HTC One X (The King of Android)

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Ај малку аматерска рецензија и од мене:
После моето искуство со ѕверот од скоро 1 недела, можам да го опишам само со еден збор: magisterial.
И не, не е тоа само пради 5-те јадра (4 + 1 за штедење енергија), туку и одличниот изглед, изненадувачки лесен за својата големина и многу позгоден за носење отколку што изгледа. Ова може само во живо да го искусите, на јутуб ништо. Хардверските перформанси читам на многумина не им се важни. Ок, супер, ама мене баш ми годат, лета машината, 3D игри, FullHD, инсталации, деинсталации и се тоа е мазно и нема никаков лаг или било шо друго. Ова е доказ дека телефонот освен што е моќен на хартија, моќен е и во пракса така да муабетите дека не е потребен хардвер некако губат на значење. Не велам дека телефонот не би работел добро и со послаби компоненти ама, хеј, нека има бе, нема да менуваме телефони секои 3 месеци. Утре-другден ќе има потреба од посилни машини и оваа ќе се снаоѓа уште некое солидно време.
Батерија: многу подобра од моето лично очекување. Нормално зависи што се работи, ама во нормални услови можно е да нема потреба да ја полните секоја ден. Како и да е, ако се заиграте, веројатно едно полнење навечер ќе заврши работа.
Екран: во радиус од 10 метри имам колеги со iPhone 4S, Lumia 800 итн. Сакам да кажам, сум видел и гледам екрани секоја ден и слободно можам да кажам дека екранот на машинава е спектакуларен. Далеку поголем и позгоден од Ајфон, и пореалистични бои од АМОЛЕД екраните. Навистина прекрасен е екранот. За ова исто мора во живо да се види, баталете јутуб.
Мултимедија: Никаква замерка. Видеата на екранот изгледаат фантастично (многу подобро од на компјутер). Гледав неколку 1280х800 видеа, и квалитетот е страшен. Звукот е исто одличен, а Beats аудио (за кое што бев огромен скептик) врши одлична работа. Ситна замерка во овој сегмент е недостатокот на вграден кодек за AC3 и DTS звук. (Се решава со инсталација на кодек или едноставно плеер како DicePlayer - 5MB).
Камера: Сликите и видеото изгледаат супер на телефонот, но не баш толку добро на компјутер. Верувам дека има телефони со подобра камера. Сепак далеку од тоа да е разочарување, пред се поради тоа што јас лично не користам многу камера на телефон.
За сега во неколку дена толку можам да кажам, би надополнал на темава ако имам уште нешто интересно. Слободно прашајте за некој детал, ако знам ќе ви кажам. :cool:

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Не велам дека телефонот не би работел добро и со послаби компоненти ама, хеј, нека има бе, нема да менуваме телефони секои 3 месеци. Утре-другден ќе има потреба од посилни машини и оваа ќе се снаоѓа уште некое солидно време.
Ne mi se veruva deka e taka, za nekoj mesec neka izbacat so 2 gb ram i pojak procesor, pojaka maska...ke se zaletaat ludjeto da go kupat, a moze i ti.

A za toa sto ti leta, veruvaj deka i na poslabite odi bez da secne, toa mi bese muabetot, momentalno nema potreba od takov telefon (hardware), barem jas. A koga ke se iskoristi toj hardware za OS i aplikacii veruvaj deka ke ima modeli novi i pojaki sto ke sakas da gi imas.
Sepak sekoj so svoi potrebi i sekoj so svoj vkus...

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Абе види, не викам не - кога веќе даваш 500еу за телефон, додај уште 550 и земи си quad core. Бидејќи се работи за нешто што треба со години да ти трае, секогаш е добро да се инвестира во квалитет.

НО!!!

Целата поента на дискусијава е да заклучиме дека за тие пари може да се земе подобро.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе види, не викам не - кога веќе даваш 500еу за телефон, додај уште 550 и земи си quad core. Бидејќи се работи за нешто што треба со години да ти трае, секогаш е добро да се инвестира во квалитет.

НО!!!

Целата поента на дискусијава е да заклучиме дека за тие пари може да се земе подобро.
Абе и Сенсејшн пред 6 месеци беше најјак ова она, кај е сеа?

Не сфаќам дали си сериозен со ова 500 + 500 евра...на пример, давам 500 евра сега за телефон што ќе ми врши работа година и пол/две, после две години давам пак 500 евра за нов кој сигурно ќе биде 4 пати појак од тој што би го земал сега за 1000 евра.

Со 1000 евра ќе го тераш телефонот 4 години демек?
Ако имаш 1000 евра за фрлање на телефон, тогаш не си од оние што поминуваат повеќе од година дена на еден телефон, така да муабетов ич не ти држи вода.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960

НО!!!

Што?Немој пак со Галакси Нексусот.Еден телефон именувај што има подобри перформанси во моментов?
--- надополнето: 28 мај 2012 во 12:39 ---
Абе и Сенсејшн пред 6 месеци беше најјак ова она, кај е сеа?

Не сфаќам дали си сериозен со ова 500 + 500 евра...на пример, давам 500 евра сега за телефон што ќе ми врши работа година и пол/две, после две години давам пак 500 евра за нов кој сигурно ќе биде 4 пати појак од тој што би го земал сега за 1000 евра.

Со 1000 евра ќе го тераш телефонот 4 години демек?
Ако имаш 1000 евра за фрлање на телефон, тогаш не си од оние што поминуваат повеќе од година дена на еден телефон, така да муабетов ич не ти држи вода.
Мислам дека утна за тоа 500+550 сакаше да каже додај уште 50 евра.
--- надополнето: 28 мај 2012 во 12:41 ---
Ne mi se veruva deka e taka, za nekoj mesec neka izbacat so 2 gb ram i pojak procesor, pojaka maska...ke se zaletaat ludjeto da go kupat, a moze i ti.

A za toa sto ti leta, veruvaj deka i na poslabite odi bez da secne, toa mi bese muabetot, momentalno nema potreba od takov telefon (hardware), barem jas. A koga ke se iskoristi toj hardware za OS i aplikacii veruvaj deka ke ima modeli novi i pojaki sto ke sakas da gi imas.
Sepak sekoj so svoi potrebi i sekoj so svoj vkus...
А зошто да не го има?Мислам,вака коа те читам,као зошто да има бугати вејрон,коа има ферари...
--- надополнето: 28 мај 2012 во 12:43 ---
Ај малку аматерска рецензија и од мене:
После моето искуство со ѕверот од скоро 1 недела, можам да го опишам само со еден збор: magisterial.
И не, не е тоа само пради 5-те јадра (4 + 1 за штедење енергија), туку и одличниот изглед, изненадувачки лесен за својата големина и многу позгоден за носење отколку што изгледа. Ова може само во живо да го искусите, на јутуб ништо. Хардверските перформанси читам на многумина не им се важни. Ок, супер, ама мене баш ми годат, лета машината, 3D игри, FullHD, инсталации, деинсталации и се тоа е мазно и нема никаков лаг или било шо друго. Ова е доказ дека телефонот освен што е моќен на хартија, моќен е и во пракса така да муабетите дека не е потребен хардвер некако губат на значење. Не велам дека телефонот не би работел добро и со послаби компоненти ама, хеј, нека има бе, нема да менуваме телефони секои 3 месеци. Утре-другден ќе има потреба од посилни машини и оваа ќе се снаоѓа уште некое солидно време.
Батерија: многу подобра од моето лично очекување. Нормално зависи што се работи, ама во нормални услови можно е да нема потреба да ја полните секоја ден. Како и да е, ако се заиграте, веројатно едно полнење навечер ќе заврши работа.
Екран: во радиус од 10 метри имам колеги со iPhone 4S, Lumia 800 итн. Сакам да кажам, сум видел и гледам екрани секоја ден и слободно можам да кажам дека екранот на машинава е спектакуларен. Далеку поголем и позгоден од Ајфон, и пореалистични бои од АМОЛЕД екраните. Навистина прекрасен е екранот. За ова исто мора во живо да се види, баталете јутуб.
Мултимедија: Никаква замерка. Видеата на екранот изгледаат фантастично (многу подобро од на компјутер). Гледав неколку 1280х800 видеа, и квалитетот е страшен. Звукот е исто одличен, а Beats аудио (за кое што бев огромен скептик) врши одлична работа. Ситна замерка во овој сегмент е недостатокот на вграден кодек за AC3 и DTS звук. (Се решава со инсталација на кодек или едноставно плеер како DicePlayer - 5MB).
Камера: Сликите и видеото изгледаат супер на телефонот, но не баш толку добро на компјутер. Верувам дека има телефони со подобра камера. Сепак далеку од тоа да е разочарување, пред се поради тоа што јас лично не користам многу камера на телефон.
За сега во неколку дена толку можам да кажам, би надополнал на темава ако имам уште нешто интересно. Слободно прашајте за некој детал, ако знам ќе ви кажам. :cool:
Со здравје да си го користиш си напраил одличен избор.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Нема подобар телефон во моментов што се однесува до груби перформанси, но можеше да почекаш уште еден месец и да купиш Galaxy S3. Сепак 500 евра не се малце и мислам дека вреди 1 месец да се почека, не?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Нема подобар телефон во моментов што се однесува до груби перформанси, но можеше да почекаш уште еден месец и да купиш Galaxy S3. Сепак 500 евра не се малце и мислам дека вреди 1 месец да се почека, не?
Другарче ВИП го шибнаа на промоција,мене ми истекуваше договорот,на 3000 претплата сум бизнис договор,трошам на разговори зашто сегде се јавувам и да не го зеам телефонов?Денар не дадов за него,зар и треба да дадам,на толкава претплата.Иначе,Галакси 3 ми се свиѓа во се,само не во изгледот,пошто ми е јајцест,али тоа си е ствар укуса,некои пак се заљубени во тоа.

Допуна,иначе јас се размислував меѓу Галакси Таб(огромен е!!!,братучед ми го има,тоа не е телефон) и Нексусот,коа ми кажаа дека ХТЦ-то може да го земам,толку беше :)

Едит:Галакси Note,не Таб :))

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Е ако изгледот би ти бил пресуден, тогаш не заслужуваш никад више во живот да ти се даде пиво. Девојка ти/жена ти треба да бира телефон по изглед, ти треба да бираш по перформанси. It's the male thing to do.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
А зошто да не го има?Мислам,вака коа те читам,као зошто да има бугати вејрон,коа има ферари...
Da, a da ne moze ni toa ni toa da go vozi poveke od 100, a moze mnogu poveke...neli napumpani se...
ti pocna so metafori...
Inaku so zdravje da si go koristis...
Ne e samo do hardware da pumpaat, neka rabotat na inovacii malku na postoeckiot hardware...

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Da, a da ne moze ni toa ni toa da go vozi poveke od 100, a moze mnogu poveke...neli napumpani se...
ti pocna so metafori...
Inaku so zdravje da si go koristis...
Ne e samo do hardware da pumpaat, neka rabotat na inovacii malku na postoeckiot hardware...
Фала и поубав да си купиш,него што да работат на иновации?Баш ме интересира мислење,пошто еве се согласивме дека ХТЦ забушаваат со постарите модели.Андроид телефони,не ја имаат истата логика ко IOS и Епл,па за еден телефон да напраат милион гаџети и незнам какви се не тракатанци кои се изгор скапи.Тука нема везе која марка е,самсунг,хтц,сони,они вадат телефони кои се приступачни и вадат многу модели,не само еден телефон,лупни го 700 евра и цацко после,купувај си додатни окциња,зумови за камери,кои шибаат и до 250 евра,коа видов на јутјуб ми идеше да се срокам.Кога веќе вадиш во годината да речеме 5-10 модели а може и повеќе,"иновативноста" што ја бараш страда.Што да речат Ајфонци кои вадат еден телефон,кај е нивната иновативност?
--- надополнето: 28 мај 2012 во 13:52 ---
Е ако изгледот би ти бил пресуден, тогаш не заслужуваш никад више во живот да ти се даде пиво. Девојка ти/жена ти треба да бира телефон по изглед, ти треба да бираш по перформанси. It's the male thing to do.
Ај добро :))

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Прво, фала на честитките, да си купите и вие какви си сакате! ;)
Е сега, да не цитирам еден по еден... прво темава е општо за Уан Икс. Ајде тоа Крал на Андроид е малку претенциозно ама не е далеку од вистината, бар за мене. Настрана тоа...
Премногу гледате на економскиот аспект кај телефониве. Мислам дека тоа е малку непотребно, не во ваква тема која треба да биде специјализирана за 1 модел. Што ако јас сум го добил мобилниот бесплатно? Или сум милионер? Тогаш цената и не е толку важна. Ок, јас го добив телефонот бесплатно (за огромна жал не сум милионер :pos:). Имав избор, огромен, во суштина секој телефон достапен на пазарот можев да го одберам. Тогаш немаше Galaxy S3. S3 е очигледно моќен телефон, во исти шешир се со ХТЦ, во некои детали подобар, во други полош... но јас искрено, без никаков хејт, не би зел Самсунг. Одлични се ама едноставно мене таа компанија никад не ме привлекувала, едноставно не би се чувствувал фино со нив. Значи нема хејт, едноставно не ми лежат.
Хардверската моќ на телефонот неможе да биде зијан никако. Софтверот може да се смене, оптимизира скоро до бескрај, хардверот не. Со секој апдејт Икс-от е подобар. ХТЦ оваа година сериозно ја затегна и исчисти понудата и (се надеваме) тоа ќе донесе многу бенефиции, апдејти и грижа за актуелните модели. Порано имаа премногу модели сега е друго.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Htc One X во функција на чекан :)

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Htc One X во функција на чекан :)

Овој е отиден како го разлупа срце ме здоболе,ја мислев ќе се скрши или незнам НЕШТО!!!
Го имам гледано и на Lumia 900 тестот со чекан,двата телефона имаат Gorilla Glass и Поликарбонат маска.Камен!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Значит сиве телефони што го имаат ова Corning Gorilla Glass, немаат гајле а? Јако е, ама никогаш не би одел на ваков ризик со ваков телефон

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Значит сиве телефони што го имаат ова Corning Gorilla Glass, немаат гајле а? Јако е, ама никогаш не би одел на ваков ризик со ваков телефон
Имат гајле. Немој да мислиш дека и тие не се оштетуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom