КвикСилвер
Модератор
- Член од
- 28 март 2010
- Мислења
- 4.547
- Поени од реакции
- 5.856
Моментот кога убедуваат дека HUAWEI е подобар од Нексус 4.
Јас сум лично многу задоволен од телефонот. Батеријата како и кај сите други телефони. Ако е оптеретен телефонот со апликации кои одат во позадина и играње по некоја игра сурфање на нет итн. еден ден држи. Лаг до сега немам осетено.ova se odnesuva do site sto imaat p6 kako ste zadovolni od baterijata i performansite posle nekolku mesecno koristenje? dali se javuva lag?
Нема никаков проблем!!! Работи беспрекорно. Не се работи за бета верзија туку за официјална .Дали телефонот има проблеми со 3G и Wi-fi ?
А дали имаш информација кога ке испадне интернационалната верзија?Кој сака може да го спушти новиот Ascend P6 B506 Android KitKat Official Firmware Released
кој моментално е достапен само во Кина
http://huaweinews.com/2014/03/ascend-p6-b506-kitkat-firmware/
Јас го инсталирав и сум презадоволен. Има доста подобрувања.
Постапката за инсталирање е следна:
1. Го спуштате на PC
2. Ќе направите Extract files
3.Потоа отпакованиот file го копирате во телефонот
4. Одите во System update кој се наоѓа во телефонот и одбирате Local update
5. Следно што треба да направите е Beckup па потоа да ја прифатите надградбата
6. Срќно и уживајте
За понапредните корисници најдобро е после инсталацијата добро е да се направи Factory reset бидејќи на тој нацин ќе го исчистите самиот телефон од предходниот софтвер и ке имате чиста верзија на Android 4.4.2
Единствено проблем се јавува со тоа што нема Play Store меѓутоа може да се спушти преку App Center кој доаѓа со новата верзија. Малку е на кинески ама ќе се снајдите, во search пишувате
play store и се појавува. Потоа е лесно со самото тоа што ќе треба да ги спуштите сите апликации.
Внимавајте!!!
Ако немате доволно простор на интерната меморија од телефонот не одпочнувајте, може да биде фатално за самиот телефон.
Најпрво ќе мора да ослободите барем онолу простор колку што изнесува самиот file или повеќе.
Ова важи доколу fail- от предходно сете го ископирале на SD картичка а во самиот телефон интернат меморија била многу мала. Доколу сте го ископирале успешно во самата интерна меморија ова не важи.
За какви и да било настанати проблеми околу неуспешно инсталиране одоговарате сами!!!
Јас не сносам никаква одговорност!!!
За оние кои што се рашиле на ваков чекор, нестрпливи како мене им посакувам успех. Уживајте!!!
Sent from my P6-U06 using Tapatalk
Крајот на Мај.[DOUBLEPOST=1399671966][/DOUBLEPOST]А дали имаш информација кога ке испадне интернационалната верзија?
Излезе Б507 денес.Нема никаков проблем!!! Работи беспрекорно. Не се работи за бета верзија туку за официјална .
Јас ке ја почекам интернационалната верзија ако утре не ми текне да не ја чекам . А кажи ми што има ново на киткатот што го нема на џелибин во врска со апликациите и дали има подобрување во брзината на GPS и дали го има нотификејш панелот, бидејки кога го земав телефонот му ставав нов firmware и после долго се мачев да најдам верзија во која го имаше.Крајот на Мај.[DOUBLEPOST=1399671966][/DOUBLEPOST]
Излезе Б507 денес.
BTW, не би го менувал телефонов за ништо, ептен ми легна.Супер батерија, брз за мои потреби.Ги жалам колегиве мои што имаат ајфони и кутрите ги полнат по трипати на ден.
Чекам и јас на интернационалната верзија, сега сум на Б125 у супер работи.ГПС фаќа за 10сец и нотификејшн панелот е тука..Јас ке ја почекам интернационалната верзија ако утре не ми текне да не ја чекам . А кажи ми што има ново на киткатот што го нема на џелибин во врска со апликациите и дали има подобрување во брзината на GPS и дали го има нотификејш панелот, бидејки кога го земав телефонот му ставав нов firmware и после долго се мачев да најдам верзија во која го имаше.
Едноставно го рутираш и се ослободуваш од цел блоутвер т.е. од апликациите што не ти требаат. До сега на сите телефони сум го направил ова и работат беспрекорно.Најмногу од се од ваков тип на надградба ми се допаѓа што ги нема оние додатоци од Т-Mobile при стартување на телефонот и инсталирани глупи апликации, вака си спушташ тоа што ти треба и има доста поголем простор.
Јас истот го направив уште кога го земав телефонот и ете го пола година и повеке работи супер. А ме интересира дали се губи гаранцијата на телефонот доколу се рутира?Едноставно го рутираш и се ослободуваш од цел блоутвер т.е. од апликациите што не ти требаат. До сега на сите телефони сум го направил ова и работат беспрекорно.