- Член од
- 14 октомври 2010
- Мислења
- 5.155
- Поени од реакции
- 16.104
@MAJA 345 Не зборувам за секојдневни пораки од типот: Стана? Што правиш? Го гледаше филмот? Каде бевте вчера?... и сл. Некои пораки имаат приоритет, некои може да чекаат. Според мене, една смс не смее да остане без одговор подолго од ...ајде неколку часа. Ако е за договарање за некаде, за правење нешто (ова може да е дискутабилно, се надевам нема да злоупотреби некој) не смее да чека повеќе од неколку минути. На што личи се договараш со некој, а не ти враќа или не враќаш? Си чекате двајцата![]()
Се согласувам де.
Никој не вика дека мора одма да ми вратат или да ми се јават. Ако веќе стварно се во гужва, па ете, имаш 2 секунди да пишиш дека после ќе ми вратиш, така? Али битно да знам дека ќе следи порака, а не да си дремам ко некој идиот, а истиот си се лади и такво не го боли.
Пред некое време баш и пишав порака на другарка за итна работа што требаше да се договори за наредниот ден. Ништо не ми врати, и текна после два дена оттогаш да ми пише. Нити извинување, нити оправдување. И ај кажи ми, што да мислам за таква особа? Другарка ми е? Се секира дали јас ќе стигнам да си завршам работа наредниот ден? И најбитно, ти треба уопште таква особа во животот?
Епа не.

. Ама ми падна в очи ова со фб-во и морав да се искажам.
....