Илуминати

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво се спомнува во видеото:Елитата која се крие позади корпорациите.
Понатаму:Парите се само алатка која ја користат за да не конролираат нас.

Таа елита се Илуминатите.

Знаеш што ми е најинтересно ?
Кога ќе почнеш да им кажуваш на луѓето за вакви работи,они ќе почнат да ти се потсмеваат,да те прават забеган,одвеан со паметот и запази-ИЗОЛИРАН ОД РЕАЛНОСТА.
Класичен пример за овоа е членот HammerOfThor,кој со својот пост погоре ги прави забегани сите оние што сериозно ги сваќале овие теми.
Работава испаѓа-Ем шуто,ем боде.

Кој навистина е изолиран од реалноста во случајов ?
Ti si izoliran od realnosta. Nikoj ne ne kontrolira, svetov e tvorba na lugeto, za lugjeto. Toa e. Uste reptili da mi kazes deka od drugi planeti idele. Ke si kompleten vo iskazite

Кулирај си брат,таман е.
Сите среќно си живееме.
Jas sum sreken i zadovolen so mojot zivot, a ako nekoj ne e sreken, iako srekata zavisi od sebe ne od drugite, togas se' nesto ke ja bara vinata vo drugite. Da, illuminatite se krivi so Grujo e na vlast, so narodot frla gjubre kaj ke stigne i ima niska svest, iluminatite gi imaat cipirano lugevo vo Mk da bidat so mental na prosekot od 15 vek. Iluminatite se krivi so postoi rasna, verska i megjuetnicka omraza. Da, tie za se se krivi! Do koga ke ja prefrlate vinata za coveckite slabosti na nekoi drugi? Svetov e na animalno nivo, razdeli, ubivaj i vladej. Ama toa go pravat lugeto licno, ne illuminatite, tie odlucuvaat da se vpustat vo takvi igri od koi na krajot stradaat. Think about it, use the brain dude!

Jas sum sreken i zadovolen so mojot zivot, a ako nekoj ne e sreken, iako srekata zavisi od sebe ne od drugite, togas se' nesto ke ja bara vinata vo drugite. Da, illuminatite se krivi so Grujo e na vlast, so narodot frla gjubre kaj ke stigne i ima niska svest, iluminatite gi imaat cipirano lugevo vo Mk da bidat so mental na prosekot od 15 vek. Iluminatite se krivi so postoi rasna, verska i megjuetnicka omraza. Da, tie za se se krivi! Do koga ke ja prefrlate vinata za coveckite slabosti na nekoi drugi? Svetov e na animalno nivo, razdeli, ubivaj i vladej. Ama toa go pravat lugeto licno, ne illuminatite, tie odlucuvaat da se vpustat vo takvi igri od koi na krajot stradaat. Think about it, use the brain dude!
:facepalm:
Уште толку се засили човеков.

Имаш ли други аргументи,а не само сопствени логики да млатиш тука ?
Имаш ли факти за тоа дека не не контролираат Илумунатите ?
Имаш ли чуено за проектот МК-УЛТРА што се спроведувал од страна на ЦИА ?
Дел од документите се излезени во јавноста.
Случајот стасува и до американскиот конгрес.Што мислиш,зошто баш во Америка имало највеќе киднапирања на луѓе од страна на "вонземјани" ?

А што ќе кажеш за масовното прислушување од страна на НСА кое е исто така докажано ?
Зошто НСА да врши масовни прислушување во светот ?
Мислиш дека за безбедноста на Америка се работи ?

Што ќе кажеш за Викиликс ?

Друго,како тоа Америка секаде во светов војува и никој не ја спречува во тоа,а Русија кога беше во војна со Украина,Европа одма почна да јаде гомна,па дури и ја санкционираа Русија ?

Дај молим ти се другар,јасно е како ден.

Убаво се спомнува во видеото:Елитата која се крие позади корпорациите.
Понатаму:Парите се само алатка која ја користат за да не конролираат нас.

Таа елита се Илуминатите.
Си реков дека ќе ги игнорирам твоиве постови, но едноставно не можам да ја игнорирам твојата подлост или глупост, сеедно.
Значи во повеќе наврати објаснував, цитирав автори на книги и изнесував образложенија дека баварските илуминати немаат ама баш никаква врска со банкарските, политички и олигарски центри на моќ, и ти подло и дволично сето тоа го игнорираш и го тврдиш токму тоа, кое веќе наназад беше опфатено демантирано и објаснето.....
Толку ли сте бедни и подли...?! За жалење сте, а што е најтрагично, со секој ваков пост, им одработувате на оние кои навистина имаат намера да го манипулираат човештвото! Ти не си свесен дека им ја одработуваш агендата на вистинските манипулатори со тоа што помагаш името на илуминатите да се оцрни!

Си реков дека ќе ги игнорирам твоиве постови, но едноставно не можам да ја игнорирам твојата подлост или глупост, сеедно.
Значи во повеќе наврати објаснував, цитирав автори на книги и изнесував образложенија дека баварските илуминати немаат ама баш никаква врска со банкарските, политички и олигарски центри на моќ, и ти подло и дволично сето тоа го игнорираш и го тврдиш токму тоа, кое веќе наназад беше опфатено демантирано и објаснето.....
Толку ли сте бедни и подли...?! За жалење сте, а што е најтрагично, со секој ваков пост, им одработувате на оние кои навистина имаат намера да го манипулираат човештвото! Ти не си свесен дека им ја одработуваш агендата на вистинските манипулатори со тоа што помагаш името на илуминатите да се оцрни!
Koи се вистинските манипулатори?

Koи се вистинските манипулатори?
Банкарите, олигарсите, корпорациите, енергетските гиганти и слично. Оние чиј единствен интерес е профитот и контролата.

Банкарите, олигарсите, корпорациите, енергетските гиганти и слично. Оние чиј единствен интерес е профитот и контролата.
Принципите на илуминатите биле антимонархистички и антирелигиски, така?
Ако од целиот џган одземеш религија и монархии ти останува се она што ти го напиша како вистински манипулатори така?
Како тоа основачите се језуити, барони, малтешки витези и што ти ја знам?

Принципите на илуминатите биле антимонархистички и антирелигиски, така?
Ако од целиот џган одземеш религија и монархии ти останува се она што ти го напиша како вистински манипулатори така?
Како тоа основачите се језуити, барони, малтешки витези и што ти ја знам?
Да си прочитал една единствена книга од илуминатите, а не само за нив, и тоа за нив од теоретичари на завери, би ти било јасно дали и колку заеднички нешта имале со оние чија единствена цел е лична придобивка, моќ и контрола.
Трагикомичното тука е што најгласните клеветници не прочитале ништо дури ни од теоретичарите на завери, туку се што "знаат" е од документарци и јутјуб.

FollowTheMoney-Bank-Pyramid.jpg

http://www.thrivemovement.com/followthemoneypyramid

Ти братучед во кој филм си влезен ?
Почна да губиш контрола врз самиот себе.
Кој е подол и глупав ?
Што толку те боде во очи тоа што пишувам вакви работи ?
На ваков начин ли го браните вашето братство ?
Со навреди и агресии.
Кога ќе се спомнат Илуминатите,на светот му е јасно за кого се работи.Само ти влегуваш во филмови дека они биле добри за човештвото.
На странски форуми што ги имам следено за нив,ниту еднаш немам сретнато некој да напишал нешто добро за нив.
На 99 % од документарците направени за нив,кажуваат само лоши работи.
Ајде еве јас сум глупав за тебе и трескам глупости.
И светот ли е глупав ?
И новинарите што ги имаат истражувано ли се глупави ?

Овоа ти е втор пат што ме навредуваш.
Уште еднаш навреди,јас знам понатаму како да постапам.

Да си прочитал една единствена книга од илуминатите, а не само за нив, и тоа за нив од теоретичари на завери, би ти било јасно дали и колку заеднички нешта имале со оние чија единствена цел е лична придобивка, моќ и контрола.
Трагикомичното тука е што најгласните клеветници не прочитале ништо дури ни од теоретичарите на завери, туку се што "знаат" е од документарци и јутјуб.
Книги од илуминатите(и слични срања) се пропаганда. Компир гледа месо вади, си ја слушнал таа мудрост...
Намерата е да се привлечат паметни луѓе.....идиоти и глупаци не им требале најверојатно.

Книги од илуминатите(и слични срања) се пропаганда. Компир гледа месо вади, си ја слушнал таа мудрост...
Намерата е да се привлечат паметни луѓе.....идиоти и глупаци не им требале најверојатно.
Ама знаеш што е најинтересното ?
Според Ипси,книгите од Илунинатите се многу поверодостојни отколку документарците против нив.
По која логика ?
Стопати ми напомена дека сум немал прочитано книга од некој нивни член.
А што ако прочитам ?
Зарем будали се да си признаат за работите што ги прават ?[DOUBLEPOST=1438713795][/DOUBLEPOST]
Ама знаеш што е најинтересното ?
Според Ипси,книгите од Илуминатите се многу поверодостојни отколку документарците против нив.
По која логика ?
Стопати ми напомена дека сум немал прочитано книга од некој нивни член.
А што ако прочитам ?
Зарем будали се да си признаат за работите што ги прават ?

Последно уредено:
Ти братучед во кој филм си влезен ?
Почна да губиш контрола врз самиот себе.
Кој е подол и глупав ?
Што толку те боде во очи тоа што пишувам вакви работи ?
На ваков начин ли го браните вашето братство ?
Со навреди и агресии.
Кога ќе се спомнат Илуминатите,на светот му е јасно за кого се работи.Само ти влегуваш во филмови дека они биле добри за човештвото.
На странски форуми што ги имам следено за нив,ниту еднаш немам сретнато некој да напишал нешто добро за нив.
На 99 % од документарците направени за нив,кажуваат само лоши работи.
Ајде еве јас сум глупав за тебе и трескам глупости.
И светот ли е глупав ?
И новинарите што ги имаат истражувано ли се глупави ?

Овоа ти е втор пат што ме навредуваш.
Уште еднаш навреди,јас знам понатаму како да постапам.
Јас не сум ти виновен што вистината те навредува. Значи за човек со нормален IQ не е воопшто тешко да го свати тоа што го кажав, ти изгледа не сваќаш, згора на се, документарци и јутјуб клипови ти се единствен извор на информирање.... Епа да имаше друга терминологија за твојов случај, ќе ја употребев, ама таа е! Ако вистината те навредува, тоа незначи дека ќе молчам пред глупостите и лагите со кои ја валкате нашата чест и нашето достоинство.[DOUBLEPOST=1438729244][/DOUBLEPOST]
Ти колку книги прочита, па што вака самоуверено заклучи дека биле срања? Дај образложи, изнеси кратка рецензија на некоја од нив...гугни! Наброј неколку од книгите што ти лично си ги прочитал.[DOUBLEPOST=1438729443][/DOUBLEPOST]
Прецизна шема, само што неправедно и несоодветно се асоцира со организација која нема ништо со истата.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom