Идеја за формирање на навивачка група ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ова е само за у театар!:kesa:
Еј мајката абе вие знаете ли дека Гоне и компанија Комити го измислија навивањето!!!! А знаете ли?????
:pos::pos::pos::pos::kesa:
па да де ја РЕАЛНОСТА ја покажувам НА МАКЕДОНЧЕТО,некој ќе презема иницијатива,а другиот ЌЕ ПУКА СЕИР!!!ако тебе ова ти е толку смешни и за во театар,НЕ ОДИ на репрезентација и не пишувај за никакво Обединување,ЗАШТО ОВДЕ СИТЕ СТЕ ЗА ЈАДЕЊЕ ГОМНА,а НИКОЈ НЕ ДАВА ПРЕДЛОЗИ ЗА ОБЕДИНУВАЊЕ!!
и како што ги гледам овие постови,не ми е чудно ЗАШТО НЕМОЖЕМЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ!!!по се изгледа подобро е на репрез.СЕКОЈ ДА СИ ПЕЕ ПЕСНА ОД СВОЈОТ КЛУБ и да ги брани боите на својот клуб,да истакнува транс.за својата група и клуб,да прави инциденти од типот на град со град,навивачка група со друга навивачка група итн а МАКЕДОНИЈА кој ја е.........:tapp:!!!
---гледам постираше дека ова е за во театар,ЗАШТО НЕ ОДГОВОРИ дали тоа е ТОЧНО или измислица од НАЈАКИТЕ и НАЈДОБРАТА група КОМИТИ...за инцидентот со Јохан...ДАЛИ НЕКОЈ ДРУГ ГИ ПОДРЖА КОМИТИ,???НЕ.........и еве ти уште еден факт освен Комити(Јохан,Македонски херои,Александар, револуцинонерите од ВМОРО,Слобода или СМРТ,Вергини и лав),Чкембари(еден или два) и Војводи( револуционерите од ВМОРО) НИЕДНА друга група НЕМА ТРАНСПАРЕНТИ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!!:kesa:
извини што ќе те разочарам но во 1990/91 постоеја две навивачки групи Комити и Чкембари(зборам за АКТИВНИ и ВО БРОЈНОСТ,а не на лист хартија или договорени во кафана дека постојат)--не сум сигурен за Мајмуни и Војводи(ако сум згрешил поправете ме:smir:)

па да де ја РЕАЛНОСТА ја покажувам НА МАКЕДОНЧЕТО,некој ќе презема иницијатива,а другиот ЌЕ ПУКА СЕИР!!!ако тебе ова ти е толку смешни и за во театар,НЕ ОДИ на репрезентација и не пишувај за никакво Обединување,ЗАШТО ОВДЕ СИТЕ СТЕ ЗА ЈАДЕЊЕ ГОМНА,а НИКОЈ НЕ ДАВА ПРЕДЛОЗИ ЗА ОБЕДИНУВАЊЕ!!
и како што ги гледам овие постови,не ми е чудно ЗАШТО НЕМОЖЕМЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ!!!по се изгледа подобро е на репрез.СЕКОЈ ДА СИ ПЕЕ ПЕСНА ОД СВОЈОТ КЛУБ и да ги брани боите на својот клуб,да истакнува транс.за својата група и клуб,да прави инциденти од типот на град со град,навивачка група со друга навивачка група итн а МАКЕДОНИЈА кој ја е.........:tapp:!!!
---гледам постираше дека ова е за во театар,ЗАШТО НЕ ОДГОВОРИ дали тоа е ТОЧНО или измислица од НАЈАКИТЕ и НАЈДОБРАТА група КОМИТИ...за инцидентот со Јохан...ДАЛИ НЕКОЈ ДРУГ ГИ ПОДРЖА КОМИТИ,???НЕ.........и еве ти уште еден факт освен Комити(Јохан,Македонски херои,Александар, револуцинонерите од ВМОРО,Слобода или СМРТ,Вергини и лав),Чкембари(еден или два) и Војводи( револуционерите од ВМОРО) НИЕДНА друга група НЕМА ТРАНСПАРЕНТИ ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!!:kesa:
извини што ќе те разочарам но во 1990/91 постоеја две навивачки групи Комити и Чкембари(зборам за АКТИВНИ и ВО БРОЈНОСТ,а не на лист хартија или договорени во кафана дека постојат)--не сум сигурен за Мајмуни и Војводи(ако сум згрешил поправете ме:smir:)

Majmuni postojat od 1997 godina kako navivacka grupa,no prdedhodno postoea Markovi Vnuci koi organizirano navivaa od 1987 godina ,na natprevarot Borec- Pobeda vo Veles,a isto taka bea prisutni na prvoto derbi vo prvata makedonska fudbalska liga Pobeda- Vardar 1:1,smesteni zad golot na juznata tribina!Dolgo vreme go imaa i najdolgiot transparent (nekade okolu 30m) Markovi GONG Vnuci

Ne znam sto ima smesno i so e za u teatar tuka gone 87 ubavo si kaza.Izglea ti si za u teatar!!!Samo gone 87 so tebe ne se slagam za vodzite.Kako prvo dokolku nema vodza ja ke pocnam da peam abre makedonce, ti ke pocnes izlezi momce pravo na terasa drug nesto treto i kako ke peeme???Treba da ima barem 2-3 koj ke ne vodat a uste 5-6 dusi koa ke ne organiziraat za maici, salovi, dukseri...itn
Ama u drzavava na domasni natprevari od MFL ligata stadionot e prazen kade sto karta ti e 100 denari i pomalce a na reprezentacija retko koj ke dade 100 evra a so tie pari karti na sekoj natprevar se kladam nema da bidat obezbedeni!!!Ke treba pak da plaka taka da...
НИЕДНА група во светот која навива за репрезентација нема воџа,туку има неколку души кои ПРАВАТ СЕ,значи реално е песната да почнува од тие!!!!!!!!
И ШТО ЗАКЛУЧИ;НЕ Е ВОЗМОЖНО КАЈ НАС ДА ПЕЕМЕ ЕДНА ПЕСНА(бидејќи ќе биде во стилот,еј овој не е од НАшите,дај ние да си фатиме друга песна:tapp:,е тоа е КАЈ НАС ПРОБЛЕМОТ)
ако некој почне песна ТРЕБА сите да се приклучат,па после откога ќе се испее таа песна,нека почне друг со некоја друга...СЕ Е ДО СВЕСТА И ПОЧИТА кон другите но како што идат времињата течко да се оствари тоа(типичен пример ти е ,кога ќе се запее абре македонче,80% од трибината те гледа што им е на овие филмот,што ни се криви Албанците итн:tapp:.)..
а како што гледам овде дебатираме 10 души и СИТЕ само ПЛУКААТ и јадат гомна а 2/3 ца ПРЕДЛАГААТ нешто,кој ли знае на трибина што ќе биде кога ќе бидеме над 1000:tapp::tapp:
Заклучок:НЕ Е МОЖНО ОБЕДИНУВАЊЕ се додека постојат типци кои уште :drk:аат на Звезда и Партизан,типци кои ЦЕЛ живот се против Комити(на клупско ниво ОК е,но на репрезентативно :tapp:,типци кои немаат доволно свест за ЗАЕДНИЧКО НАВИВАЊЕ

Majmuni postojat od 1997 godina kako navivacka grupa,no prdedhodno postoea Markovi Vnuci koi organizirano navivaa od 1987 godina ,na natprevarot Borec- Pobeda vo Veles,a isto taka bea prisutni na prvoto derbi vo prvata makedonska fudbalska liga Pobeda- Vardar 1:1,smesteni zad golot na juznata tribina!Dolgo vreme go imaa i najdolgiot transparent (nekade okolu 30m) Markovi GONG Vnuci
фала што ме исправи:smir:но сепак не се МАјмуни,туку Маркови Внуци,но важно е што ПОБЕДА им била опсесија!!

abe braka ovaa rabota mnogu tesko mozi po nekoja godina a sega po slucuvanjta vo hrvatska ne mi se verva edinstvena nadez za nekakvo obedinuvanje mozno e samo po natprevarite vo polska sega vo septevmri ako i tamu nema sloga protiv grcite togas ne barajte barem uste deset godini a toa da nema trensparenti od navivackite grupi mi se svika edinstveno so patriotska sodrzina i znamina da no sepak mnogu tesko ovaa rabota ne mi se verva deka e mozna mnogu ste preceneti vie skopjanite pa zatoa ne veruvam i vprocem na utakmici od prvenstvo da se tepame :tapp:a za reprezentacija zaedno da vidam da nevervam :toe: no sepak dobra e idejata :helou:

abe braka ovaa rabota mnogu tesko mozi po nekoja godina a sega po slucuvanjta vo hrvatska ne mi se verva edinstvena nadez za nekakvo obedinuvanje mozno e samo po natprevarite vo polska sega vo septevmri ako i tamu nema sloga protiv grcite togas ne barajte barem uste deset godini a toa da nema trensparenti od navivackite grupi mi se svika edinstveno so patriotska sodrzina i znamina da no sepak mnogu tesko ovaa rabota ne mi se verva deka e mozna mnogu ste preceneti vie skopjanite pa zatoa ne veruvam i vprocem na utakmici od prvenstvo da se tepame :tapp:a za reprezentacija zaedno da vidam da nevervam :toe: no sepak dobra e idejata :helou:
Gresis deka nie skopjani sme preceneti:nenene:
Od kaj si dosol do ovoj zaklucok??? Ti najverojatno si od drug grad pa ne ti odgovaraat pesnite za drugite gradovi( ali toa e klupski plan RIVALSATVO) mislis mene mi odgovara vie koga peete Da vi se vrati 63.......
Ali toa se sudiri na domasno nivo i van teren toa nema nikakvo znacenje. Razlikata megju nas SKOPJANI i vas e sto nie ne se zamarame so vas. Vie studirate tuka (jas studiram so mngu od drugi gradovi) i nas toa voopsto ne ni smeta nitu pak se zamarame koj od kade e. No toa ne e slucaj na drugite mesta (nema grad kaj sto ne sum bil a kaj sto sum nemal neprijatni iskustva samo zosto sum od skopje:), pr.Ohrid:)) VIE IMATE KOMPLEKS OD SKOPJE koj treba da si go resite pa togas ke muabetime za formiranje navivacka grupa OBEDINETA MAKEDONIJA

Бад Блу Спајдерс првата навивачка група во Штип се појавува во 1987,подона се преименува во Македонска Фаланга во 1989,за да на крај стои името само Фаланга...!

Lele mi se diga kosava od debili ko tebe u picku materinu:)
Pa gledas li be sto zboris???
Pa koj se najbolje ako ne KOMITI, ne vikam deka vie Ckembari ste mnogu nazad ali ti vikas KOMITI se preceneti. Jas te prasuvam kako go zakluci toa? Pogledni ja temata. Nie pisuvame idei, pricini, zosto i kako bi se odvivalo ova formiranje na navivacki grupi, a vie od drugive gradovi (osven Mitico i vojvodi) edna idea nemate dadeno tuku samo plukate po nas (pr. gone pisal strana i pol a ovoj tamu mu vika bravo decko samo za u teatar si a ne dava odgovor na prasanjata koi se pravedno postaveni.
Toa sto si go pisal za bitola moze da se vidi od nasite gostuvanja tamu http://www.komiti.org/gal1/gallery2/main.php?g2_itemId=930&g2_imageViewsIndex=1,http://www.komiti.org/gal1/gallery2/main.php?g2_itemId=934&g2_imageViewsIndex=1,/www.youtube.com/watch?v=aNjDzkSiTpQ. Eve vidi i sam:)
I dosta samo serete za skopje tuku daj pisete nesto za obedinuvanje. Kazi dali nekad sme ve isprovocirale na mec vo skopje koga igrala makedonija??
A zamisli makedonija da igra vo bitola i da dojdeme nie da navivame. Pa normalno e deka ke go jadat tie sto se pomalku ali nie nemame provincisko odnesuvanje koga e reprezentacija vo prasanje za razlika od VAS!!!!!!!!!!!!!! (sto moze da se vidi od postovite na temata).
I dosta plukate po KOMITI pa se znae koj vo makedonija, aj vidi dali nie sme rekle nesto protiv ckembari NE, samo vie jadete gomna. Zatoa decko preispitaj se malku sto pisuvas posto za dobrotro na makedonija e da se obedinime.

P.S. Ova e odgovorot na gluposta sto goran16 mi ja pisal na profil:):)

dobro de i so morase ova da go pisis vo temava deteto arno ti pisa na profil ne kako vas ja spoebavte cela tema i posle bitolcani imale kompleks so skopjani daj molimte ne provociraj i ne prepukavaj na temata

Па во Македонија, кој почна прв со организирање бодрење на еден клуб, ајван еден? Штипска Фаланга случајно да не беше прва:tapp:
mozi off topic ama kolku za info ne bese ni falanga ni komiti ckembari bea prvi so si navivaja organizirano ete si imas internet i mozis komotno da se informiras oti znam ke prasas ne sme navivale togas so trans a imalo i koj bil napraen 1986 znaci od postoenjeto na ckembari a ako ne se lazam vie ste 87:toe: http://mk.wikipedia.org/wiki/Чкембари

se gleda koj kopleksi je eba temata mi stavas tamu kako komiti bile vo bitola a jas drugo ti pisav na profil za da ne ja zaebeme temata i so sega jas treba da stavam video od nas vo skopje e toa ste vie :drk: sega tie jasno i ne plukav po nikogo samo dadov moe viduvanke na rabotite i ja pozdraviv idejata a ti ne znaes kaj teras be coek:nenene:i nikoj ne spomna navivacka grupa pa posebno vasata jas rekov opsto sto e misleketo za skopjani e sega ako ve boli vistinata toa e druga rabota:toe:

Смирете живци.

Супер идеја на кој му текнало “АЛАЛ МУ ВЕРА“.

Е сега само едно не ми се свига, а тоа е шо се предлага да навивачките групи го водат целиот проект. Ако е така тогаш мислам дека не бидува работа.

Некој овде спомна да водачот на овој проект биде неутрален. Добра ИДеја!!!

Според мене мислам дека најдобро ке биде да тоа биде Агенцијата за Млади и Спорт. Така што тие би биле одговорни и за “мир у куќа“. Понатаму.......

Да се направи членаринска карта од според мене идеални 100 евра годишно!
Со тоа би се се направиле посебни картички на кои би биле вметнати Име и Презиме на навивачот (може да се направат и електронски но со оглед на скапотијата мислам дека нема да може електронски). И така со тие карти би се влегувало на стадион без претходно бркање по карти за Западна или Источна!

Во таа цена би била вметната цената за билетите за цела година.
Друго со тие пари ( кои мислам дека се доволни (100 евра)) би биле доволни за сите билети за цела година на нашата репрезентација, плус да се изработат навивчки дресови во некоја пр.Штипска Конфекција:smir:, и сите навивачки реквизити.

За оваа идеја треба и малку реклама.
Така да сето ова да биде во рацете на АМС, и тие да се ангажираат да сето ова се промовира на накоја од нашите телевизиски куќи (пр. Сител, А1, Канал 5 и др.)

За песните кои ке се пеат освен оние стандардните кои се пееле до сега да се измислат нови, така да би се испракале во Агенцијата за Млади и Спорт, и таму би се бирале кои песни ке се пеат на натпреварите.

За сите гостувања освен оние 100 евра за членаринската карта да би се доплакало плус некој симболична сум на пари (ипак се тоа трошкови а и така би било по примамливо за АСМ)

На ред дојдоа инцидентите и препукувањата на навивачките групи.

Овој ред како шо кажав најдобро би било да го води АСМ.
Така да секој оној кој би направил инцидент би му била одземена членаринската карта, и со тоа би му се забранило да влезе на стадион, така да би му дошло како еден вид на суспензија на одреден период, без право за вракање на парите за истата карта!:toe:

Така мислам најдобро би било, башка нема да има фаворизирање на навивачките групи, или нивно промовирање за некоја си заслуга и кредити!:toe:

За името добра е идејата Фалангата на Александар или она другото не се секавам како беше, но мислам дека може и тоа со некоја си Телевизиска Кампања како шо беше за дресовите и нивната креација (шо ни ебаа мамата демек тие би биле одигиналните дресови) така да се направи и за името. Башка малку повеке и би си промовирала таа идеја и би побудила барем малку национално чуство кон РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА!!!:smir:

Добро би било исто така и едноставно и препознатливо името Фаланга!
Арно ама веке имаме такво име! (ние штипјаните сме си така)

Така еве го мојот предлог:

МАКЕДОНСКА АРМИЈА!
:smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir::smir:

И уште еднаш ке го повторам мојот пост пишан од претходно!

Значи нема шанси некоја навивачка ГРУПА или 2 - 3 навивачки групи да го водат овој проект.
Ова мора да биде во рацете на Агенција за Млади и Спорт!:toe:

Така е бе брат...кој можи да биди непристрасен при делењето на влезници?!?!?! Ако одредена навивачка група има раководна улога секако че го злоупотреби тоа. Можи е банален пример ама сепак тоа е вистината!!!

ПОТРЕБЕН Е НЕКОЈ ШТО ЧЕ ИМА УЛОГА НА КООРДИНАТОР, а најдобро е тоа да биди некој што ионака помага при гостувањата на сите навивачки групи за репрезентацијата (АМС)!!!

Еве го ДРЖАВНОТО ЗНАМЕ на првенствен натпревар во ПП!!!

:salut:ПРИЛЕП ЈА САКА МАКЕДОНИЈА:salut:

:toe:МАКЕДОНИЈА НЕ ГО САКА ПРИЛЕП:toe:

Attachments

• user10815_pic15564_1241892933.jpg
    user10815_pic15564_1241892933.jpg
    27,2 KB · Прегледи: 2
што има врска Скопје,со Обединета Група.............како што пишувате глупости се повеќе не ве сметам за озбилни за ваква идеја!!!значи сакаш да кажеш Ако има Навивачи од Скопје,тогаш е тешко да се оствари оваа идеја???Со ова се покажува делбата што постои помеѓу МАКЕДОНСКИОТ НАРОД:::Ако толку не сакате да има навивачи од СКОШЈЕ(кои се 70% од МК-тифо сцена) НАПРАВЕТЕ таква обединета група,и ставете анекс,во кој ќе пишува ЗАБРАНЕТО за СКОПСКИ нав.групи бидејќи ПРАВАТ само проблеми и провоцираат:toe:
дали овде некој ЗНАЕ НЕШТО да напише за тоа како ќе се организира,финансира и функционира групата,без да спомне Скопје,Комити итн:smir:

Така е бе брат...кој можи да биди непристрасен при делењето на влезници?!?!?! Ако одредена навивачка група има раководна улога секако че го злоупотреби тоа. Можи е банален пример ама сепак тоа е вистината!!!

ПОТРЕБЕН Е НЕКОЈ ШТО ЧЕ ИМА УЛОГА НА КООРДИНАТОР, а најдобро е тоа да биди некој што ионака помага при гостувањата на сите навивачки групи за репрезентацијата (АМС)!!!
ПА НЕЛИ Е ПЛАНОТ ОБЕДИНЕТА ГРУПА.што значи ти за таа утакмица не гледаш своја или друга навивачка група.ТУКУ ГЛЕДАШ ЗА СИТЕ ЧЛЕНОВИ да ОБЕДИНЕТАТА ГРУПА ДА ИМА ВЛЕЗНИЦИ!!!не ни е ваков менталитето и затоа не може да се ОГРАНИЗИРАМЕ ВО ЕДНА ГРУПА.....ЗНАЧИ на МК репрезентација ти во тој момент "забораваш' за својот клуб и група,и ГЛЕДАШ ДА ПРИДОНЕСЕШ ШТО ПОВЕЌЕ ЗА ОБЕДИНЕТАТА ГРУПА и за МАКЕДОНИЈА!!!!

И уште еднаш ке го повторам мојот пост пишан од претходно!

Значи нема шанси некоја навивачка ГРУПА или 2 - 3 навивачки групи да го водат овој проект.
Ова мора да биде во рацете на Агенција за Млади и Спорт!:toe:
Македонска Армија веќе има,не група,но АРМИЈА на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и малку глупо ќе звучи,не мора да земате инспирација од Тартан Армијата на Шкотите,треба да биде нешто наше национало и историско Македонска фаланга,Македонски лавови,Лавовска фаланга(ова не се мислени фрази) туку ..нешто во тој стил
за ОВА во никој случај НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ,значи на некој начин таа група ќе биде под директива на власта(било која) и е апсурд од страна на навивачка култура ДИРЕКТНО да бидеш под капата на власта(може таа да помогне за одредени утакмици и ситуации,но и во ова не се сложувам,но бидејќи сме мала и неразвиена земја,добро би дошла такава помош)
епа ако не 2-3 навивачки групи кој ќе ја води таа група,тогаш нека ја води Премиерот,Претседателот,Собранието,Владата,НЕВЛАДИНИ организации итн.....да не е ова за во театар:toe:ЗАШТО ТОГАШ ЌЕ СЕ ВИКАМЕ НАВИВАЧКА ГРУПА???за друг да ја организира и води,а не самите навивачи??значи некој ќе пее,учествува во кореографии,измислува песни,ќе прави транс,,,а некои т.е.ГЛАВНИТЕ ќе си седат на Јужна???
релано гледано од навивачки аспект,во челните позиции треба да бидат членови на некоја навивачка група,која пред се е бројна,група што имала разни искуства,како од правење на транспаренти и кореографии.,измислување на песни,единствено организирање,барање на спонзори,автобуси, купување на влезници..а тоа се неколку групи во Македонија што можат да го понудат,,,не може тоа да го прави некоја "тазе' група кој својата креативност ја презема/КОПИАРА од youtube,а пред се од нашиот северен сосед:nesum::uvo:

Македонска Армија веќе има,не група,но АРМИЈА на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА и малку глупо ќе звучи,не мора да земате инспирација од Тартан Армијата на Шкотите,треба да биде нешто наше национало и историско Македонска фаланга,Македонски лавови,Лавовска фаланга(ова не се мислени фрази) туку ..нешто во тој стил
за ОВА во никој случај НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ,значи на некој начин таа група ќе биде под директива на власта(било која) и е апсурд од страна на навивачка култура ДИРЕКТНО да бидеш под капата на власта(може таа да помогне за одредени утакмици и ситуации,но и во ова не се сложувам,но бидејќи сме мала и неразвиена земја,добро би дошла такава помош)
епа ако не 2-3 навивачки групи кој ќе ја води таа група,тогаш нека ја води Премиерот,Претседателот,Собранието,Владата,НЕВЛАДИНИ организации итн.....да не е ова за во театар:toe:ЗАШТО ТОГАШ ЌЕ СЕ ВИКАМЕ НАВИВАЧКА ГРУПА???за друг да ја организира и води,а не самите навивачи??значи некој ќе пее,учествува во кореографии,измислува песни,ќе прави транс,,,а некои т.е.ГЛАВНИТЕ ќе си седат на Јужна???
релано гледано од навивачки аспект,во челните позиции треба да бидат членови на некоја навивачка група,која пред се е бројна,група што имала разни искуства,како од правење на транспаренти и кореографии.,измислување на песни,единствено организирање,барање на спонзори,автобуси, купување на влезници..а тоа се неколку групи во Македонија што можат да го понудат,,,не може тоа да го прави некоја "тазе' група кој својата креативност ја презема/КОПИАРА од youtube,а пред се од нашиот северен сосед:nesum::uvo:

Ако гледаме така имамме веке и Фаланга, имаме и Лавови!:toe:

А за водачи на вакви проекти, мора да биде АМС и никој друг, и џабе не трескај ке сме биле по владино раководство или шо ти знам какво, затоа што премногу сте влезене ви филм ВМРО или СДСМ.
Мене ама преку чичовиот ми кој ке бил на чело на владата, АМС ке биде само контрола за делење влезници, за делење реквизити, за делење дресови, итн итн.....
Значи не е за песни или стихотворби кој ке измислувал, туку кој ке го организира сето тоа, а искрено во таа работа најдобро би се снашле АМС, а за песните и другите работи, тоа ке може секој кој што ке сака фино лепо да си се напише и да се предаде на таканаречена проценка!:toe:
За време на натпреварите, да АМС одбере, еве некабиде процентуално од сите навивачки групи, водачи и така тоа нека оди!

Навивачки групи да водат ваков проект НЕМА ШАНСА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom