Игри за пиење (пијанење)

• Креатор на темата Креатор на темата Jet
  • Време на започнување Време на започнување

Jet

Член од
17 февруари 2009
Мислења
29
Поени од реакции
6
Нигде не најдов ваква тема... Доколку има, слободно избришете ја :)

Кажете некои игри и објаснете ги како се играат. А можете и да напишете некоја случка интересна што се случило при играњето. :)
Се надевам дека ме разбравте

Century. Таа ја имаме играно и сме се праеле лом порано.
Значи на секои 60 секунди се пие по една мала чашка (обично од овие за ракија што се) пиво на екс. Ама така лесно изгледа од муабет, земи пробај :icon_lol:

Century. Таа ја имаме играно и сме се праеле лом порано.
Значи на секои 60 секунди се пие по една мала чашка (обично од овие за ракија што се) пиво на екс. Ама така лесно изгледа од муабет, земи пробај :icon_lol:
Не е толку challenging...Освен броењето не гледам нешто интересно..Кажете некоја игрица што има некои интересни правила, ако згрешиш нешто да пиеш, или ако кажеш одреден збор, или во збор по збор реченица ако згрешиш да пиеш..нешто така:helou:

игри за пиење бе... знам една едноставна, земаш шише, штоперка и гледаш да го исушиш до крај за што пократко време, а плус и најбрзо ќе завршиш работа.

Овде во Америка најчесто се игра beer pong, топ игра :)))) хахахах

Не е толку challenging...Освен броењето не гледам нешто интересно..Кажете некоја игрица што има некои интересни правила, ако згрешиш нешто да пиеш, или ако кажеш одреден збор, или во збор по збор реченица ако згрешиш да пиеш..нешто така:helou:

Баш е! Кој може повеќе да издржи.

Nie igravme vrtenje sise, i ako na nekoj mu se padne predizvik a ne saka da go napravi predizvikot togas piese po edna casa belo vino. E sega losoto na toa e sto odi mnooogu pienje so ogled na mrsnite predizvici i plus na kraj nema nekoj so e ziv:))))))))))

Хм... Има една... Се вика ,,никогаш не сум...".
Играчиве седнуваат во круг и редоследно, првиот кажува на пример: ,,Никогаш не сум украл нешто". Во тој момент сите оние кои имаат украдено нешто, треба да се напијат. И така се дознаваат стварчици за учесниците.
Понатаму играта продолжува со следниот играч кој на сличен принцип ја дополнува изјавата ,,никогаш не сум...". И така додека не стане(ме)те кленови.:pipi:

Хм... Има една... Се вика ,,никогаш не сум...".
Играчиве седнуваат во круг и редоследно, првиот кажува на пример: ,,Никогаш не сум украл нешто". Во тој момент сите оние кои имаат украдено нешто, треба да се напијат. И така се дознаваат стварчици за учесниците.
Понатаму играта продолжува со следниот играч кој на сличен принцип ја дополнува изјавата ,,никогаш не сум...". И така додека не стане(ме)те кленови.:pipi:
Е ова е игра :) Ваква некоја замисла имав Кискино :) Мада твојата иако примитивна, сепак успешна :smir: :pos:

Јас сум по едноставните, егоистични игри...

Прва фаза:
- Пуна флаша пред мене

Втора фаза:
- Празна флаша пред мене

Трета фаза:
- Јас сум пијана, ерго цел свет е пијан

Еф една јака игра. Само шо ногу пијачка ојт. :back:

Се викат „водка“ играва, ил бар така јас си ја крстив. Сите имет по една чаша водка, се играт со 3-5 души. Почвите со броење од еден па нагоре: 1,2,3,4,5,6, и наместо седум тој шо е на ред викат „водка“. Така се продолжвит броењето обично, а само бројојте деливи со седум се заменети со „водка“. Значи вака би одело то:

1,2,3,4,5,6,водка,8,9,10,11,12,13,водка,15,16... и така натака.
Кој згрешит и наместо „водка“ кажит број, или заборајт да почнит, или наместо број кажит „водка“, пијат солидна голтка од својата чаша.
Редот на тој шо почвит со броење се ротират нон стоп.

Со тек на време прагот на грешење се намалува, наш личен рекорд е на 3 да згрешиме.

Еф една јака игра. Само шо ногу пијачка ојт. :back:

Се викат „водка“ играва, ил бар така јас си ја крстив. Сите имет по една чаша водка, се играт со 3-5 души. Почвите со броење од еден па нагоре: 1,2,3,4,5,6, и наместо седум тој шо е на ред викат „водка“. Така се продолжвит броењето обично, а само бројојте деливи со седум се заменети со „водка“. Значи вака би одело то:

1,2,3,4,5,6,водка,8,9,10,11,12,13,водка,15,16... и така натака.
Кој згрешит и наместо „водка“ кажит број, или заборајт да почнит, или наместо број кажит „водка“, пијат солидна голтка од својата чаша.
Редот на тој шо почвит со броење се ротират нон стоп.

Со тек на време прагот на грешење се намалува, наш личен рекорд е на 3 да згрешиме.

Ако не е моја вотката јас би сакал да бидам губитникот. Боље е да губиш. Си пиеш. А тој што сака да победува само глава ке го боли од броење.

Никогаш не сум бил по игриве. Го сакам она селсконо ХаЦе пиење. Не ми треба оправдање (игра) за да се напијам. Единствено би играл ако сакам да опијанам девојка па ке ја местам она да губи цело време. После се знае....ова....знаете де...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom