Идеална возраст за брак

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Vistinsko vreme za brak? Hm tesko prasanje. Jas poima nemam koga ke bide toa ali sigurno koga ke bidam spremna za toa, a toa ke bide.... poima nemam koga, ali za sekoj covek toa e individualno ali zivejte kolku sto mozete podolgo, pa posle vleguvajte vo bracnite vodi.:smir:

mislam deka takvi raboti ne se planiraat,edno e sto sakam a drugo sto ke mi se realizira, za takvi raboti obicno ne izleguva kako sto planirame..vazno e da go sakam premnogu i da sum sigurna vo toa sto go pravam....:back:

според мене за машко 30 години женско негде 26 ... тамам и двата да го имат изживеано животот

Мислам дека не постои одредено време за стапување во брак, тоа треба да се почувствува или едноставно да се создадат можности и околности за заеднички живот, желба и насоченост. Сепак бракот не е мал чекор и пред се мора да постои голема сигурност од двете страни и нормално љубов и подготвеност на сите обврски што ги сноси оваа институција.
Кога би морала да одберам кога, би се одлучила за заеднички вонбрачен живот на возраст од околу 24-25 години од чисто репродуктивни, љубовни причини и сопствени принципи.

не постојат правила за тоа кога да влезиш во брак, ама очигледно старосната граница е многу изместена нагоре од времето на нашите родители
па 26-28 год е некако најидеален период според мене

Се што е над 30 е многу. Нај убаво на 25 до 28 или 29

Непостои идеална возраст за влегување во брак, во денешно време прашањето би било кои се идеални услови за влегување во брак
Али според мене некаде околу 27год

Пред да одговорам, една мала забелешка: нели е посоодветно темава да биде на Дом и семејство?
Инаку, нема правило за соодветна возраст за брак. Во брак треба да се стапи кога личноста е емоционално, физички и материјално подготвена за таков чекор,
возраста (календарска) е релативна.

леле па вие многу сакате да се изживеете :pos2::pos2:!! што се мени тиче би се оженил само што ќе напунам 18.!! ама у секој случај најдобро би било 23 за мене а за девојка ми 25 пошто е постара:pos2::pos2:

Идеална возраст за брак не постои.Не постојат ни правила поврзани со него.Кога двајцата ќе се чувствувааат доволно зрело и спремно да го превземат тој чекор тогаш ќе стапат во брак.во секој случај не треба да се брза...

кога женската ке остане трудна :vozbud:

Не знам,ама јас сакам млад да се оженам 20-22 години!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom