House Music

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не слушам хаус музика ни па планирам да слушам али добра е кој сака нека си ја слуша јас не можам ... :)

вака сеа... глеам дека Dee_Jay рече дека ПВД, Тиесто итн немаат ниту H од House... е јас не мислам така... имаат и о и у од House... вистина е дека се транс ама сепак имаат и хаус музика... а инаку закон за хаус се:
Warp Brothers, D-Devils, Aquagen, Axwell, Eric Prydz, PPK, Outcast Project, Master Blaster, Vertigo... ај доста се...
Nez navreda ama moram da ti kazam deka ti nemas P od pojma za muzika:):):smir:

се читам... а инаку слушнете нешто од овие наведениве и тогаш кажвете... а инаку и хаус не слушам многу многу...

House како House не ми се допаѓа.. оној чистиот, пошто ми е ногу мек, комерцијален како музика, површински, шминкерски, нема енергија..
Hard House во стилот на Lisa Lashes e ок, енергетичен и тврд.
А и многу ме нервира кога некој што не е запознат со електронската музика сите стилови ги нарекува хаус или транс...

Али јас сум повеќе по стилови како Тechno, Detroit Techno, Techno Minimal, Psychidelic Trance, Rave.. Тоа е веќе музика за журка.

House како House не ми се допаѓа.. оној чистиот, пошто ми е ногу мек, комерцијален како музика, површински, шминкерски, нема енергија..
А и многу ме нервира кога некој што не е запознат со електронската музика сите стилови ги нарекува хаус или транс...

Али јас сум повеќе по стилови како Тechno, Detroit Techno, Techno Minimal, Psychidelic Trance, Rave.. Тоа е веќе музика за журка.

знам мнооогу луѓе шо воопшто електронската музика е викет Техно... е сеа...

da da toa e dobra recenica its all about house music and always has been :)
pa ima razlika megu segasnite stilovi i nekoj drugi koi vekje gi nabroja kako funky disco... ama mislam deka vekje tie ispagjaat od upotreba ili podobro receno nekoi drugi podobri pravci gi zazemaat nivnite mesta...

proggresive house zabori :) i toa e dobra muzika za zurka :)

Хаус музиката, како еден правец од електронската музика, за мене е навистина добар саудн, и има живост во целиот тој ритам.. посебно кога се истакнуваат дувачките инструменти и вокалите. Прогресив хаусот е измислен за забава, поготово во клуб, или на плажа. Штета.. денеска не прават онаков Хаус каков што правеа пред 4,5 години, ама според последниве движења на електронската музика гледам повеќе не се застапува оној досегашен модерен минимал стил (или тетрис музика) а се ваќа повторно саундот кон оној хаус добро познат звук на забава и живост во ритамот.

Хаус музиката, како еден правец од електронската музика, за мене е навистина добар саудн, и има живост во целиот тој ритам.. посебно кога се истакнуваат дувачките инструменти и вокалите. Прогресив хаусот е измислен за забава, поготово во клуб, или на плажа. Штета.. денеска не прават онаков Хаус каков што правеа пред 4,5 години, ама според последниве движења на електронската музика гледам повеќе не се застапува оној досегашен модерен минимал стил (или тетрис музика) а се ваќа повторно саундот кон оној хаус добро познат звук на забава и живост во ритамот.

Баш сега кога видов дека има пишано ги читав горните постови,сакав да го напишам БАШ истото што го напиша и ти!!!:)А тоа е добра вест за нас,се враќа стариот добар HOUSE.До крајов на 2008 максимум,ке си ја дораскажат прикаската европејците,од стилот на Axwell,D.O.N.S,Tocadisco,Steve Angelo и мн др. слични на нив кои БУМ направија последниве 2 години..Од 2009 Американците ке имаат да си раскажат своја приказна...ако не верувате времето ке покажи...не е далеку....
Само тогаш сакам да ги видам сите "продуценти",koj што не знаат да свират нитуеден инструмент,како ке "продуцираат" музика...ова без навреда,ама се однесува за сите оние што кажуваат дека HOUSE-ot е површински,шминкерски и тн и тн.....

Баш сега кога видов дека има пишано ги читав горните постови,сакав да го напишам БАШ истото што го напиша и ти!!!:)А тоа е добра вест за нас,се враќа стариот добар HOUSE.До крајов на 2008 максимум,ке си ја дораскажат прикаската европејците,од стилот на Axwell,D.O.N.S,Tocadisco,Steve Angelo и мн др. слични на нив кои БУМ направија последниве 2 години..Од 2009 Американците ке имаат да си раскажат своја приказна...ако не верувате времето ке покажи...не е далеку....
Само тогаш сакам да ги видам сите "продуценти",koj што не знаат да свират нитуеден инструмент,како ке "продуцираат" музика...ова без навреда,ама се однесува за сите оние што кажуваат дека HOUSE-ot е површински,шминкерски и тн и тн.....

Абе се што е со знакот на Хаус.. дали е чилхаус, прогресив хаус или дип хаус, нема утка. Дефинитивно е пријатно и ти создава добро чувство кога го слушаш. Имам другар кој веќе подолг период симнува музика.. па не знам со кои страни за симнување траки си запознает, ама во блиска иднина ке пишам на овој форум од каде можат да се најдат најнови траки. А за таков хаус каков што ние го сакаме, сеуште не знам дали има некоја страна само со такви или приближно такви траки за симнување.

Ајде за сите љубители на HOUSE мзиката ( и електронската музика воопшто),еве ви страна да бидите во тек со музиката:):):)

www.facethemusik.net

Многу ми е криво што ваква тема се запоставува....
Еве да ја живнам малку ке напишам некој наслови,со цел да продолжите со постирање на оваа тема,оти мислам дека заслужува,и претпоставувам дека на форумов има барем неколку љубители на оваа музика,со кои ке можам да разменувам мислења!!!
Значи да почнам!!!Моментално мене кои ми се омилени:
1.Jerry Ropero & Java - Organ Of Love
2.David Penn & Robert Gaez ft. Sheylah Cuffy - Set me Free(Gregor Salto remix)
3.Dj Wayko - El Mariachi (Astroboy_vs_Wayko_mix)Od desperado pesMata:)
4.Lorenzo Al Dino & Deep Josh - Wicked Game ft. Austin Howard (Camilo Franco Mix)
5.Martin Eyerer and Stephan Hinz - The Tucan (nic_fanciulli_remix)

Ај овие доста се,ги ставив покомерцијални,со 1,2 исклучоци,со цел да им се допаднат на пошироката маса,а со самото тоа и да живни темава:)
Ако имате вие некои омилени,слободно постирајте ги,ако ве интересира некоја трака,име презиме и сл. прашајте колку можам ке помогнам,и очекувајте на неколку дена да ви кажувам наслови....ако заслужите:music3:

Многу ми е криво што ваква тема се запоставува....
Еве да ја живнам малку ке напишам некој наслови,со цел да продолжите со постирање на оваа тема,оти мислам дека заслужува,и претпоставувам дека на форумов има барем неколку љубители на оваа музика,со кои ке можам да разменувам мислења!!!
Значи да почнам!!!Моментално мене кои ми се омилени:
1.Jerry Ropero & Java - Organ Of Love
2.David Penn & Robert Gaez ft. Sheylah Cuffy - Set me Free(Gregor Salto remix)
3.Dj Wayko - El Mariachi (Astroboy_vs_Wayko_mix)Od desperado pesMata:)
4.Lorenzo Al Dino & Deep Josh - Wicked Game ft. Austin Howard (Camilo Franco Mix)
5.Martin Eyerer and Stephan Hinz - The Tucan (nic_fanciulli_remix)

Ај овие доста се,ги ставив покомерцијални,со 1,2 исклучоци,со цел да им се допаднат на пошироката маса,а со самото тоа и да живни темава:)
Ако имате вие некои омилени,слободно постирајте ги,ако ве интересира некоја трака,име презиме и сл. прашајте колку можам ке помогнам,и очекувајте на неколку дена да ви кажувам наслови....ако заслужите:music3:

Другар браво за ова сто го правиш само ти се трудиш малку да ја промовирас оваа музика знам порано повеќе се слушаше ама сега гледам секој ден нов правец во електронската музика излегува така да лугето се поделени туку муабетот ми е дај кажи некоја страна за превземање на овие песни јас се преку торенти земам ама ги нема овие песни LimeWire почна многу вируси да шири така да овие песни тешко да се најдат за free download

Најлесно ти е да ги бараш на гоогле,пример го пишуваш насловот,и после него ставаш zippyshare,ili rapidshare,и вероватно ке ти излезат блогови или веб страни каде што ке можиш да ги симниш.
Еве ти веб страни каде што секој ден се апдејтуваат со нови музики
www.shakeme.org
www.facethemusik.net

Темава ти е добра и не се откажувај дека не ти постираат. Уште не ја знаат е јас лично сега видов дека има таква тема. А сеа да прејдеме. Вака за хаус немам некои одредени артисти кои само нив ке ги слушам. Од кој ми се свигја од него. Е сеа имаш право дека се разликува хаусот од порано и хаусот сега. Сега се почнуваат да се праат комерцијални траки од денес за утре. Не да траат...ај да не солам многу памет што имав кажав :) поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom