iGENEA институтот потврдува: НИЕ СМЕ ПОТОМЦИТЕ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ!

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
Ќут бе...
кај Македонските "арапи" нема вакви АРАБСКО-АФРИЧКИ чуда.:vozbud:

Прашај го Бирд,како тоа?:pos2:

Не бегај оф топик, ти ми си интересне не ми е сограѓанминот, пошто него како што му свират момците како тебе така игра тој.

Шо праиме сега со војската на рим во Британија?

Македонци-Арапи беа? Или ?:)

Не бегај оф топик, ти ми си интересне не ми е сограѓанминот..

е мој Шкиптар,ти ништо не си разбирал....
да имаат Македонците таков ген,ќе заболуваа од таа болест.
кој носи V-13 (гејците,шкипот и италијанците и сите арапи и африканци) се бележани со тоа.

во Британија има и славски гени.
нели ти текнало дека тоа се Пантерите (лавовите)?

во римските легии имало и арапи,и кој се не,нели сте ги броеле со Бирд легиите,и пак не ви текнало?

или Рим ја владеел Африка-Арабија,а жителите ги броеле зрната песок само?

The first Africans to arrive in Britain came, in fact, almost two thousand years ago, as legionnaires in the Roman army—an army that included Spanish, African, Italian and German "Romans." Among the Africans, as with the other Roman nationalities, there were officers, ordinary soldiers and slaves. Indeed, the Roman Emperor Septimius Severus (A.D. 145-211), who traveled to Britain in A.D. 203 and died in York in A.D. 211, was an African who grew up in North Africa, the son of a black Libyan father and Etruscan mother.

Some of the African soldiers settled in Britain after their military service was finished, and in later centuries Viking raiders brought Africans north to Britain and Ireland.
Fourteen hundred years after the Emperor Severus, by the time of Queen Elizabeth I and the story of The Black Canary, there were not only “blackamoor” citizens and servants, both English-born and African immigrants, in many towns in England, but there had been favoured black servants and musicians in the court of King James IV of Scotland and the courts of Henry VII and Henry VIII, Queen Elizabeth's grandfather and father. It was no wonder that she, too, enjoyed the presence and the talents of Blacks in her Household.

:vozbud::vozbud:
pozdravi go Bird

Afrikancite mu se videle iliri-dardanci?

prasaj go vo koi legii bile crnive....:pos2:

да имаат Македонците таков ген,ќе заболуваа од таа болест.
кој носи V-13 (гејците,шкипот и италијанците и сите арапи и африканци) се бележани со тоа.

во Британија има и славски гени.
нели ти текнало дека тоа се Пантерите (лавовите)?

во римските легии имало и арапи,и кој се не,нели сте ги броеле со Бирд легиите,и пак не ви текнало?

или Рим ја владеел Африка-Арабија,а жителите ги броеле зрната песок само?

Пантерот никогаш не може да е ЛАВ!

Тој аскет кој умирал таму, го носел тој ГЕН. Ако тие биле Македонци, онда вие не сте Македонци!
Логика бре!

Оти многу е индикативно бе! V13 го има, премногу! Ти викаш македонци биле, а сега ги оградуваш тие македонци од тој ген.
Што останува? Да ти кажам дека Македонците секаде каде што им одговара се Македонци, а каде што не им одговара не се, стануваат арапи?

Не ти пали бе логиката... Сеа сигурно си викаш, онака итровертно, "Што не си играм тенис во животот..."..

Не се срами вака...

Е да бе,крив никој не ни е нас освен самите,има некои надворешни и внатрешни непријателски елементи,кои ни го попречват патот,ама ние не кукаме за ништо.
И сеј таму мирен какви иљири какви вулканци,шмешни сте,турските платеници,’ртките на османлите,каквказките арнаути,домородци на балканот :vozbud:

Не знам кој кука или кој не кука.

Ние кукавме докукавме.
Сега вас ви е редот, и вие си кукате, не знам дали ќе докукате.

А кој од каде е, тоа не многу битно! КОЈ СМЕ СЕГА!

А сега ние имаме две држави, и во потрага по трета сме!(иронија бе)

НИЕ ОД КАФКАЗ ЕЈЈЈЈ!!! Ви иди од кур да си касните, сигурен сум...

Пантери живеат во Америка....
а тогаш незнаеле за Америка,па Пантер=Лав (мачки де)....

туку,во Британија, V-13 e od crnite afrikanci i Banu Ghassan?
iliri i dardani nemalo crni-arapi..ili imalo?:pos2:

Ми смо Албанци друже, ипак сме прифатиле референца.

Етнолошки сме наследиле мејнстрим етнолошки илирски елементи. Тоа е:)
:pos2::pos2::pos2:
како може некој народ нешто да наследи од ДРУГ народ и после да вика ние сме потомци на нив..........
кажи ми едно како може Албанците да бидат Илири или Дарданци....кога тоа се 3 посебни народи???Немој да ми кажеш само дека со текот на вековите сте се менувале,првин сте биле Илири,па Дарданци,сега сте Албанци и !:vozbud:
друго гледам пиша некој факт за старогчкиот јазик,,,никој не негира дека не се зборувал старогрчки тогаш,што не значи дека сите биле староГрци(термин прифатен по создавањето на Грција како држава),кажи ми дали после некое време одредени држави во Африка кој зборат на француски јазик,ЌЕ БИДАТ ФРАНЦУЗИ,дали Бразилците или Аргентинците, после некое време СПОРЕД твоите тези,ЌЕ БИДАТ португалци или шпанци???????
ако знаеш толку историја ќе знаеш дека и Грција-како официјано име се појавува од 19 век,по стекнувањето на нејзината независност 1831,пред се поради англиските и германските интереси на Балканов....
Дали знаеш пред тоа КОЛКАВА била Грција и КАКО се викала?????
Дали денешниот грчки јазик е ИСТ со тој старогрчкиот??
Зашто во периодот пред и после втората светска војна ги убиваат,иселуваат и подоцна асимилираат секој кој се нарекувал МАКЕДОНЕЦ???
па нели според нив Македонија е дел од Грција?/па зашто такви работи им правеле на тие што се декларирале како Македонци??
Зашто до 1980 год зборот Македонски,Македонци бил забранет од нивната влада.а подоцна одеднаш прифаќаат дека се и Македонци и Грци??
Зашто тој период на Александар и Филип се вика хеленски период,а не МАКЕДОНСКИ?????
многу празни зборови пишуваш и не разбираш дека во денечно време ПОСИЛНИОТ ја пишува ИСТОРИЈАТА
врз која основа докажувате дека сте "потомци"(многу смешен израз и мислење) на Илирите,со фактот дека биле на територијата на денечна Албанија...што треба тогаш да кажуваат Хрватите,Босанците и Црногорците,бидејќи скоро 80% од територијата на Илирите се наоѓала на нивните простории?????
овој факт вие си го присвоивте задниве 10 год..видовте дека никој не се буни па си рековте ај и ние да си напишеме своја постара историја:tapp:
и многу е ГЛУПО ти или некој Албанец да пишува за МАКЕДОНСКАТА историја,кој и самите не знааете од кој век потекнувате,дали сте потурчено население,дали сте илири итн,,,,не можеш со Политика или НА СИЛА да измениш нешто,без разлика дали ти се допаѓало тоа или не!!!!!!
и пак ќе ти појаснам Македонија како држава,регион автономна покраина постоела 2500 год,а со тоа постоеле и Македонците,,,што правиме со вас кои како Албанија и Албански народ се јавувате од 1919год?????/

Еднаш Македонци и Македонски! Сега црнци, бану гашан..

Се гледа дека коа си во ќор сокак, а она мегаломанското те јаде, те гризе, МАКЕДОНИЈА НАСЕКАДЕ...

Знаеш што, луѓето кои се овде авторитет и тоа каде каде поголем од тебе, потврдија дека V13 е стар, древен ген, кој живеел на овие простори, некаде 10 илјади години пред наша ера, дури и кажаа дека најверојатно е својствен за ТРАКИТЕ, ДАРДАНИТЕ, МАКЕДОНЦИТЕ и ГРЦИТЕ и ЕПИРОТИТЕ.

Тие се утепаа за 24% партиципација на тој ген кај Македонците! Не знам оти?

Еве изгледа цел свет греши ти си во право, не бил античко древен ген, бил арапски.
И сето тоа, фундирано на болни славјански документи, кои датираат од почеток на 20 век.

И уше нешто! Да си знаеш дека не Историјата е потврда на генетиката, туку обратно, ГЕНЕТИКАТА ЈА ПОТВРДУВА ИСТОРИЈАТА.

Се гради над генетиката, а не над историјата. Пошо историски документи ќе бидат и колумните на Геровски после 100 години. Ако имаш ум ќе го сфатиш ова.

Алал нека ви се и двете држава ич не ми е гајле,само то шо го напишав предходно уште важи,две држави имате оти-уште сте ’ртки и платеници на некој повисок и ја користат вашата интелегенција за нивна сметка.Неќам ова да го кажам како навреда,дека ние сме ептен поарни,ама вие сте куртони,ебаваја со вас,моментално ебават,уште малце,после ќе ојте на ѓубре,скинати стуткани,ломоси,избербатени.
Така да ко ќе го клајш прсо на умо ќе видиш,имате една држава и еден-протекторат,окупирана територија,за која благодарејќи на вашата иљирска интелегенција вервате дека е слободна и суверена.
не пишувај дека Илирите се Албанци?дали и Полјаците се Пруси?????

Picasso, наполно те разбирам дека не си здрав.

кликни тука да видиш зошто не си тоа што мислиш, а всушност си воа...Shqiptar so V-13.

наполно те разбирам дека не си здрав....
кликни тука да видиш зошто не си тоа што мислиш,а всушност си воа...Shqiptar so V-13

Сега носеле V13 или не носеле Македонските војници во Британија.

Не менувај правец, заради тебе цела тема зеде погрешен правец!

Кажи! Еднаш викаш Римските војници биле Македонци! Потоа викаш дека биле Арапи, потоа викаш дека v13 не носеле, па носеле ама не биле македонци, па биле македонци и носеле v13, и коа дојде до албанците станаа арапи?

Дај посериозно те молам! Да го разрешиме овоа.

Ја знам дека Братот, ќе ургира и ќе си го кажи своето, а особено Силен.

Еј пародија е дечково бе!

Знаеш кој е проблемот, што и кинески гени има во Британија, има и Новозеландски, можда ќе има и марсвоски, ама гените на мртвите војници за кои ти викаш дека се Македонци и Македонски, се тие, колку ти и да не ги прифалаш, колку и да не се поклопува со твојата концепција, колку и да не иде во прилог.

Со гугл историја почна да се занимаваш. И што ти кажаа линковите?:)
Моеш да напишеш и Roman soldiers from MARS, и пак ќе ти извади десетина линкови. Ама V13 е древен ген, а го носат и Македонците, и извини што тоа ги праи албанците древен народ, ти се извинувам во име и на Круцијани и Батаглија и Перичич и оној Русинот, и Насер Дурмиши, ИЗВИНИ... Ќе ни простиш ти, пошо гледам го форсираш Ристета(христос)...

Извини што цел свет е против тебе, или ти си против него...:je:

Edit - Misirkov

Kако можеш да кажеш дека и Албанците се древен народ????? Па нели во претходните поста пишуваше дека СТЕ ПОТОМЦИ на ИЛИРИТЕ (што е смешно), а сега збориш дека Албанците се древен народ...навистина не те разбирам.

Што сакаш да докажеш Дали Албанците се потомци на Илирите или ТИЕ се Народ кој постоел пред,за време и после владеењето на Илирите???? :tapp:

Не можеш да споредуваш некој древен народ кој постои под тоа име над 2000 години-Македоници, Кинези, Хиндуси, Египетќани, со некој кој тврди дека се Потомци на некое славно кралство кое владеело на нејзината денешна територија, А СЕ РАЗЛИЧНИ.....народ кој постоел во периодот пред нашиот век,и племе кое потекнува од средниот век.:toe:

Ќе ни простиш ти, пошо гледам го форсираш Ристета(христос)...
Извини што цел свет е против тебе, или ти си против него...:je:

опа...
да форсираш е едно (она како ти што го правиш),а да кажеш нешто што е објективно,е сосема различно.

кој против кого е против?

ќе сублимирам...

На многумина им боде очи тоа што е запишано во историјата.
Си го преправаат и објаснуваат како сакаат,како им одговара.

Што е проблемот да се цитира кој што напишал,без да се лепат после тоа етикети?

Ако Флавиј напишал дека Самарјаните го направиле првиот храм во времето на Александар Македонски,кој на тоа место ПРЕТХОДНО,оставил свои ВЕТЕРАНИ-ВОЈНИЦИ....
форсирање или нешто друго?
Македонците сигурно ги измешале гените со тие таму,не биле гејци како оние од Атина.

тоа е мојата историја...

други напишале дека Бану Гашан од Јемен,со ново име Ал-Арнаути,се преселиле во Албанија.
Јеменците ги измешале гените со оние од онаа страна од Шара.
После дошле и арапите од Сицилија,пак од онаа страна од Шара.
После довлечкани биле и Кавказци,Курди,Монголи и кој се не,пак на истите територии.
тоа е твојата историја.

тебе ти изгледа привидно тоа што се однесува за против,бидејќи немаш врска од многу работи и треба повеќе да научиш.

п.с...
обавезно да рапортираш овде,што ти одговори Бирд во врска со
E1b1b1a кој го има кај Бајаш Романи и во Италија?

дали Ромите се Рома (Рим)?
дали Рома (Рим) се Роми?

како тоа Шкипот е од исто стебло со Ромите од Хрватска?

ова не е нафрлање,висока наука,генетика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom