Ми смо Албанци друже, ипак сме прифатиле референца.
Етнолошки сме наследиле мејнстрим етнолошки илирски елементи. Тоа е
:pos2::pos2::pos2:
како може некој народ нешто да наследи од ДРУГ народ и после да вика ние сме потомци на нив..........
кажи ми едно како може Албанците да бидат Илири или Дарданци....кога тоа се 3 посебни народи???Немој да ми кажеш само дека со текот на вековите сте се менувале,првин сте биле Илири,па Дарданци,сега сте Албанци и !

друго гледам пиша некој факт за старогчкиот јазик,,,никој не негира дека не се зборувал старогрчки тогаш,што не значи дека сите биле староГрци(термин прифатен по создавањето на Грција како држава),кажи ми дали после некое време одредени држави во Африка кој зборат на француски јазик,ЌЕ БИДАТ ФРАНЦУЗИ,дали Бразилците или Аргентинците, после некое време СПОРЕД твоите тези,ЌЕ БИДАТ португалци или шпанци???????
ако знаеш толку историја ќе знаеш дека и Грција-како официјано име се појавува од 19 век,по стекнувањето на нејзината независност 1831,пред се поради англиските и германските интереси на Балканов....
Дали знаеш пред тоа КОЛКАВА била Грција и КАКО се викала?????
Дали денешниот грчки јазик е ИСТ со тој старогрчкиот??
Зашто во периодот пред и после втората светска војна ги убиваат,иселуваат и подоцна асимилираат секој кој се нарекувал МАКЕДОНЕЦ???
па нели според нив Македонија е дел од Грција?/па зашто такви работи им правеле на тие што се декларирале како Македонци??
Зашто до 1980 год зборот Македонски,Македонци бил забранет од нивната влада.а подоцна одеднаш прифаќаат дека се и Македонци и Грци??
Зашто тој период на Александар и Филип се вика хеленски период,а не МАКЕДОНСКИ?????
многу празни зборови пишуваш и не разбираш дека во денечно време ПОСИЛНИОТ ја пишува ИСТОРИЈАТА
врз која основа докажувате дека сте "потомци"(многу смешен израз и мислење) на Илирите,со фактот дека биле на територијата на денечна Албанија...што треба тогаш да кажуваат Хрватите,Босанците и Црногорците,бидејќи скоро 80% од територијата на Илирите се наоѓала на нивните простории?????
овој факт вие си го присвоивте задниве 10 год..видовте дека никој не се буни па си рековте ај и ние да си напишеме своја постара историја

и многу е ГЛУПО ти или некој Албанец да пишува за МАКЕДОНСКАТА историја,кој и самите не знааете од кој век потекнувате,дали сте потурчено население,дали сте илири итн,,,,не можеш со Политика или НА СИЛА да измениш нешто,без разлика дали ти се допаѓало тоа или не!!!!!!
и пак ќе ти појаснам Македонија како држава,регион автономна покраина постоела 2500 год,а со тоа постоеле и Македонците,,,што правиме со вас кои како Албанија и Албански народ се јавувате од 1919год?????/