Hp Pavilion

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
decki sakav da ve prasam za ova laptopive (ne go prefrlajte ova vo druga tema PLSS) mene ova mi izgledat eftino SLUSAJTE sEA!

Notebook HP Pavilion dv6254ea

•Intel Core 2 Duo T5200, 1.6 GHz•2048 MB DDR2-SDRAMM•120-GB-Harddisk
•15.4" TFT WXGA, GeForce 7400, 128-256M
•Laufwerk: 8x DVD+/-RW, DL
•WLAN/5-1 CardReader/Webcam
•Windows VISTA Home Premuim, 2.67 kg
•Intel Core 2 DuoT5200/1.6GHz/533MHz/2M
•2x 1024 MB/max bis 2048 MB
•5400 rpm/SATA
•1280x800/BrightView
•Nvidia GeForce 7400, 128-256 MB
•8x DVD+/-RW SM/Lightscribe
•Fernbedienung/D,F,I,E Ova e 1700 FRANCI

negdeka okolu 1050 Eur ako znae nekoj neka mi objasni zaso na grafickata pise 128-256mb

128 има своја.а ако му затреба може да се послужи со упте 128 од 2048 системски рам.

ЗИМАЈ ГО!

али пред тоа распрашај се у логин дали ќе ти важи гаранцијата у МК;пошто и јас сакав да купав павиљон,али ми рекоа сите дека тие биле само за УСА и дека тука не важи.

smole напиша:
128 има своја.а ако му затреба може да се послужи со упте 128 од 2048 системски рам.

ЗИМАЈ ГО!

али пред тоа распрашај се у логин дали ќе ти важи гаранцијата у МК;пошто и јас сакав да купав павиљон,али ми рекоа сите дека тие биле само за УСА и дека тука не важи.

neznam dal ke vazi ama ovaj ako go zeam vo svajcarija go imat I IAM prijateli ke mi go pustet POJMA neam dal ke vazit !!!

A primer so mojt da ti riknit na laptopov???

Јас имам HP Pavilion ze2242EA веќе година и пол. И нема дос ега на што да се пожалам.
То што сакаш да го земеш со оглед на понудата и цената е реална, не е некој попуст.
До сега најмногу проблеми со лаптоп имало само со кулерчето али тоа беше на една другарка коај има тошиба.
Гаранцијата ако имаш потврда за гаранцијата и сметка од таму од кај што е купен лаптопот би требало да ти важи во цел свет.
Во секој случај многу повеќе се внимава на квалитетот на производите кои се продаваат во шавајцарија отколку македонија.
Јас мојот го нарачав по интернет во германија од дирекцијата на НР во германија.

Tanes напиша:
decki sakav da ve prasam za ova laptopive (ne go prefrlajte ova vo druga tema PLSS) mene ova mi izgledat eftino SLUSAJTE sEA!

Notebook HP Pavilion dv6254ea

•Intel Core 2 Duo T5200, 1.6 GHz•2048 MB DDR2-SDRAMM•120-GB-Harddisk
•15.4" TFT WXGA, GeForce 7400, 128-256M
•Laufwerk: 8x DVD+/-RW, DL
•WLAN/5-1 CardReader/Webcam
•Windows VISTA Home Premuim, 2.67 kg
•Intel Core 2 DuoT5200/1.6GHz/533MHz/2M
•2x 1024 MB/max bis 2048 MB
•5400 rpm/SATA
•1280x800/BrightView
•Nvidia GeForce 7400, 128-256 MB
•8x DVD+/-RW SM/Lightscribe
•Fernbedienung/D,F,I,E Ova e 1700 FRANCI

negdeka okolu 1050 Eur ako znae nekoj neka mi objasni zaso na grafickata pise 128-256mb
Само да те прашам... Шо ке праиш шо олку моќна машина? Ако ти е за игри ни еден лап-топ не е за игри. Ако ти е за програми горе долку сите работат и на послаб. Муабетот ми е јака е машината ке ти троши батерија т.е. малку ке ти држи батеријата во споредба со други. (ако мислиш да го работиш на баетрии појке време). колку појке работи има на него помалку време на работа на батеријата или ставај појака батерија. Секако еднаш го купуваш. Немој да штедиш 50-100 евра +

Dzish напиша:
Само да те прашам... Шо ке праиш шо олку моќна машина? Ако ти е за игри ни еден лап-топ не е за игри. Ако ти е за програми горе долку сите работат и на послаб. Муабетот ми е јака е машината ке ти троши батерија т.е. малку ке ти држи батеријата во споредба со други. (ако мислиш да го работиш на баетрии појке време). колку појке работи има на него помалку време на работа на батеријата или ставај појака батерија. Секако еднаш го купуваш. Немој да штедиш 50-100 евра +

Гарант не му е за графичко работење по ходници, најверојатно ќе си го стави на биро каде што најчесто ќе му стои приклучен на адаптер. А ако прави веќе така моја препорака е да си купи УСБ тастатура за да кога ќе работи ан него на бирао да не ја користи од лаптопот (ако многу работи на тастатура) а за усб маус да не збориме, бидејќи премногу се практични. Јас имам УСБ тастатура која ја купив за 8 евра и усб маус кој го купив за 6 евра и година дена немаат гајле.

Тастатура и маус ако купиш тогаш купи десктоп. Истата работа ке ти ја брка само за тие пари ке земиш каде каде подобар. Во секој случај имам лап-топ и 10 декстопи не ми го зменуваат. Сега на него е да си одлучи што ке купи. А тастатурата е најјака работа што ја имаат смислено до сега. За маус незнам пошо има еден другар и кука цело време дека му се празни брзо....

aa primer kolku ke drzi baterijava na ova konfiguracija? 6 Cell Lithium Ion Battery kolku bi drzela???2-3sati?

p.s. POJKE MI E DA MI STOJT NA BIRO xD

842564.jpg

Не ја гледам поентата во купување на шљап-топ ако цело време седи на биро..........земи си десктоп, ем појак конфиг ке земеш ем ке си поминеш поевтино. Лап-топ се купува ако ептен ти треба компјутер да го имаш секаде со себе (ради работа итн) Ако ти е за чаламење и глупирање, тогаш тоа се залудно потрошени 1700 франци.

Па види вака... Има 6 cell а има и појаки 9 cell. Сега пак ти велам зависи која ти е намената. Со 6-ката максимум (со минимално светло) би ти држел 3 сати (инаку 2 и пол). 9-ката е нешто по јака и може да држи до кај 4 сати. А ако ти е за на биро немој да се трошиш толку. Ке купиш одличен десктоп со добар LCD монитор кој ке биде појак од лап-топот и многу поевтин за надградба по некое време.

Ако има потреба од време на време да го носи со себе подобро е да си купи лаптоп иако поголем дел од времето ќе му стои на биро што не значи дека тоа ќе биде едно биро туку може му треба комјутер на повеќе бироа каде што нема компјутер.

Dzish напиша:
Па види вака... Има 6 cell а има и појаки 9 cell. Сега пак ти велам зависи која ти е намената. Со 6-ката максимум (со минимално светло) би ти држел 3 сати (инаку 2 и пол). 9-ката е нешто по јака и може да држи до кај 4 сати. А ако ти е за на биро немој да се трошиш толку. Ке купиш одличен десктоп со добар LCD монитор кој ке биде појак од лап-топот и многу поевтин за надградба по некое време.

Brat slusaj ova IAm desktop

lg lcd 19" l1917s
512 mb ram
fx 5200 ge force
120 gb hard
intel 1mb L1 cash na 3ghz

e sea planiram tato za polumatura da mi zejt laptopce A SO parite so ke gi soberam da stam 1gb ram i podobra graficka !!!!

e sea na ova nepisit so baterija imat ama mislam dek e so 6cell!!!Ne mi e samo za na biro TAMAM RABOTA epten sakam lap topce POSO si stavam wireless mreza SI BICAM VO KUKAVA SEGDE ke mi treba sea da ne objasnjavam ama ako zeam ke zeam dobar POSO laptop ednas se zemat

Bacillus gagous напиша:
Ако има потреба од време на време да го носи со себе подобро е да си купи лаптоп иако поголем дел од времето ќе му стои на биро што не значи дека тоа ќе биде едно биро туку може му треба комјутер на повеќе бироа каде што нема компјутер.

DOBAR KOMENTAR XD

Па вака сеа јас ке ти објаснам... Стандард се 6 cell Li-ion батерии. Поретко 4 cell. За ваков модел не вервам дека ке му стават 4-ки. Ти пак прашај. Лап-топ за работа со документи (семинаски и слични срања) е одличен. Најмногу за тоа што ако ти снема струја автоматски се префрла на батерија така да може да си зачуваш се рает без загуба. Башка напрај си кросовер кабел да се врзваш во мрежа со компјутерите на другарите и кај сакаш носи го превзема се шо ти треба брзо. А тоа со безжичната е царска работа. Јас имам 2 лап-топови и ми фали само рутерот (во план ми е). Кај сакаш интернет игри...

Ova ne ti go svativ Кај сакаш интернет игри..????

Igram samo warcraft frozen I na ova konfiguracija sigurno ke ja fati nego vo posledno vreme nesto mnogu ne igram ko porano taka da pojke mi e za rabota internet download ova ona

samo sakav da prasam dal e eftina ova cena zs (neznam koj bese pogore rece e realna) ova konfiguracija ovde KO SO SMETAV ke kostat bogatstvo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom