Hyundai i30

• Креатор на темата Креатор на темата Helex
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ПОЧЕТНАТА цена е 9500-10000, а ако побараш да биде опремено на ниво како 30ката со сите електрични пакети, клими и уште триста тракатанци треба да си платиш околу 12500-13000 најмалку.

Сума сумарум - тие се поскапи.

Споредби со голф, фокус, меган итн поарно да не правиме.
:)
Кхм...
Кодиран клуч, подесиви фарови, тонирани стакла, деллива задна клупа, централна брава, серво управувач подесив по висина, ABS+EBD, воздушно перниче х4, воздушни завеси, електрика на предни стакла, мануелен клима уред, светла за магла, ладилник, СDMP3+AUX+USB+iPOD, команди на волан за радио, далечинско отклучување, аларм, мрежа, патен компјутер...

10.500 евра. Додека најопремениот бензинец е 12.700 евра. Дај ми ценовник од Пежо 308 да напрајме споредба.

Споредба со Голф и Меган, не ни ја замислувам... кај нив мотор + мењач + тркала (со 0 опрема) чини колку дизел изведбата на и30.

Кхм...
Кодиран клуч, подесиви фарови, тонирани стакла, деллива задна клупа, централна брава, серво управувач подесив по висина, ABS+EBD, воздушно перниче х4, воздушни завеси, електрика на предни стакла, мануелен клима уред, светла за магла, ладилник, СDMP3+AUX+USB+iPOD, команди на волан за радио, далечинско отклучување, аларм, мрежа, патен компјутер...

10.500 евра. Додека најопремениот бензинец е 12.700 евра. Дај ми ценовник од Пежо 308 да напрајме споредба.

Споредба со Голф и Меган, не ни ја замислувам... кај нив мотор + мењач + тркала (со 0 опрема) чини колку дизел изведбата на и30.

Нема потреба, каква 308ка... тие за 207, 1.6 премиум бараат 15.970 евра!?

308ката е од 15.000 (основна) до макс 23.430 за 1.6 Спорт 175. Шо му плаќаш. :)

Кхм...

новиот меган со промоцијата верт фул опрема 1,5дци 13,490 бест бај
исто астрата класик 1,7 цди за 13,200 дизелче и 10,500 1,4 бензин

новиот меган со промоцијата верт фул опрема 1,5дци 13,490 бест бај
Да, ама уште колку ќе трае верт промоцијата? Башка 10.500 и 13.500 е 3к еврони разлика... Како се цените на Рено за бензин?

исто астрата класик 1,7 цди за 13,200 дизелче и 10,500 1,4 бензин
Чеј сеа... i30 (моделски стар нецела година) и астра класик која на пазарот е 4 години ми ги споредуваш? Ако гледаш така Фиат Пунто класик е 7900 евра дизел верзија 1.3 мултиџет... ама од 2001 навака го возат истиот дизајн.

Да, ама уште колку ќе трае верт промоцијата? Башка 10.500 и 13.500 е 3к еврони разлика... Како се цените на Рено за бензин?

Најефтиниот во каталогот е Megane Generation 1.6 16v 110 - 13.990

Јако. Ептен ја бендиса чоекот. Гарант ќе ја купи вгодина.:pos:
Неколку пати имав споменато и претходно, новата и30ка е закон. Само уба цена да има. Лично, би ја купил без размислување.

Чеј сеа... i30 (моделски стар нецела година) и астра класик која на пазарот е 4 години ми ги споредуваш? Ако гледаш така Фиат Пунто класик е 7900 евра дизел верзија 1.3 мултиџет... ама од 2001 навака го возат истиот дизајн.
Која нецела година? Новиот модел уште не е излезен и нема да биде по старата цена во 2012. Башка астрата класик е триста пати поуба од ова лименкава шо се нуди моментално од Хјундаи, за иста цена бензин 10500, дизел 13.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom