Идеја за формирање на навивачка група ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Ако гледаме така имамме веке и Фаланга, имаме и Лавови!:toe:

А за водачи на вакви проекти, мора да биде АМС и никој друг, и џабе не трескај ке сме биле по владино раководство или шо ти знам какво, затоа што премногу сте влезене ви филм ВМРО или СДСМ.
Мене ама преку чичовиот ми кој ке бил на чело на владата, АМС ке биде само контрола за делење влезници, за делење реквизити, за делење дресови, итн итн.....
Значи не е за песни или стихотворби кој ке измислувал, туку кој ке го организира сето тоа, а искрено во таа работа најдобро би се снашле АМС, а за песните и другите работи, тоа ке може секој кој што ке сака фино лепо да си се напише и да се предаде на таканаречена проценка!:toe:
За време на натпреварите, да АМС одбере, еве некабиде процентуално од сите навивачки групи, водачи и така тоа нека оди!

Навивачки групи да водат ваков проект НЕМА ШАНСА!
значи ја ќе бидма ЧЛЕН на АСМ,а не на некоја ОБЕДИНЕТА група која ќе навива за МАКЕДОНИЈА???
па тогаш нека не се вика ОБЕДИНЕТА НАВИВАЧКА ГРУПА,нека се ви ПОДРЖУВАЧИ на МАКЕДОНИЈА:salut:
дали ти знаеш нешто за НАВИВАЧКАТА култура,или само тресеш зелени,,отиди во која било држава за твојот предлог ЌЕ ТИ СЕ СМЕААТ.навивач/ултрас не си АКО СИ ЗАВИСЕН ОД НЕКОГО а поготово од владина институција...се разбира ако си навивач,а ако си СЕМКАР тогаш барај таква подшка и седи си на јужна а не позади гол,каде што му е местото на секој НАВИВАЧ

значи ја ќе бидма ЧЛЕН на АСМ,а не на некоја ОБЕДИНЕТА група која ќе навива за МАКЕДОНИЈА???
па тогаш нека не се вика ОБЕДИНЕТА НАВИВАЧКА ГРУПА,нека се ви ПОДРЖУВАЧИ на МАКЕДОНИЈА:salut:
дали ти знаеш нешто за НАВИВАЧКАТА култура,или само тресеш зелени,,отиди во која било држава за твојот предлог ЌЕ ТИ СЕ СМЕААТ.навивач/ултрас не си АКО СИ ЗАВИСЕН ОД НЕКОГО а поготово од владина институција...се разбира ако си навивач,а ако си СЕМКАР тогаш барај таква подшка и седи си на јужна а не позади гол,каде што му е местото на секој НАВИВАЧ
Мислиш дека само на запад има навивачи? Не си во право :nenene: јас одам на јужна доста често и тоа не за театар туку за да навивам и пред се за да го гледам мечот,зашто реално позади гол неможеш да добациш до другиот посебно со шипките пред тебе,порано сум одел на запад,сум викал 90 минути,сум пцуел ама ништо не сум видел така да ништо не први тебе поголем навивач од мене :smir:

Мислиш дека само на запад има навивачи? Не си во право :nenene: јас одам на јужна доста често и тоа не за театар туку за да навивам и пред се за да го гледам мечот,зашто реално позади гол неможеш да добациш до другиот посебно со шипките пред тебе,порано сум одел на запад,сум викал 90 минути,сум пцуел ама ништо не сум видел така да ништо не први тебе поголем навивач од мене :smir:
Навивачка група е секогаш позади гол. Тоа е непишано правило. А на Јужна не се навива, може одвреме навреме да се скандира нешто

кој спомна запад??ја само напишав дека НАВИВАЧИТЕ треба да навиваат од позади гол??/

Навивачка група е секогаш позади гол. Тоа е непишано правило. А на Јужна не се навива, може одвреме навреме да се скандира нешто
ете го мојот одговор!!!

Добро бе брат а ако се прошири таа навивачка група??? Како ќе ги собере сите на запад или исток,знаеш ли колку навивачи бројат Комити? :toe: Битно е како што стои во насловот да се обединиме па дали ќе навиваме од југ,запад или север тоа е најмалку важно :olee:

neam neso mn mn vreme da sedam po forumive ali kolku so 4itav muabetive fakt e deka sekogas ke ima r4ki pomegu navivackite grupi...a ako nekogas se formira takva grupa za navivanje koga ke igra makedonija(daj boze)...kad tad ke se napravi nekoj incidnet i ne samo sto ke se izbrukame ko navivaci nego ke ja izbrukame mkd mn normalnO!...poso takov ni e mentalitetot....a ko si iam 4itano deka od staro vreme uste ni imaat nekoja flreno kletva za da ne mozeme da se obedinuvame odnosno da ni se desaavaat vakvi stvari i taa ke traela negde do 2020( otprilika ne me fakajte za zbor)...ja sepak mislam deka koga ke se promeni narodot odnosno mentalitetot o4igledno bi bilo deka ke ima tako obednivanje .....a ne ko so e sega .Ali ne e samo do komitite site se takvi i onie koi sakaat da si navivaat ne mozat bidejki sekoj navivac (zboram za hooligan/ultras)e zeden za incidenti ....ali pozelno bi bilo barem koga igra mkd toa da go nema nego da im odrzime lekcija za navivanje deka znaeme da navivame!!! ajte pozz sega do site:wink:

На јужна владее чудна старска “хејтерска“ атмосфера. Тоа дедовците пљукаат по све, пошто кај нас е прифатено некое непишано правило дека на стадион се иде за пцуење. :tapp: Затоа никој никад не навија, туку сите мрчат за нешо, пцујат и се нервираат. Промашен е концептот на стадион на јужна.

Ама да не праќам линкови од некои од светските стадиони, знаете Ливерпул пред и по утакмица како изгледа нели? Цел стадион пее јул невер уок алоун. Не знам зошто, ама мислам дека ние сме таков народ, различен, и додека мнозинството на јужна не биде како тоа на запад, фанатично, нема да се создаде ни атмосфера за навивање. Можеби со едно вакво обединување на нвивачки групи тоа ќе биде возможно, иако искрено се сомневам дека целава идеја е изводлива.

А бе не се криви лујџето...таков ни е менталитетот!!!
Кај нас во Прилеп некој ако праша кај е Зоран (на пример), соговорникот че одговори: Пичкаму мајчина, се немаме видено одамна!!! А многу се поштоваа и не дека му кара него ама така се вели...:vozbud:

А на стадион пак...да се скиниш од смеа!!! Се кара по сите дури не дадат гол...ама верувај стимулативно му делува:vozbud:!!! А после следува задолжително скандирање : името+мајсторе, Победа Прилеп и т.н.!!!

Не му замерувајте на старите шо се испиздени и мрча мадина на стадион, туку на младите шо ида во мал број!!!

По најавите дека е формирано здружение, односно навивачка група "Обединета Фаланга" која ќе ја поддржува македонската репрезентација во сите спортови, и откако бевме поканети на првиот состанок, ние Комити Скопје го објавуваме следново...
http://komiti.org/вести/Известување

По најавите дека е формирано здружение, односно навивачка група "Обединета Фаланга" која ќе ја поддржува македонската репрезентација во сите спортови, и откако бевме поканети на првиот состанок, ние Комити Скопје го објавуваме следново...

А кој стои како прв човек во организирањево ако се знае ? Инаку подобро име е да бидат само Обединета Македонија а не Фаланга ;)

Браво. Вери лајк. Секогаш ме фасцинирало тоа што Комити кога најмалку очекувам се спротиставуваат на некои работи. Не можам да пронајдам политичка позадина на ова иако искуството покажало дека 98% од работите во нашето македонско општество се политички или едноставно профитерски инспирирани.

Доколку се работи за цврст став на Комити, алал вера.

392843_10150388301821450_601776449_8431101_1919067480_n.jpg
Новите шалови на дел од Чкембари изработени за Србија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom