HTC Desire C vs Sony Ericsson Live with Walkman

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Сонито има исти хардвер како HTC One V, а е 100 евра поефтин. Flash мислам дека Desire C не подржува или ептен оној lite, а кај сонито би требало да е ОК. Плус зошто уште од сега да купуваш застарен хардвер кога за иста/помала цена имаш подобар процесор и ГПУ и блиц...
wtf?

иначе, еден галакси ace е појак од овој Desire C.крајно не вреди ХТЦто да го зимаш, ако го нејќеш сонито земи го галакси ејсот.

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
Земи го HTC-то, двеста пати е подобар.

Cataclysm

Член од
2 февруари 2009
Мислења
223
Поени од реакции
647
Јас ипак би идел со LWW. Имам Xperia Mini Pro и апдејтот во 4.0.4 е супер, телефонот лета и нема никакви проблеми.
Предност имаш дека LWW има доста подобар процесор, чипсет MSM8225 со Adreno 205, што ги вози поновиве игричиња без проблем, за разлика од HTC-то што мислам дека има MSM7225A 600MHz (ама ARMv7) и Adreno 200 GPU. Разликата во перформанси можеби не е голема низ менито и обичните апликации, ама сигурно дека во игрите, отварање на апликации и флеш LWW е многу побрз.
Исто така, LWW снима 720p и има блиц, за камерата на HTC-то незнам ама LWW вади доста добри слики.
Единствена предност што има HTC-то е поголем екран и HTC Sense 4.0, ама мислам дека не вреди дека во се друго LWW е подобар, исто така многу подобри звучници има а на XDA има а и во иднина ќе има многу кастом ромови.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Јас имам LWW и е предобар... кога ќе се споредат со Desire, сони ериксонот е многу подобар..еве ви доказ http://geekaphone.com/compare/HTC-Desire-C-with-Beats-Audio-vs-Sony-Ericsson-Live-with-Walkman
Сони ериксонот има 3,2 а хтцето има 2,6
Сони ериксонот има:
Скоро 2 пати појак процесор, 2 камери, Блиц, Екран отпорен на гребаници, Многу појак и подобар звук од него ли хтцето, многу подобри слушалки од него ли на хтецето...
Хтцето едино има предност што има поголем екран, а и на сонито не му е мал...

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
Планирам HTC Desire С да зеам,ама по коментариве почнавте да ме премислувате... :D Колку пари е Сони Ериксонот??

dojcino

Pretty Girls from your city for night
Член од
25 септември 2011
Мислења
113
Поени од реакции
21
Јас имам HTC Desire C и некако не ми ја држи мрежата....

Kajgana Shop

На врв Bottom