Famous Last W
I LoV3 YoU..
- Член од
- 24 август 2007
- Мислења
- 1.515
- Поени од реакции
- 5
Јас не слушам хаус музика ни па планирам да слушам али добра е кој сака нека си ја слуша јас не можам ... 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nez navreda ama moram da ti kazam deka ti nemas P od pojma za muzikaвака сеа... глеам дека Dee_Jay рече дека ПВД, Тиесто итн немаат ниту H од House... е јас не мислам така... имаат и о и у од House... вистина е дека се транс ама сепак имаат и хаус музика... а инаку закон за хаус се:
Warp Brothers, D-Devils, Aquagen, Axwell, Eric Prydz, PPK, Outcast Project, Master Blaster, Vertigo... ај доста се...
House како House не ми се допаѓа.. оној чистиот, пошто ми е ногу мек, комерцијален како музика, површински, шминкерски, нема енергија..
Hard House во стилот на Lisa Lashes e ок, енергетичен и тврд.
А и многу ме нервира кога некој што не е запознат со електронската музика сите стилови ги нарекува хаус или транс...
Али јас сум повеќе по стилови како Тechno, Detroit Techno, Techno Minimal, Psychidelic Trance, Rave.. Тоа е веќе музика за журка.
proggresive house zaboriHouse како House не ми се допаѓа.. оној чистиот, пошто ми е ногу мек, комерцијален како музика, површински, шминкерски, нема енергија..
Hard House во стилот на Lisa Lashes e ок, енергетичен и тврд.
А и многу ме нервира кога некој што не е запознат со електронската музика сите стилови ги нарекува хаус или транс...
Али јас сум повеќе по стилови како Тechno, Detroit Techno, Techno Minimal, Psychidelic Trance, Rave.. Тоа е веќе музика за журка.
Хаус музиката, како еден правец од електронската музика, за мене е навистина добар саудн, и има живост во целиот тој ритам.. посебно кога се истакнуваат дувачките инструменти и вокалите. Прогресив хаусот е измислен за забава, поготово во клуб, или на плажа. Штета.. денеска не прават онаков Хаус каков што правеа пред 4,5 години, ама според последниве движења на електронската музика гледам повеќе не се застапува оној досегашен модерен минимал стил (или тетрис музика) а се ваќа повторно саундот кон оној хаус добро познат звук на забава и живост во ритамот.
Баш сега кога видов дека има пишано ги читав горните постови,сакав да го напишам БАШ истото што го напиша и ти!!!А тоа е добра вест за нас,се враќа стариот добар HOUSE.До крајов на 2008 максимум,ке си ја дораскажат прикаската европејците,од стилот на Axwell,D.O.N.S,Tocadisco,Steve Angelo и мн др. слични на нив кои БУМ направија последниве 2 години..Од 2009 Американците ке имаат да си раскажат своја приказна...ако не верувате времето ке покажи...не е далеку....
Само тогаш сакам да ги видам сите "продуценти",koj што не знаат да свират нитуеден инструмент,како ке "продуцираат" музика...ова без навреда,ама се однесува за сите оние што кажуваат дека HOUSE-ot е површински,шминкерски и тн и тн.....
Многу ми е криво што ваква тема се запоставува....
Еве да ја живнам малку ке напишам некој наслови,со цел да продолжите со постирање на оваа тема,оти мислам дека заслужува,и претпоставувам дека на форумов има барем неколку љубители на оваа музика,со кои ке можам да разменувам мислења!!!
Значи да почнам!!!Моментално мене кои ми се омилени:
1.Jerry Ropero & Java - Organ Of Love
2.David Penn & Robert Gaez ft. Sheylah Cuffy - Set me Free(Gregor Salto remix)
3.Dj Wayko - El Mariachi (Astroboy_vs_Wayko_mix)Od desperado pesMata
4.Lorenzo Al Dino & Deep Josh - Wicked Game ft. Austin Howard (Camilo Franco Mix)
5.Martin Eyerer and Stephan Hinz - The Tucan (nic_fanciulli_remix)
Ај овие доста се,ги ставив покомерцијални,со 1,2 исклучоци,со цел да им се допаднат на пошироката маса,а со самото тоа и да живни темава
Ако имате вие некои омилени,слободно постирајте ги,ако ве интересира некоја трака,име презиме и сл. прашајте колку можам ке помогнам,и очекувајте на неколку дена да ви кажувам наслови....ако заслужите:music3: