Huawei Ascend P6

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Моментот кога убедуваат дека HUAWEI е подобар од Нексус 4. :pos:

Член од
29 март 2013
Мислења
162
Поени од реакции
25
ova se odnesuva do site sto imaat p6 kako ste zadovolni od baterijata i performansite posle nekolku mesecno koristenje? dali se javuva lag?

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
ova se odnesuva do site sto imaat p6 kako ste zadovolni od baterijata i performansite posle nekolku mesecno koristenje? dali se javuva lag?
Јас сум лично многу задоволен од телефонот. Батеријата како и кај сите други телефони. Ако е оптеретен телефонот со апликации кои одат во позадина и играње по некоја игра сурфање на нет итн. еден ден држи. Лаг до сега немам осетено.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Презадоволен од телефонот месец дена го имам одлично држи батерија 4 дена ако не го користиш премногу мислам играње игрици и да дрменеш на интернет брз телефон камера едина мана ми е мала меморија а другото е на прво место

Член од
18 април 2014
Мислења
15
Поени од реакции
16
Кој сака може да го спушти новиот Ascend P6 B506 Android KitKat Official Firmware Released
кој моментално е достапен само во Кина
http://huaweinews.com/2014/03/ascend-p6-b506-kitkat-firmware/

Јас го инсталирав и сум презадоволен. Има доста подобрувања.
Постапката за инсталирање е следна:
1. Го спуштате на PC
2. Ќе направите Extract files
3.Потоа отпакованиот file го копирате во телефонот
4. Одите во System update кој се наоѓа во телефонот и одбирате Local update
5. Следно што треба да направите е Beckup па потоа да ја прифатите надградбата
6. Срќно и уживајте

За понапредните корисници најдобро е после инсталацијата добро е да се направи Factory reset бидејќи на тој нацин ќе го исчистите самиот телефон од предходниот софтвер и ке имате чиста верзија на Android 4.4.2
Единствено проблем се јавува со тоа што нема Play Store меѓутоа може да се спушти преку App Center кој доаѓа со новата верзија. Малку е на кинески ама ќе се снајдите, во search пишувате
play store и се појавува. Потоа е лесно со самото тоа што ќе треба да ги спуштите сите апликации.

Внимавајте!!!
Ако немате доволно простор на интерната меморија од телефонот не одпочнувајте, може да биде фатално за самиот телефон.
Најпрво ќе мора да ослободите барем онолу простор колку што изнесува самиот file или повеќе.

Ова важи доколу fail- от предходно сете го ископирале на SD картичка а во самиот телефон интернат меморија била многу мала. Доколу сте го ископирале успешно во самата интерна меморија ова не важи.

За какви и да било настанати проблеми околу неуспешно инсталиране одоговарате сами!!!

Јас не сносам никаква одговорност!!!

За оние кои што се рашиле на ваков чекор, нестрпливи како мене им посакувам успех. Уживајте!!!

Sent from my P6-U06 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
10 февруари 2013
Мислења
26
Поени од реакции
0
Дали телефонот има проблеми со 3G и Wi-fi ?

Член од
18 април 2014
Мислења
15
Поени од реакции
16
Дали телефонот има проблеми со 3G и Wi-fi ?
Нема никаков проблем!!! Работи беспрекорно. Не се работи за бета верзија туку за официјална .

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Кој сака може да го спушти новиот Ascend P6 B506 Android KitKat Official Firmware Released
кој моментално е достапен само во Кина
http://huaweinews.com/2014/03/ascend-p6-b506-kitkat-firmware/

Јас го инсталирав и сум презадоволен. Има доста подобрувања.
Постапката за инсталирање е следна:
1. Го спуштате на PC
2. Ќе направите Extract files
3.Потоа отпакованиот file го копирате во телефонот
4. Одите во System update кој се наоѓа во телефонот и одбирате Local update
5. Следно што треба да направите е Beckup па потоа да ја прифатите надградбата
6. Срќно и уживајте

За понапредните корисници најдобро е после инсталацијата добро е да се направи Factory reset бидејќи на тој нацин ќе го исчистите самиот телефон од предходниот софтвер и ке имате чиста верзија на Android 4.4.2
Единствено проблем се јавува со тоа што нема Play Store меѓутоа може да се спушти преку App Center кој доаѓа со новата верзија. Малку е на кинески ама ќе се снајдите, во search пишувате
play store и се појавува. Потоа е лесно со самото тоа што ќе треба да ги спуштите сите апликации.

Внимавајте!!!
Ако немате доволно простор на интерната меморија од телефонот не одпочнувајте, може да биде фатално за самиот телефон.
Најпрво ќе мора да ослободите барем онолу простор колку што изнесува самиот file или повеќе.

Ова важи доколу fail- от предходно сете го ископирале на SD картичка а во самиот телефон интернат меморија била многу мала. Доколу сте го ископирале успешно во самата интерна меморија ова не важи.

За какви и да било настанати проблеми околу неуспешно инсталиране одоговарате сами!!!

Јас не сносам никаква одговорност!!!

За оние кои што се рашиле на ваков чекор, нестрпливи како мене им посакувам успех. Уживајте!!!

А дали имаш информација кога ке испадне интернационалната верзија?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А дали имаш информација кога ке испадне интернационалната верзија?
Крајот на Мај.[DOUBLEPOST=1399671966][/DOUBLEPOST]
Нема никаков проблем!!! Работи беспрекорно. Не се работи за бета верзија туку за официјална .

Излезе Б507 денес.
BTW, не би го менувал телефонов за ништо, ептен ми легна.Супер батерија, брз за мои потреби.Ги жалам колегиве мои што имаат ајфони и кутрите ги полнат по трипати на ден. :D

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Крајот на Мај.[DOUBLEPOST=1399671966][/DOUBLEPOST]

Излезе Б507 денес.
BTW, не би го менувал телефонов за ништо, ептен ми легна.Супер батерија, брз за мои потреби.Ги жалам колегиве мои што имаат ајфони и кутрите ги полнат по трипати на ден. :D
Јас ке ја почекам интернационалната верзија ако утре не ми текне да не ја чекам :D. А кажи ми што има ново на киткатот што го нема на џелибин во врска со апликациите и дали има подобрување во брзината на GPS и дали го има нотификејш панелот, бидејки кога го земав телефонот му ставав нов firmware и после долго се мачев да најдам верзија во која го имаше.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас ке ја почекам интернационалната верзија ако утре не ми текне да не ја чекам :D. А кажи ми што има ново на киткатот што го нема на џелибин во врска со апликациите и дали има подобрување во брзината на GPS и дали го има нотификејш панелот, бидејки кога го земав телефонот му ставав нов firmware и после долго се мачев да најдам верзија во која го имаше.
Чекам и јас на интернационалната верзија, сега сум на Б125 у супер работи.ГПС фаќа за 10сец и нотификејшн панелот е тука..

Член од
18 април 2014
Мислења
15
Поени од реакции
16
Ако не се лажам интернационалната верзија треба некаде почеток на јуни ама не сум сигурен. Новости во киткатот е претежно позадински, во самата работа на телефонот, во поглед на заштеда на батеријата, побрзо работи и е мн. постабилен. Во GPSот немам осетено некоја разликака по што го користам мн. ретко. Во нотификејшн панелот има измена...повеќе наликува на ајфон нотификејшн панелот одошто на киткат. Ама сето тоа е од ui emotion 2.0 во кој има мн новитети. Додека интернационалната верзија мислам дека ќе доаѓа со ui 2.3 кој се надевам дека ќе има уште подобри работи... Кинезиве се забегани !!! Респект!!!

Последно уредено:
Член од
18 април 2014
Мислења
15
Поени од реакции
16
Најмногу од се од ваков тип на надградба ми се допаѓа што ги нема оние додатоци од Т-Mobile при стартување на телефонот и инсталирани глупи апликации, вака си спушташ тоа што ти треба и има доста поголем простор.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Најмногу од се од ваков тип на надградба ми се допаѓа што ги нема оние додатоци од Т-Mobile при стартување на телефонот и инсталирани глупи апликации, вака си спушташ тоа што ти треба и има доста поголем простор.

Едноставно го рутираш и се ослободуваш од цел блоутвер т.е. од апликациите што не ти требаат. До сега на сите телефони сум го направил ова и работат беспрекорно.

Член од
22 мај 2008
Мислења
700
Поени од реакции
25
Едноставно го рутираш и се ослободуваш од цел блоутвер т.е. од апликациите што не ти требаат. До сега на сите телефони сум го направил ова и работат беспрекорно.
Јас истот го направив уште кога го земав телефонот и ете го пола година и повеке работи супер. А ме интересира дали се губи гаранцијата на телефонот доколу се рутира?

Kajgana Shop

На врв Bottom