HTC P3700 Diamond - зошто изгуби цена?

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site

yes да во логингсистеми сеуште го имаат по ненормална сума од 5хх евра и германос го даваат по цена од 30.000 денари.
приватниве мобилари сеуште немаат стабилни цени, некој го дава за 380/400 друг за 450 трет за 500 евра но на старо овој телефон неможе да дигне цена повеќе од 300 евра.

имам едно хатеце дајмонд точно 4 дена користено, има уште 10 ипол месеци гаранција луѓе бегаат кога ќе чујат 300 евра, а се врткаат муабети дека на ново е 350/380 но не сум нашол некој да купил ново хатеце за таа цена или пак некој да продава ново дајмондче :D

јес да има и мн појаки модели од него за таа цена, во секој случај HTC е фирма со добро реноме, ако на нокиа брендот и ја дига цената, тогаш на хатеце искуството со јаки фирми како SFR, T-Mobile АТ&Т би им диганло цена, затоа што не сум сретнал хатеце со мана до сега :D

освен што стајле 3.2mпх камера а заборајле блиц да стаат лудаци!

yes да во логингсистеми сеуште го имаат по ненормална сума од 5хх евра и германос го даваат по цена од 30.000 денари.
приватниве мобилари сеуште немаат стабилни цени, некој го дава за 380/400 друг за 450 трет за 500 евра но на старо овој телефон неможе да дигне цена повеќе од 300 евра.

имам едно хатеце дајмонд точно 4 дена користено, има уште 10 ипол месеци гаранција луѓе бегаат кога ќе чујат 300 евра, а се врткаат муабети дека на ново е 350/380 но не сум нашол некој да купил ново хатеце за таа цена или пак некој да продава ново дајмондче :D

јес да има и мн појаки модели од него за таа цена, во секој случај HTC е фирма со добро реноме, ако на нокиа брендот и ја дига цената, тогаш на хатеце искуството со јаки фирми како SFR, T-Mobile АТ&Т би им диганло цена, затоа што не сум сретнал хатеце со мана до сега :D

освен што стајле 3.2mпх камера а заборајле блиц да стаат лудаци!
Ova komentarov treba da izgleda marketinshki trik deka imash HTC za 300Eu pa treba da se fakame za glava kako e toa mozno ili? Mashinata mi e zakon,dodusha go preferiram dajmond pro,ama i ova mi izgleda dosta simpatichno parche tehnologija.

A da ne si barash mushterija slucajno? :smir:

маркетиншки трик, барам/најдов.

ја објавив темата одкако го продадов.
прашањето е зашто неможе да дигне на старо цена кога на ново е 500/550 евра?

Ваљда поради тоа што се ретки и луѓето побрзо ке купат Сони-Ериксон, Нокиа или некој (проверен) бренд кој сите го имаат, отколку некоја (за повеќето) непозната марка ХТЦ....

А и тие што ке го купат било на ново било на старо се доста ретки.

барем последниве 2 месеци одкако се популаризира на нашите просори мда варио 3, дајмондот/тач про-то и артемисот луѓето знаат дека хатецеата се добра конкуренција во квалитет на нокиа.

еве баш микимкд продаваше титн2 тоа е каисер2 т.е. кај нас познато како мда варио 3 - неможеше ни за 250 да го шитне а ново е преку 500 евра тоа хатеце. :S

А што е тука чудно?

Зашто е мала побарувачката за такви телефони,сеуште сме затуцани во некои наши фантазии дека не ги бива и се гломазни,јас на времето p910 ката едвај ја дадов за 80 евра,а нова беше 250.

Кој купува HTC,само оние кои се разбираат во производите и нивните перформанси.
Уствари,само они купуваат UIQ,за жал.
А такви се многу малку :)

wm имаат хатеце.
и се водечка фирма за тој оперативен систем.

И јас мислам дека попрво народов наш би купил нокиа отколку хатеце ... ја би обратно ... не се запознаени со хатеце кај нас :pop:

Па не е случај со него само, со сите е исто. Кој телефон што е на ново, на старо може да се шитне приближно исто ко што е нов? За 50-100 евра разлика од нов до стар - ќе си купиш нов, од продавница.

Било кој телефон штом не е нов, макар и 1 ден користен знаеш колку % губи од цена.

Башка, што HTC не е телефон за секој, туку за специфични корисници.

еве едно инфо:
Информации за порачување Број 99HEJ035-00
Назив Touch DIAMOND
Производител HTC
Цена 30.933,00 МКД * е исто што и 502 евра
Испорака Веднаш

- но 18.000 и 31.000 не е мала разлика? :D

Добро бошко зашто правиш глупи споредби. Зашто споредуваш со цени од логинг и германос? Ти текнува јас колку го земав во август нов? 360 евра. во Германос беше 32000 и уште е таа цена. Ти првата недела од септември ги продаваше по 390 евра нови, јавна цена, цена за на форум што сите ја гледаат, а не пријателска цена ко за мене или некој друг.
Е сега во секое време тој од неготино ќе ми донесе за 3хх нов дајмонд. Да побараш убаво ќе најдеш и на други места за таа цена. Незнам што ти е чудно тука. Декември е за 3 дена, а ти сакаш да ти даде некој 400 евра за половен телефон што си го продавал пониско од тоа пред 4 месеци на НОВО.
Нема логика некако.

маркетиншки трик, барам/најдов.

ја објавив темата одкако го продадов.
Necro si se dokazal mnogu pati deka ne si laik i deka odlicno si ja brkash rabotata (dokazale tvoi mushterii),ama sea ako otvarash tema za sekoj telefon shto ne ti ide i shto go gledash po 3 4 nedeli na raft mislam deka e nadvor od umot,ako me razbirash shto sakam da kazam :smir:.
Znaci kaj NG da ocekuvam nekoe dajmondce za 200euros a? :D

Necro si se dokazal mnogu pati deka ne si laik i deka odlicno si ja brkash rabotata (dokazale tvoi mushterii),ama sea ako otvarash tema za sekoj telefon shto ne ti ide i shto go gledash po 3 4 nedeli na raft mislam deka e nadvor od umot,ako me razbirash shto sakam da kazam :smir:.
Znaci kaj NG da ocekuvam nekoe dajmondce za 200euros a? :D
Што не ти е јасно? Дајмондот е продаден пред да ја отвори темата. Мислам дека ти потенцира во некој од претходните постови. Му реков ако не го продаде за 2-3 дена од мене ќе добие 270 евра, али ко што видов си го продал, па темава е одпосле отворена. Незнам зашто толку иронични постови:tapp:

суштината на темата е што секој "мобиларџија" ќе го продадеше тој дајмонд како нов.
доаѓаат луѓе го гледаат - цена почна од 330 никој неќеше повеќе од 270 да ми даде т.е. ти беше личност кој ми понуди најмногу.

целата фора и целта - го шитнав хатецето за 360 евра, како ново!

Што не ти е јасно? Дајмондот е продаден пред да ја отвори темата. Мислам дека ти потенцира во некој од претходните постови. Му реков ако не го продаде за 2-3 дена од мене ќе добие 270 евра, али ко што видов си го продал, па темава е одпосле отворена. Незнам зашто толку иронични постови:tapp:
A ti da ne mu si praven zastapnik sho mi objasnuvash? I sho me interesira ti kolku pari si mu daval.I aj kluc na temava mislam deka nema da bide na odmet :smir:

суштината на темата е што секој "мобиларџија" ќе го продадеше тој дајмонд како нов.
доаѓаат луѓе го гледаат - цена почна од 330 никој неќеше повеќе од 270 да ми даде т.е. ти беше личност кој ми понуди најмногу.

целата фора и целта - го шитнав хатецето за 360 евра, како ново!
Majstore iskluliraj.Sozdravje da si gi troshihs parinata.I aj sega otvori nov topic za telefonot vcera sho go prodade pa prashaj zashto tolku si izvlekol maximalna cena .Biznisot e surov,momche mlado:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom