мислев често на тоа. Со еден збор - скренав. После прилично долго време ми се отвори можност да си кажам и почувствував огромно олеснување. Но, можеби беше важно што се искажав откако чувствата ми оладеа, не знам.
Тоа ми беше лекција, затоа не сум за тоа да се преќутува. И бидејќи почувствував на своја кожа како е, ако некој побара да се искаже пред мене, дозволувам.

da i jas sum go kazala toa sto go custvuvam i toa po dve godini, i da mi olesna ama ne e toa toa. sega mi e tesko i sega ne znam dali da go kazam toa sto treba da si go znae i da,ke go doznae seedno koga.ama vo pravo si deka drugiot ne saka da gi islusa nasite"maki". no sepak sto ke mi e togas da mu kazam sto custvuvam koga sea mi treba:(((

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom