И/му пративте порака - не реплицира (кој е следен чекор?)

• Креатор на темата Креатор на темата Amateur
  • Време на започнување Време на започнување
@MAJA 345 Не зборувам за секојдневни пораки од типот: Стана? Што правиш? Го гледаше филмот? Каде бевте вчера?... и сл. Некои пораки имаат приоритет, некои може да чекаат. Според мене, една смс не смее да остане без одговор подолго од ...ајде неколку часа. Ако е за договарање за некаде, за правење нешто (ова може да е дискутабилно, се надевам нема да злоупотреби некој) не смее да чека повеќе од неколку минути. На што личи се договараш со некој, а не ти враќа или не враќаш? Си чекате двајцата :D

Се согласувам де.
Никој не вика дека мора одма да ми вратат или да ми се јават. Ако веќе стварно се во гужва, па ете, имаш 2 секунди да пишиш дека после ќе ми вратиш, така? Али битно да знам дека ќе следи порака, а не да си дремам ко некој идиот, а истиот си се лади и такво не го боли.
Пред некое време баш и пишав порака на другарка за итна работа што требаше да се договори за наредниот ден. Ништо не ми врати, и текна после два дена оттогаш да ми пише. Нити извинување, нити оправдување. И ај кажи ми, што да мислам за таква особа? Другарка ми е? Се секира дали јас ќе стигнам да си завршам работа наредниот ден? И најбитно, ти треба уопште таква особа во животот?
Епа не.

Следува неконтакт доживотен

Многу ме нервираат такви личности, како што спомна и Маја погоре, сум се нашла во неколку ситуации каде што имав потреба од неколку информации хитно, пишувам на дотичната, прибидејќи дотичната ја гледам онлајн....и дотичната седи онлајн доста долго време, а пораката као не ја гледа....и наравно, одговор следуваше наредниот ден...
Според мене секој има време неколку секунди да одговори, ама толку од културата на некои луѓе...
и не само за љубовни ствари, за општо зборам....
Најлесно е денеска игнор

Многу ме нервираат такви личности, како што спомна и Маја погоре, сум се нашла во неколку ситуации каде што имав потреба од неколку информации хитно, пишувам на дотичната, прибидејќи дотичната ја гледам онлајн....и дотичната седи онлајн доста долго време, а пораката као не ја гледа....и наравно, одговор следуваше наредниот ден...
Според мене секој има време неколку секунди да одговори, ама толку од културата на некои луѓе...
Најлесно е денеска игнор

А што ако некој се уклучил на фејсбук, во меѓувреме му се случува нешто непријатно и не може да ти одговори веднаш, потоа седнал на компјутер, видел дека си пишала али не му било до ништо, само се одлогирал? Битно испаднал човек и ти одговорил кога можел.

Последно уредено:

Најлесно е денеска игнор
Во врска со тоа што типката го направила јас лично не гледам некој проблем. И јас слично размислувам, едноставно, не сум на дугме. Ќе одговорам кога ќе ми одговара мене.

Иначе муабетот на темава беше, што кога некоја што ти се свиѓа ќе те изигнорира, а не вака за работа...

А што ако некој се уклучил на фејсбук, во меѓувреме му се случува нешто непријатно и не може да ти одговори веднаш, потоа седнал на компјутер, видел дека си пишала али не му било до ништо, само се одлогирал? Битно испаднал човек и ти одговорил кога можел.
а зошто ја стално ти пишувам а ти никогаш не ми одговараш?

Зборувам за такви на кои му пишуваш, не е битно за што и како, не читаат/ некогаш и ќе прочитаат па ќе остават takozvano seen и не одговараат, а во меѓувреме постираат милион работи на ѕид!
Ма ајде не му било таквото, денот де...кралиците и кралевите! Не викам за оние гњавачки муабети и досадувања, да се тегниш по 500 сати на нет!
Лично имам видено дека ја видел/а пораката и потоа направил/а unseen! Честа појава! И потоа добивам одговор после неколку денови...
Не, такви личности не ми требаат....
И, пак ќе си кажам денеска е најлесно да направиш игнор, пошто сме многу себични и мрзливи луѓе!

Ова со фб-во ви е :pos:
Стварно до толку се замарате со фб, аууу ??
Добро не ви вратиле, кренете ебан телефон јавете се ако е хитно.
Или од друга страна сигурно е нешто важно, сериозно, немат да пишам на фб.
За мометална потреба. А ако нештoто мојт да почекат сат/ден , почекајте де, не морат одма да се напниш и изнервираш.
Ако не ви вратат, пак ќе крените телефон. Толку е едноставно

Лелее seen ми напрај, не ми врати. Готово сега ќе се бесам. Глуп/а.
Смешни муабети ми се ова :pos:
Фб ти е онака, ладич. Да се позаебаваш ко ќе ти е досадно. Барем јас така го имам сфатено :)

Е сеа добро имат и таква тешка категорија ко мене на пример. Знам да се изгубам на моменти - ни на фб да пишам ни на тел да не кренам пошо во моментот имам некаква си "работа". Или знам да заспијам со остаен фб. То е веќе друга прича :D
Губење тоталка :D

Општо кажав, знам дека сум малце :oftopik:. Ама ми падна в очи ова со фб-во и морав да се искажам. :)

@Prince
И јас го нејќум фејсбуков, ама шо да прам се изнаучено преку него е! (n)
Ама ај кажи ти да и пишиш на некоја риба да речиме, и ти ја гледа пораката и ништо не ти праќа назад како ќе се осечаш жити све? :LOL:....
Или поконкретно, СМС еве, праќаш, ај на ФБ можда не гледат, ама СМС сигурно го гледат...и не ти вратит....не е одраз на некултура? Не мора диалози да се водат, ако не е пожелна комуникацијата си има начин како да се реши тоа, а не игнор....мислам детинесто е тоа...
Е сега повик е нај нај, ама тоа е за храбрите :icon_mrgr: - ова за љубавни причи...

има еден виц гласи вака- петелот се стрчал накај кокошката сакал да ја е.е и оваа си рекла ако трчам нема да ме стигне ке останам не е.ана ако стојам ке ме смета за курва најдобро ке се сопнам.
така и со пораките спонтано и природно треба да бидат.

Се согласувам де.
Никој не вика дека мора одма да ми вратат или да ми се јават. Ако веќе стварно се во гужва, па ете, имаш 2 секунди да пишиш дека после ќе ми вратиш, така? Али битно да знам дека ќе следи порака, а не да си дремам ко некој идиот, а истиот си се лади и такво не го боли.
Пред некое време баш и пишав порака на другарка за итна работа што требаше да се договори за наредниот ден. Ништо не ми врати, и текна после два дена оттогаш да ми пише. Нити извинување, нити оправдување. И ај кажи ми, што да мислам за таква особа? Другарка ми е? Се секира дали јас ќе стигнам да си завршам работа наредниот ден? И најбитно, ти треба уопште таква особа во животот?
Епа не.
Zato be Maja ,brisenje od listata na prijateli i cao prijatno.

Се планирам да му речам Баремseen мавни ми, да видам колку е саат. :LOL: нишо, пробаш еднаш, двапати, трипати,ако не упали готово чао пријатно.

@Prince
И јас го нејќум фејсбуков, ама шо да прам се изнаучено преку него е! (n)
Ама ај кажи ти да и пишиш на некоја риба да речиме, и ти ја гледа пораката и ништо не ти праќа назад како ќе се осечаш жити све? :LOL:....
Или поконкретно, СМС еве, праќаш, ај на ФБ можда не гледат, ама СМС сигурно го гледат...и не ти вратит....не е одраз на некултура? Не мора диалози да се водат, ако не е пожелна комуникацијата си има начин како да се реши тоа, а не игнор....мислам детинесто е тоа...
Е сега повик е нај нај, ама тоа е за храбрите :icon_mrgr: - ова за љубавни причи...

Јагодче, Јагодче :D
За жал така е, се ојт преку фб. Јбг такво време дојде, немојт да се сменит то. Само муабетот ми беше дека некој пре пре пресериозно го сфаќат.
Па ќе се осетам малце можда неубо во моментот ама за брзо ќе поминит, јбг, изгледа навикнат сум да е така :ROFLMAO:
Некултурно и глупо е, во право си ,ептен детски. Според мене требит барем краток одговор само и толку. Да знајш на шо си :)
Не размислувет сите така, за жал. Ладни се луѓево и не им е галје воопшто дали е ок или не.
Зато шо појќе си искулиран, то помирна ти е глата. Вака идат некако то :LOL:

A бе шо мужи сте. Она треба прва да пише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom