Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е толку challenging...Освен броењето не гледам нешто интересно..Кажете некоја игрица што има некои интересни правила, ако згрешиш нешто да пиеш, или ако кажеш одреден збор, или во збор по збор реченица ако згрешиш да пиеш..нешто така:helou:Century. Таа ја имаме играно и сме се праеле лом порано.
Значи на секои 60 секунди се пие по една мала чашка (обично од овие за ракија што се) пиво на екс. Ама така лесно изгледа од муабет, земи пробај![]()
Не е толку challenging...Освен броењето не гледам нешто интересно..Кажете некоја игрица што има некои интересни правила, ако згрешиш нешто да пиеш, или ако кажеш одреден збор, или во збор по збор реченица ако згрешиш да пиеш..нешто така:helou:
епа опиши ја де!Овде во Америка најчесто се игра beer pong, топ игра))) хахахах
епа опиши ја де!
Е ова е играХм... Има една... Се вика ,,никогаш не сум...".
Играчиве седнуваат во круг и редоследно, првиот кажува на пример: ,,Никогаш не сум украл нешто". Во тој момент сите оние кои имаат украдено нешто, треба да се напијат. И така се дознаваат стварчици за учесниците.
Понатаму играта продолжува со следниот играч кој на сличен принцип ја дополнува изјавата ,,никогаш не сум...". И така додека не стане(ме)те кленови.![]()
Еф една јака игра. Само шо ногу пијачка ојт. :back:
Се викат „водка“ играва, ил бар така јас си ја крстив. Сите имет по една чаша водка, се играт со 3-5 души. Почвите со броење од еден па нагоре: 1,2,3,4,5,6, и наместо седум тој шо е на ред викат „водка“. Така се продолжвит броењето обично, а само бројојте деливи со седум се заменети со „водка“. Значи вака би одело то:
1,2,3,4,5,6,водка,8,9,10,11,12,13,водка,15,16... и така натака.
Кој згрешит и наместо „водка“ кажит број, или заборајт да почнит, или наместо број кажит „водка“, пијат солидна голтка од својата чаша.
Редот на тој шо почвит со броење се ротират нон стоп.
Со тек на време прагот на грешење се намалува, наш личен рекорд е на 3 да згрешиме.