Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne za site, ne gi stavam site dj -i vo isti kosh:wink:Vregas???
A jas momentalno sum razocaran od T.N House(mislam na electro,progressive i sl.)Pred nekoj den aj resiv da preslusam muzika da snimam za da pustam nesto Fresh vecerta!!! I sto se slucuva...od 5 giga muzika izdvoiv samo 14-15 traki i toa ne deka se top,tuku radi reda,da snimam nesto.
EEEEE...kaj se tie vremina koga izleguvaja hitoj kako Lourent Wulf - Saxo,Spiller - Groovejet,Modjo - Lady,Tom Novy Ft. Lima - Now or never,The Phunk Phenomenon...kaj e Marshall Jefferson....kaj se tie traki sea...
traki zaradi koi ja zasakav HOUSE muzikata
Muabetot mi e Tiesto,PVD,ATB nemaat H od HOUSE.
Batka,ako gledas taka znaci i RNB,HIPHOP,ROCK(poznati pesni) site se koercijala ili POP! POP ti e skrateno od popular.A za da stani popularna pesnata pogotova HOUSE treba da e pustana mnogu po diskoteki,radia i sl. za damu vlezi v glava na lugeto,e sea ko ke vlezi vo glata na lugeto i site ko ke ja baraat ne znaci toa deka taa e POP-HOUSE.
Eve ti primeri so pesni sto spored mene mislis ti deka se POP-HOUSE:
Asle Bjorn - Lucky you (ne e pop tuku e PROGRESSIVE,i toa poim za progresiv) Isto tuka spaga i Been too long!
Martin Solveig - Jelousy ( i taja ne e pop taja e FUNKY HOUSE) i sl.
A za TIESTO i PVD ne mozis da me ubedis deka pravat HOUSE.
Mozi imas slusnato od pesnive nekoj remix sto e napraven kako HOUSE,ama HOUSE ne se po moe(iako gi neam slusnato pesnive ili ne mi teknuva vaka po naslovi)poso tie ne prava HOUSE:smir:
It’s in my soul,
In my veins,
On my mind 24/7..
Don't care if it’s Jazz, Soul, Tech, Minimal, Funky, Vocal or Hip-house,
You name it - I love it
...
Its all about the House music and it always has been
...
I don't understand people who're satisfied with ordinary pop music,
They just listen to whatever radio stations decide they should like,
And my God, they like it.
...
It sickens me
If you are not in it for the love of the music
Would you please fuck off!
...
It's all about the house music and it always will be
Мал "колаж"..
Инаку, имаме сличен музички вкус со Dee_Jay.. funky, disco, deep, vocal house. Трпам и progressive надвор од дома, ама electro никако не можам да го сварам.

Грешно си ме разбрал.Не реков дека House pop е house музика шо се пушта често по радиа и телевизии.Тоа е стил најблизок до Dance-pop музиката. А Progressive е стил со побрзо темпо.Затоа и така се вика. Овие немаат баш некој брз ритам,нели?E pa toa sakam da ti kazam.Funky e ama napravija spot i ja pustaat na MTV,i e mnogu popularna,sto bi znacelo i deka e POP HOUSE,Istoto vazi da recime i za LUCKY YOU.I taa ja otepaja od pustanje po radia,po kluboj,bukvalno sekade...i za neze mozis da recis deka e POP HOUSE.
E sega koga ke gi sporedis ovie dvete,ne mozis da recis deka dvete spagaat vo ist Zanr,poso blaga veze nemaat edna so druga?Me reazbiras sto sakam da ti kazam?Znaci ne stanuva zbor za stil,tuku POP HOUSE,eve nekoj si gi narekuvaat onie sto se najpopularni,iskomercijalizirani,po radia,televizii non-stop sto se vrtat,na top listi i sl...mozi ne se izrazuvam ubavo,ne znam ali mislam ako se potrudis ke me svatis sto sakam da ti kazam...A Lycky you,i been too long...drugar tie se tipicen progressive vocal...prosurkaj na internet ce vidis...siguren sum za ova...koj deep,koj gluposti...pogotoo Been too long
:smir:
Gledam deka ima mnogu zbuneti tuka (mozda i jas) so mislat deka Tiesto i PvD se house artisti i dj i.So faktot deka edniot e germanec,drugiot e holangjanec i da sakaat ne mozat da pravat house muzika,radi toa sto house muzikata nosi koreni od America(Chicago,New York....) znaci toa e "crnechka" muzika.
A pogorespomenative artisti/Dj i pravat i pustaat proggressive/euphoric trance muzika ili t.z. dutch trance(specificen za skandinavskite zemji),a valjda i potekloto na PvD e tamoshno.Muzika od tipot na white lies,love comes again i slicno,nema vrska so house muzika....Se znae so e house music!!!(ne za dzabe vo Chikago ima ulica sto se vika Frankie Knuckles - ako znaj nekoj koj e i sho e coekov,slobodno neka komentira sekoj sto e house muzika,a ne da objasnuva za momentalnata sostojba na The Dj list i prema toa da se orientira).
Pozzzzzzzzzz........