HTC HD2 ili iPhone 3GS?!

• Креатор на темата Креатор на темата Octavarium
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Прво се извинувам ако веќе постојт ваква тема, ама мислам дека немат...
Да преминам на главното, сакам да купам еден од овие 2 телефони HTC HD2 ili iPhone 3GS, е сега ме интересират доколку некој од вас имал можност да ги користит, да ми кажит какви предности/мани имат секој телефон поединечно, и кој телефон би бил подобар да го купам со оглед на тоа што цената им е скоро идентична... Односно кој модел би го одбрале вие?!

Фала, поздрав.

ni eden ni drug, kupi go SAMSUNG I8910 OMNIA HD i ke vidis sto e telefon, ovie ni voda nemozat da mu nosat

ni eden ni drug, kupi go SAMSUNG I8910 OMNIA HD i ke vidis sto e telefon, ovie ni voda nemozat da mu nosat

hahahahahahahahh. ok sepak to e tvoe mislenje :) jas bas skroz obratno bi go formuliral ova so vodava :)

а шо се однесува на прашањево. абе зависи. се е прашање на потреби и вкус. еве пример то одговараат 10 души на прашањево и по 5 за едниот по 5 за другиот и шо ќе правиш?
ако ти е за забава ајфоното има милион и една работа за то. а хтц има милион и една работа за продуктивност. па сега ти одбери

Хардверски ХТЦ е подобар секако, има дупло повеке рам, процесорот му е 1 гигахерц (леле, телефон е :) ) камерата му е подобра, софтверот е исто така ѕвер, WM 6.5, така да далеку е ајфонот...

WM 6.5 подобар од iPhone OS ? хммммм.... не би рекол.
Хардверски, се согласувам, HTС-то е појак, но, на WM му требаат повеќе ресурси отколку на iPOS.

Јас играм на следниот iPhone. Иако официјално сеуште ненајавен, во јуни/јули треба да излезе нов.

WM 6.5 подобар од iPhone OS ? хммммм.... не би рекол.
Хардверски, се согласувам, HTС-то е појак, но, на WM му требаат повеќе ресурси отколку на iPOS.

Јас играм на следниот iPhone. Иако официјално сеуште ненајавен, во јуни/јули треба да излезе нов.

Линк некој?

Јас се мислев помеѓу овие два, се решив за ајфоун, ама ако искача нешто ново да почекам ондак.

Ја би играл на следниот HTC . Дефинитивно подобар од Ајфон

Линк некој?

Јас се мислев помеѓу овие два, се решив за ајфоун, ама ако искача нешто ново да почекам ондак.
Официјален линк не можам да ти пуштам. Епл одбива да коментира на темата. Ко и секогаш :)
Прочачкај на гугл за iPhone 4, ќе најдеш многу показатели.
Ќе најдеш само неофицијални и анонимни показатели затоа што Епл има страшно ограничувачки NDA договори. Сум потпишал неколку, знам како изгледаат :)

Како знаеш дека наредниот HTC е подобар од наредниот iPhone кога никој не ги знае спецификациите за iPhone4?

Официјален линк не можам да ти пуштам. Епл одбива да коментира на темата. Ко и секогаш :)
Прочачкај на гугл за iPhone 4, ќе најдеш многу показатели.
Ќе најдеш само неофицијални и анонимни показатели затоа што Епл има страшно ограничувачки NDA договори. Сум потпишал неколку, знам како изгледаат :)

Како знаеш дека наредниот HTC е подобар од наредниот iPhone кога никој не ги знае спецификациите за iPhone4?
Ако ги нема спецификациите од кај знаеш дека би бил подобар следниот ајфон од HTC HD2 :)

btw http://www.youtube.com/watch?v=mdljV2uEs1A&feature=player_embedded#

toj ti e CDMA telefon. raboti na druga tehnologija, ne e gsm. takvi mrezi ima vo amerika za evropa ne znam. I ne se znae dali ke ima gsm od evo. Ako veke e za cekanje ne e loso da poceka za noviot ajfon. a moze da go zeme predvid i htc Desire hardver od hd2 so android softver i gratis AMOLED displej.

Preview на iPhone OS 4!!!
Значи, Стив Џобс збори за preview на оперативен систем. Знам за настанот, го следев во живо :)
Уште повеќе, го имам iPhone OS 4.

Тоа нема допирна точка со хардверот на iPhone4, а уште помалце за хартверот на HTCто.

Споредбата на iPOS4 и Android 2.1 е тотално друг муабет.

Патем, јас не реков дека едниот е подобар од другиот. Додека не ги видам еден до друг, не знам. Ти тврдиш дека HTCто е подобро од iPhone.

iPhone-от нема multitasking и со самото тоа не ни сакам да го погледнам, и мислам дека е само една скапа играчка ништо повеќе.Кога дознав дека нема multitasking се разочарав тотално, а пред тоа сакав да земам iPhone. Освен што има одличен тач скрин јас друго интересно не гледам кај него, ааа да и да не заборавам има многу јаки игри за него ништо друго.:toe:
И за мене HTC e подобар од iPhone-от.

Немам видено официјална изјава од Епл дека ќе прават летово Ајфон четворка, па мислев ми викаш за спецификации за софтверот.
Нема везе, ке оставиме да почекаме уште некој месец , ке видиме кој ке биде подобар

Ќе излезе летово ко и секое нов ајфоун ... а за споредбава ни ја незнам што би земал ... можеби HD2 и еден 3G половен :pos2: супер комбинација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom